Η υπομονή και ο ανυπόμονος

Το γνωστό αφήγημα του ανυπόμονου κόσμου ξεδιπλώθηκε και σήμερα από πλευράς διοίκησης με τον Πετεβίνο να μας θυμίζει ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει να κάνει υπομονή όσο δύσκολο και αν είναι αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό που παρέλειψε όμως να πει είναι ότι η υπομονή είναι ακόμα πιο δύσκολη για τη διοίκηση που κάθε χρόνο διώχνει αριθμό ρεκόρ παικτών και προπονητών.

Είναι αυτό που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση όπου κατά τα λεγόμενα του πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ακόμα και αυτά που πρέπει να αλλάξουν όμως επιβεβαιώνουν ότι και ο φετινός προγραμματισμός έγινε επιπόλαια. Για αυτό και είναι Σεπτέμβριος και προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε καμπόσους και να μην φύγουν χωρίς κέρδος κέρατο αυτοί που παίζουν με το ζόρι.

Οι σχετικές δηλώσεις..

«Σε μια μεγάλη ομάδα ένα συμβάν το οποίο σε φέρνει προ των ευθυνών σου είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που πρέπει να αρπάξεις για να ξεκαθαρίσεις πράγματα και να βοηθήσεις την ομάδα να περάσει στην επόμενη μέρα. Δεν λέω ότι περιμέναμε να πάθουμε για να μάθουμε αλλά με την ΑΕΚ ήρθε μια ήττα με κατεβασμένα τα χέρια, ήταν απαράδεκτη η εμφάνιση και η ευθύνη βαραίνει τους πάντες. Ήταν και συνέχεια κάποιων άλλων κακών εμφανίσεων, δεν είναι ένα διαφορετικό δείγμα ανάμεσα σε άλλα. Είναι μια συνέχεια μιας κατάστασης που πρέπει να ξεκαθαρίσει. Η ευθύνη βαραίνει και προπονητές και ποδοσφαιριστές και διοίκηση. Είμαστε μια ομάδα με αρκετές εκκρεμότητες και δυσκολεύει η προσπάθεια με την κατάσταση. Το προβλέψαμε ότι θα γίνει αλλά δεν ξέραμε πως θα μας επηρεάσει. Άλλη ημερομηνία τελειώνει η δική μας μεταγραφική περίοδος και άλλη ημερομηνία σε άλλες χώρες. Ποδοσφαιριστές σου λένε περίμενε και άλλα πολλά. Είναι μικρά, μικρά θέματα τα οποία όμως διογκώνουν τα δικά μας προβλήματα. Θα ήταν ιδανικό να ολοκληρωνόταν η στελέχωση του ρόστερ αλλά δεν ήταν εφικτό αυτό. Κάποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους τι θέλουν και η διοίκηση και ο προπονητής να είναι ξεκάθαροι απέναντι τους. Το ΑΠΟΕΛ είναι πάνω από όλα και από όλους από την δική μας μεριά. Το μήνυμα αυτό στάληκε εδώ και δύο μέρες».

Ποιοι είναι οι παίκτες που πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν; «Είναι εσωτερικά θέματα. Εμείς ξέρουμε την αλήθεια, την πραγματικότητα και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που δημιουργείται έξω. Το ορθότερο είναι να πράξουμε με βάση τα δεδομένα για το καλό της ομάδας. Και όταν ξεκαθαρίσουν αυτά ο στόχος είναι το ΑΠΟΕΛ να γίνει μια καλή ομάδα. Όποιος νομίζει ότι το ΑΠΟΕΛ δεν έχει παίκτες ποιοτικούς που μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα τότε πλανώνται πλάνην οικτράν. Το ΑΠΟΕΛ ξέρει πώς να αντιμετωπίσει δυσκολίες και το απέδειξε από καταβολής του. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στον κόσμο. Αναφερθήκαμε πολλές φορές ότι ο κόσμος θέλει να δει μια ομάδα που να τον ικανοποιεί. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αλλάξουν πολλά. Αυτό προϋποθέτει κάτι και το είπε και ο προπονητής, υπομονή. Αυτή η λέξη ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια είναι δύσκολη λέξη για τον ΑΠΟΕΛίστα. Δεν είναι μακράς διάρκειας η υπομονή που ζητάμε, χρειάζεται λίγο χρόνο η ομάδα και θεωρώ ότι η διακοπή θα μας βοηθήσει αρκετά. Θα μπουν παίκτες που είναι εκτός όπως ο Ντίας και ο Ατζίλι, θα έχουμε κάποιους που θα αποτελέσουν παρελθόν και θα προχωρήσουμε μπροστά. Όσοι θα βρίσκονται στο ρόστερ θα θέλουν να είναι στο ρόστερ στο 120%».

Για την ενίσχυση και τις αποχωρήσεις: «Θα ήταν ωφέλιμο οι προσθήκες να γίνουν το συντομότερο για να έχουν χρόνο να μπουν με την ομάδα. Για το θέμα των αποχωρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από το ΑΠΟΕΛ αλλά και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές».

Για τα όσα έγιναν  στον Αρχάγγελο μετά το ματς με την ΑΕΚ: «Το να έρθουν 5 άτομα με κουκούλες να κάνουν ζημιές σε αυτοκίνητα ποδοσφαιριστών σε ενάμιση λεπτό και να φύγουν δεν καταλαβαίνω τι μήνυμα μπορούν να στείλουν. Αυτές οι ενέργειες όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά μας παίρνουν χρόνια πίσω. Τι θα προσφέρει αυτό σε έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε το καλοκαίρι και επιστρέφει στον Αρχάγγελο μετά από μια κακή εμφάνιση και βρίσκει το αυτοκίνητο του με ζημιές».

Για την κλήρωση με την Καϊσάρ: «Η Καϊσάρ μπορεί να περιμένει γιατί έχουμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε να κάνουμε. Αν τα κάνουμε τότε θα εξαρτάται από εμάς η πρόκριση ότι ομάδα και να είναι αυτή. Το ΑΠΟΕΛ όταν είναι καλά μπορεί να πάει στο Καζακστάν για να πάρει την πρόκριση. Είμαστε μια ομάδα με πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις και εμπειρίες, έχουμε πολλή ποιότητα στο ρόστερ και μια ομάδα που πρέπει το συντομότερο να γίνει ομάδα και όταν το ΑΠΟΕΛ γίνει ομάδα δεν έχει κανέναν να φοβάται. Είμαστε οι πρώτοι, οι εντός ΑΠΟΕΛ που γνωρίζουμε τις πραγματικότητες και εν είμαστε ικανοποιημένοι που δεν βλέπουμε την ομάδα να προσφέρει την ικανοποίηση στον κόσμο. Το είπε και ο πρόεδρος ότι θέλουμε σταθερότητα και να έχουμε έναν προπονητή που θα παραμείνει και θα παράξει έργο. Άρα επιστρέφω πίσω και λέω ξανά ότι η λέξη κλειδί είναι η υπομονή».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X