Καμία τιμωρία

Ο Μπέζιακ έχει εγγραφεί κανονικά στην ΚΟΠ με την Πολωνική ομοσπονδία να μην έχει ενημερώσει για τιμωρία του παίκτη οπότε αν ο Τραμετσάνι το κρίνει μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΛ το πράξει. Ο Πετεβίνος σχολιάσε σήμερα τα θέματα που αφορούν την ομάδα μας…

Για το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ…
«Είναι ένα παιχνίδι μέσω του οποίου ο νικητής θα μπορεί να καρπωθεί περισσότερα από τρεις βαθμούς. Το να κυνηγήσεις τη νίκη χωρίς να συνδυάσεις το ιδανικό δεν θα παίξει τόσο μεγάλη σημασία. Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις τους τρεις βαθμούς. Αν τους πάρουμε εμείς θα μείνουμε στην κορυφή και θα ανοίξουμε και την διαφορά από την 2η θέση. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για τα αγωνιστικά θέματα…
«Ο Τάμαρι δεν λογίζεται σαν απώλεια, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με αυτή τη  λογική. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που θα κριθούν όπως ο Ντε Βινσέντι που ήταν εκτός αποστολής από το προηγούμενο παιχνίδι. Είναι θέμα αξιολόγησης από τον κ. Τραμετσάνι αν τον επιλέξει να είναι στην αποστολή. Είναι σημαντική η σημερινή προπόνηση για να δούμε ποιοι θα είναι 100% έτοιμοι»

Για τον Μπέζιακ…
«Ο Ρομάν Μπέζιακ λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις. Εγγράφηκε κανονικά και δεν υπάρχει καμιά τιμωρία, δεν έχει σταλεί κάτι από Πολωνία. Είναι θέμα πως η ομοσπονδία της χώρας διαχειρίζεται τις τιμωρίες, αν είναι εσωτερικές ή διεθνείς τιμωρίες. Είναι θέμα ετοιμότητας του παίκτη αν θα είναι στην αποστολή».

Περνάτε έναν γεμάτο Ιανουάριο και σιγά, σιγά οδεύεται σε ένα λιγότερο βαρύ πρόγραμμα…
«Δεν υάρχει τέτοιο θέμα. Όπως δεν χάσαμε πριν κάτι όταν δεν είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα και δεν ήμασταν ικανοποιημένοι, ούτε τώρα κερδίσαμε κάτι. Όποια ομάδα παίζει με το ΑΠΟΕΛ δίνει το καλύτερο. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι σήμερα έχουμε ντέρμπι και αύριο πιο εύκολο παιχνίδι. Καμιά ομάδα δεν έχει έλλειψη κινήτρου όταν παίζει με το ΑΠΟΕΛ, είναι μεγάλα τα κίνητρα. Είναι φυσιολογικό αυτό όταν παίζεις απέναντι στον πρωταθλητή. Είτε παίξουμε με την ΑΕΛ σε ντέρμπι κορυφής, είτε με την Αλκή την επόμενη αγωνιστική τα ίδια θα πούμε. Γιατί αν υποτιμήσεις κάποιο παιχνίδι τότε θα την πάθεις. Δεν υπάρχει αλλαγή προσέγγισης των αγώνων όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό».

Για το βραβείο του Τραμετσάνι σαν κορυφαίος προπονητής των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών;
«Είναι μια αναγνώριση όπως συμβαίνει με όλους τους προπονητές που κάνουν δουλειά στις ομάδες τους όπως ήταν πριν ο Σάββας Πουρσαιτίδης και άλλοι προπονητές. Κανείς δεν θα τον ψήφιζε αν δεν νικούσε η ομάδα».

Για την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της κάρτας φιλάθλου;
«Η εισήγηση του ΑΠΟΕΛ έχει ένα σκοπό που είναι να επαναφέρει ξανά την συζήτηση για ένα πρόβλημα που όλους ενδιαφέρει και κανείς δεν κάνει κάτι. Το ΑΠΟΕΛ εκπροσωπεί το 1/3 των φιλάθλων της Κύπρου και δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Την προηγούμενη φορά ειπώθηκε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα αλλά δεν έγινε κάτι. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να επαναφέρουμε το ζήτημα και να κάνουμε και εισηγήσεις. Την κάρτα μέλους ομάδας είναι απλό να την κατανοήσει κάποιος. Ένα από τα προβλήματα της κάρτας φιλάθλου είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον διαχειριστή. Αυτός είναι ο λόγος που έχει αποτύχει όπου εφαρμοστεί αυτός ο τρόπος ελέγχου παρουσίας και μας το είπαν και οι υπεύθυνοι της ΟΥΕΦΑ αυτό. Όταν αυτό έρχεται από το κράτος δεν περικλείεται από εμπιστοσύνη από το φίλαθλο κοινό. Σε αυτό που προτείνουμε θα είναι διαχειριστής της βάσης δεδομένων άτομο της ομάδας με νομική υπόσταση. Όταν υπάρχει ένα από τα ποινικά αδικήματα που εμπεριέχονται και στον αγγλικό νόμο, τότε σαφώς θα μπορεί η αστυνομία από την στιγμή που θα βγει δικαστικό ένταλμα να ζητήσει από τον διαχειριστή της ομάδας να του παραδοθεί το αρχείο της συγκεκριμένης κερκίδας στον συγκεκριμένο αγώνα, δεν θα ανοίξει ολόκληρο το αρχείο. Από κει και πέρα η αστυνομία είναι υπεύθυνη και για την εξεύρεση και για την σύλληψη και  για την τιμωρία υπεύθυνα τα δικαστήρια».

Πότε περιμένετε απαντήσεις;
«Δεν περιμένουμε απαντήσεις, εμείς κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην εισήγηση για την κάρτα. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Μακάρι να ξεκινήσει η συζήτηση και να αρχίσουμε να τα αντιμετωπίζουμε ένα, ένα τα θέματα. Δεν γίνεται να λέμε επειδή δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα να μην αρχίζει η συζήτηση».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X