Η σιωπηρή στήριξη στον παρατηρητή

Η ομάδα μας βρίσκεται πολύ νωρίτερα από ότι θα ανέμεναν πολλοί εν μέσω μια κρίσης που αγγίζει ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Η προσπάθεια των αρμοδίων να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί είναι μάταιη αφού οι παθογένειες που υπάρχουν εδώ και χρόνια απειλούν πλέον την εύρυθμή λειτουργία της ομάδας.

Είναι για αυτό που αν δεν αποκλείσουμε τους Ισραηλινούς ή καλύτερα δεν μπούμε στους ομίλους του Europa League θα υπάρξουν αλυσιδωτές εξελίξεις.

Η συνήθης πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η απόλυση του εκάστοτε προπονητή. Με τα χάλια που παρουσιάζει η ομάδα στους μέχρι σήμερα αγώνες θεωρείται έκπληξη το ότι ο Μπαλταζάρ βρίσκεται ακόμα στον Αρχάγγελο.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι μετά τον αποκλεισμό με τη Σούντουβα ο Πορτογάλος έλαβε δημόσια ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρόεδρο. Μετά την ήττα από τη Φλόρα η στήριξη απέκτησε χαρακτήρα διαρροών προς τα μέσα ενημέρωσης αφού η διοίκηση εμφανώς προβληματισμένη με τα όσα βλέπει, θέλει να διατηρεί τις επιλογές της ανοικτές.

Υπάρχει όμως και μια άλλη σοβαρή πτυχή. Πως να μην στηρίξει έναν προπονητή ο οποίος έχει ουσιαστικά ρόλο παρατηρητή στο θέμα στελέχωσης της ομάδας;

Είναι κοινό μυστικό ότι κουμάντο στις κρισιμότερες αποφάσεις κάνουν οι διοικούντες οπότε θα ήταν ακόμα και πρόκληση να εκδιωχθεί ο Μπαλταζάρ επειδή ο ΑΠΟΕΛ δεν έτυχε ακόμα της παραμικρής βοήθειας από τα νέα αποκτήματα.

Με αυτά τα δεδομένα η σειρά των αγώνων με την Χαποελ Μπερ Σεβά είναι παραπάνω από καθοριστική. Αρχικά ο εκτός έδρας αγώνας της Πέμπτης όπου υπάρχει η ανάγκη και πίεση να επιστρέψουμε με ένα σκορ που να αφήνει ελπίδες πρόκρισης και που δεν θα οδηγήσει σε μια ακόμα απόλυση προπονητή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X