Ivan on fire

Ιδιαίτερα έντονος παρουσιάστηκε στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του ο Γιοβάνοβιτς σε σχέση με το θέμα της ενημέρωσης που υπάρχει από πλευράς ΑΠΟΕΛ για τους τραυματισμούς που προκύπτουν. Αφορμή αποτέλεσε ο τραυματισμός του Αλωνεύτη αλλά και τα όσα γράφτηκαν χτες από κάποια ΜΜΕ για υποτροπή του Πίντο στη χτεσινή ενημέρωση. Ο προπονητής μας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος είναι εσωστρεφής στο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένα λόγο να αποκρύψει κάποιον τραυματισμό. Προχώρησε μάλιστα σε μια λεπτομερή αναφορά του πως προέκυψε το πρόβλημα με τον Αλωνεύτη ενώ έκανε και τα παράπονα του για τα οπαδικά sites λέγοντας ότι κατηγορείται και από αυτά. Διαβάστε τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

Για τον Μποαβεντούρα: Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον Γουίλιαμ Μποαβεντούρα. Θα πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών και αυτό είναι πολύ σκληρό. Ο Μποαβεντούρα είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας αλλά και άνθρωπος. Είναι νέος στην ηλικία και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είναι κοντά μας, όπως τον ξέρουμε όλοι, με χαμόγελο και καλή διάθεση. Σαν άτομο έχει να προσφέρει πολλά. Εύχομαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάρρωση και γρήγορα να γυρίσει στην οικογένειά του.

Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα: Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα πάντα είναι δύσκολα, και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Με την εικόνα που δείχνει στις πρώτες αγωνιστικές, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι θα έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι, άσχετα αν έφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι. Είναι μία ομάδα που επιτίθεται καλά. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια, γιατί οι ομάδες έχουν να αποδείξουν πολλά πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι και ο Απόλλωνας θέλει να αποδείξει κάποια πράγματα.

Για τους τραυματίες ανέφερε: Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απουσία του Πίντο, ο οποίος αισθάνθηκε μία ενόχληση στους προσαγωγούς. Δεν έπαθε υποτροπή, όποιος το έγραψε αυτό, έχει γράψει ψέμματα. Το πρόβλημα του δεν έχει καμία σχέση με τον τραυματισμό του κόντρα στην Αλκή. Δεύτερο ερωτηματικό είναι εκείνο του Στάθη Αλωνεύτη, ο οποίος για το ίδιο πρόβλημα δεν έπαιξε κόντρα στην Αλκή. Χτες ήταν η πρώτη μέρα που βγήκε για τρέξιμο και η κατάστασή του εκτιμάται σε καθημερινή βάση. Η συμμετοχή του είναι αμφίβολη και θα έλεγα αρκετά δύσκολη.

Για την «εσωστρέφεια» για την οποία κατηγορούνται στον ΑΠΟΕΛ και το αν αποκρύπτουν κάποιους τραυματισμούς:

«Αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε, και αναρωτιέμαι που ζω και που δουλεύω τόσα χρόνια. Κατηγορούμαι ότι αποκρύπτω τους τραυματισμούς. Ζητάτε από έναν προπονητή την ώρα που έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, που δεν ξέρουμε πόσο σοβαρό είναι, να ενημερώνουμε τους πάντες για το πρόβλημα. Αναρωτιέμαι που δουλεύετε και που ζείτε και που το έχετε δει αυτό το πράγμα. Ειδικά για τον Αλωνεύτη που ήταν μεγάλη έκπληξη ότι δεν έπαιξε με την Αλκή και ήταν κάτι τραγικό. Ο Στάθης δεν έκανε προπόνηση μέχρι την Τετάρτη, την Πέμπτη αισθάνθηκε ότι είχε μία ενόχληση που μπορεί να μην ήταν κάτι σοβαρό, προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή και το Σάββατο που μιλήσαμε, αποφάσισα να μην πάρω το ρίσκο να παίξει. Άρα δεν έχει δικαίωμα ένας προπονητής να αφήσει έξω έναν παίκτη που έχει ένα πρόβλημα την ώρα του αγώνα; Έχουμε εμείς κάποιο πρόβλημα να μην παρουσιάσουμε ένα τραυματισμό; Όλοι έχουν γίνει πιο σημαντικοί από έναν προπονητή, τους παίκτες, για ποιο λόγο; Για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Όλοι κάνουμε τη δουλειά μας και δεν μπορεί να κατηγορείται ένας προπονητής που κάνει τη δουλειά του, για να έχετε εσείς κλικ, ειδήσεις; Από ποιον να κρύψω κάτι; Όταν ένας παίκτης έχει τραυματιστεί, φυσικά θα υπάρχει ανακοίνωση, αλλά μπορεί ένας παίκτης να μην ακολουθήσει προπόνηση για προληπτικούς λόγους, αλλά τι θέλετε; Να σας το πώ; Θέλετε πολλά πράγματα δυστυχώς, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Είναι τρελά. Δεν μου λείπει τίποτα άλλο από το να πιέσω το ιατρικό τιμ, τον εκπρόσωπο Τύπου να σας κρύψει αν ένας παίκτης είναι τραυματίας.

Κατηγορούμαι και από τα οπαδικά σάιτ ότι δεν πληροφορώ. Αλλά είναι μία πλήρης παραπληροφόρηση, όταν μου αποδίδουν εσωστρέφεια. Το πρόβλημα το δικό μου είναι ότι εγώ είμαι επαγγελματίας προπονητής και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Το τελευταίο πρόβλημα για μένα είναι ποιον να ενημερώσω.

Ο φίλαθλος θέλει να δει την ομάδα να παίζει στο γήπεδο. Αυτή είναι η δουλειά μου. Είναι πολύ καλή η δικαιολογία θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Η πολιτική μας όσον αφορά τους τραυματισμούς είναι όταν ένας παίκτης έχει οποιοδήποτε πρόβλημα θα περάσει από διάφορες εξετάσεις. Όταν ξέρουμε τι έχει, τότε θα ανακοινωθεί και ο τραυματισμός του παίκτη, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, ασφαλές και normal. Τώρα αν θέλετε μάγους να ενημερώνουν την ίδια ώρα τι έπαθε ο Πίντο, αν θα λείψει και πόσο θα λείψει, τότε δύσκολα θα μπορείτε να το βρείτε. Θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε τον τραυματισμό με τις απαραίτητες εξετάσεις και όταν γίνει αυτό τότε θα ανακοινωθεί. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να μην κάνουν προπόνηση τη Δευτέρα, αλλά μπορεί να προπονηθεί την Πέμπτη και την Κυριακή να παίξει. Άρα πως μπορώ να σας πω εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα τη Δευτέρα και την Πέμπτη να παίξει; Η ομάδα είναι αυτή που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα πολύ σοβαρά. Δεν μπορώ εγώ να σας πω χτες το βράδυ για την κατάσταση του Πίντο αν δεν έχουν γίνει εξετάσεις. Αν αύριο κάνουν εξετάσεις και επιβεβαιωθεί τι έχει ο Πίντο, τότε φυσικά μπορώ να σας πω ποιο είναι το πρόβλημα».  

Για το ποιο σύστημα ταιριάζει: Τις νίκες της κάναμε με 4-4-2 όμως έχουμε αδυναμίες σε αυτό τον σχηματισμό και πρέπει να τις βελτιώσουμε. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πορευθούμε μόνο με αυτό τον σχηματισμό μέχρι το τέλος. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και μπορούμε να παίξουνε και διαφροετικά. Προσωρινά ο συγκεκριμένος τρόπος μας δίνει δυναμικότητα.

