Οι τρεις καταλύτες

Σχεδόν σε κάθε αγώνα και ιδιαίτερα στα ντέρμπι επιβεβαιώνεται ότι οι νίκες έρχονται βασιζόμενες στη σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδα μας. Αυτό αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο του ΑΠΟΕΛ την τελευταία διμηνία όπου έτρεξε και το σερί νικών που μας έφερε από το ανησυχητικό -7 στο +6. Για να γίνει αυτό εφικτό χρειάστηκε να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας μας η οποία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος παρουσίαζε αδυναμίες.

Παρόλο που τα πάντα μπορούν να θεωρηθούν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς είναι φανερό ότι υπήρξαν σημαντικές βοήθειες από συγκεκριμένους παίκτες έτσι ώστε η άμυνα μας να γίνει και πάλι γρανιτένια και να εκπέμπει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη.

Αναφερόμαστε όπως υποψιάζεστε στους Πάρντο, Μιλάνοφ και Μερκή των οποίων η συνεισφορά από τις αρχές Ιανουαρίου ήταν καταλυτική. Πρόκειται για τρεις παίκτες οι οποίοι με το που μπήκαν στην ομάδα βοήθησαν έτσι ώστε να δέσει η αμυντική γραμμή και να λειτουργήσει σωστά ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Εκεί που κάθε σχεδόν στατική φάση μέσα στην περιοχή μας δημιουργούσε αναστάτωση η παρουσία των Πάρντο και Μερκή βοηθά έτσι ώστε να αποκρούονται τα γεμίσματα σωστά. Η προσθήκη του Μιλάνοφ ήταν επίσης σωτήρια αφού ο Σερτζιο δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί οπότε το δεξί άκρο της άμυνας μας οχυρώθηκε με έναν παίκτη που αποδείχτηκε τρομερά αξιόπιστος.

Η παρουσία του Μερκή είχε και παράπλευρα οφέλη αφού επέτρεψε στον Κετσπάγια να μετακινήσει τον Καρλάο στο αριστερό άκρο της αμυνας, οπου ο Βραζιλιάνος δίνει τρομερές λύσεις.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως και γιατί ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να δεχτεί μόνο 5 τέρματα στους τελευταίους 12 αγώνες. Το ζητούμενο στους επόμενους 7 αγώνες είναι να διατηρηθεί αυτή η συνταγή για να φέρει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!