Η τελευταία ευκαιρία

Η ευλογία των βαθμών από τις προηγούμενες συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς ομίλους αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη, η οποία επέτρεψε στην ομάδα μας να συνεχίσει να πετυχαίνει διακρίσεις. Την τελευταία τετραετία είδαμε πως ο ισχυρός ΑΠΟΕΛ σε επίπεδο κληρώσεων μπορεί να επωφεληθεί από το γνωστό coefficient της UEFA. Είδαμε όμως και πως μπορεί να σπάσουμε τα μούτρα μας αφού θεωρητικά μη ισχυροί μας απέκλεισαν.

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά όπου οι βαθμοί της συγκομιδής του 2012 υπολογίζονται στην συνολική βαθμολογία. Είναι οι βαθμοί που συγκεντρώσαμε στην μυθική πορεία των 8  της Ευρώπης και που χωρίς αυτήν τα δεδομένα στη φάση των προκριματικών θα είναι πολύ διαφορετικά.

Εκτός του μαγειρεύονται ουσιαστικές αλλαγές στη μορφή του Champions League για τα επόμενα χρόνια, φέτος μάλλον είναι η τελευταία χρονιά όπου θα βρισκόμαστε στο γκρουπ των δυνατών σε όλους τους γύρους της προκριματικής φάσης και το ζητούμενο είναι να το εκμεταλλευτούμε.

Πρακτικά αυτό σημαίνει να γίνουν έγκαιρες και ποιοτικές κινήσεις έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να διεκδικήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις την είσοδο τους στους ομίλους. Η περσινή τραυματική εμπειρία ακόμα πληγώνει την ομάδα μας αφού υπάρχουν ακόμα παίκτες στο ρόστερ που πρέπει να αποδεχτούν διακανονισμό για να αποχωρήσουν, έτσι ώστε να έρθουν ικανότεροι.

Και αυτό θα πρέπει να γίνει έγκαιρα αφού η κλήρωση κρύβει παγίδες, ιδιαίτερα στον 3ο προκριματικό.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X