Μετά από ερώτηση για την ψιθυρολογία περί ντόπινγκ, και τις απαντήσεις που έδωσαν από σελίδες κοινωνικές δικτύωσης, οι Χαραλαμπίδης και Ηλία:Καταλαβαίνετε τι κάνετε εσείς τώρα; Μεταφέρετε τη συζήτηση καφενείων στη δημοσιογραφική. Πόσοι νοιάζονται πραγματικά για τους ποδοσφαιριστές; Το ίδιο νοιαζόμαστε για Μπόα και Κόντη τώρα με το όταν έπαιζαν; Κάποια πράγματα είναι απλά. Αν δεν μπορώ να πετύχω κάτι που έχουν πετύχει κάποιοι άλλοι, θα προσπαθήσω να βρω τρόπο να μειώσω αυτό που πέτυχε. Στο βωμό της είδησης θυσιάζονται κάποια πράγματα. Η προσπάθεια των παικτών μου ήρθε με αφοσίωση, σκληρή προσπάθεια, δουλειά, υπέρβαση. Κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν αυτά που πετύχαμε, με βρόμικο τρόπο. Ζούμε σε μια εποχή τρέλας. Ποιος σκέφτεται τους ποδοσφαιριστές; Ποιος ξέρει τα παιδιά του Μπόα και του Κόντη; Κάποια θέματα αφορούν περισσότερο την κοινωνία. Το ιατρικό μου τιμ έχει εξαιρετικούς επιστήμονες. Αποτελείται από έντεκα άτομα. Μόνο εμείς και οι οικογένειες μας, που ζούμε μαζί, ξέρουμε με ποιά ένταση ζούμε και πόσα πράγματα πρέπει να αρνηθείς για να μπορέσεις να πετύχεις κάτι. Φτάσαμε να αμφιβάλλουμε την ποιότητα των ανθρώπων των ποδοσφαιριστών και ότι είναι άβουλα και ότι τους δίνουν το παίρνουν. Πως μπορείτε να συντητείτε αυτή τη συζήτηση. Γιατι δεν μιλάτε με τους καρδιολόγους; Στην Αγγλία που υπήρχε περιστατικό πριν τρεις μήνες νομίζετε ότι ασχολήθηκαν με θέμα ντόπινγκ; Πιστεύετε ότι σήμερα υπάρχουν παίκτες που παίρνουν πράγματα; Ο ποδοσφαιριστής μου για μένα είναι τα πάντα. Εγώ ξέρω την οικογένεια και τα παιδιά του. Εγώ ξέρω τι αρνείται για να πετύχει κάποια πράγματα. Με αυτή τη συζήτηση δίνω συνέχεια σε ένα θέμα που είναι τραγικό να το συζητάμε. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ κολυμπούσαν σε βαθιά και καθαρά νερά. Αυτός που κολυμπά στη λάσπη, λάσπη θα πετάξει. Από οπουδήποτε προέρχονται αυτοί. Αν πετύχει κάποιος κάτι, πρέπει να προσπαθήσουμε να το μειώσουμε. Είναι τραγικό. Αναρωτιέμαι αν κάποιος διασκεδάζει σε αυτό το ποδόσφαιρο. Εγώ και οι παίκτες μου όχι, οι φίλαθλοι όχι, εσείς (δημοσιογράφοι) όχι. Δεν υπάρχει σεβασμός, τίποτα. Απλώς κάνουμε μια δουλειά. Δεν ξέρω που θα οδηγηθούμε.

Το Κυπριακό ποδόσφαιρο έκανε βήματα τα περισσότερα χρόνια και ο κόσμος πρέπει να το αγαπήσει. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος οργή. Κανένας δεν θυμάται τους ποδοσφαριστές, παρά μόνο όταν κινδυνεύει η υγεία τους. Θα θυμάστε και τους προπονητές που έφυγαν μέσα σε τρεις αγωνιστικές; Έχασαν τη δουλειά τους μετά από 1-2 αγωνιστικές και κανένας δεν τους θυμάται. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου εδώ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!