Η ζωή από την 3η θέση

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας την ελάχιστη δυνατή διαφορά από τους πρωτοπόρους Αεκ και Ανόρθωση. Ο απογοητευτικός απολογισμός των τελευταίων 4-5 αγωνιστικών έφερε την ομάδα μας σε ρόλο διώκτη εκεί που αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να ανοίξουμε τη διαφορά. Ασφαλώς και το πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν θα κρίνει τη συνέχεια αλλά είναι ένα πολύ καλό δείγμα των δεδομένων που υπάρχουν εντός και εκτός ΑΠΟΕΛ.

Ο πρώτος γύρος επιβεβαίωσε την εκτίμηση μας ότι η Αεκ και Ανόρθωση θα ήταν οι βασικότεροι αντίπαλοι μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό όχι μόνο επιβεβαιώθηκε αλλά οι δυο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση και δείχνουν ότι θα αντέξουν τον μαραθώνιο.

Μια άλλη παράμετρος που δεν πρέπει να υποβαθμίζεται είναι το γεγονός ότι η Ανόρθωση φέτος τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης από τη διαιτησία.  Οι αγώνες και οι αποφάσεις ήταν τόσο τρανταχτές που είναι ξεκάθαρο ότι ο Κουτσοκούμνης επιχειρεί με απόλυτη επιτυχία να υποτάξει και την μέχρι πέρσι εχθρική προς αυτόν Ανόρθωση.

Οφείλουμε όμως να δούμε και τα του οίκου μας αφού ο φετινός πρωταθλητής θα κριθεί από τα όσα θα κάνει ή και θα παραλείψει ο ΑΠΟΕΛ. Η αγωνιστική και βαθμολογική καθίζηση έχει βαθύτερα αίτια τα οποία σχετίζονται με τον εγκληματικό αγωνιστικό σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι υπό τους Μαντούκα – Πασιένσια και την έγκριση της διοίκησης Πετρίδη.

Οι εκλάμψεις παικτών ή και όλης της ομάδας σε μερικούς αγώνες οι οποίοι συνοδεύτηκαν από τα σκορ μαμούθ έριξαν στάχτη η οποία μόλις έκατσε ανέδειξε τις αγωνιστικές αδυναμίες αλλά και αυτές του Κετσπάγια.

Για αυτούς τους λόγους αλλά και πολλούς άλλους η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ο προβληματισμός είναι βάσιμος αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει σε πανικό. Οι τρεις μεταγραφές στην προσεχή μεταγραφική πρέπει να λειτουργήσουν καταλυτικά. Με όλα τα στραβά μας εξακολουθούμε να είμαστε η ομάδα που θα κρίνει τα πάντα.

Δεν θα κερδίσει το πρωτάθλημα κανένας αν δεν το χάσει ο ΑΠΟΕΛ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!