Καρμιώτισσα Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Αν και με απόδοση κάτω του μέτριου η ομάδα μας κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας όμως δίκαια της Καρμιώτισσας. Οι παίκτες του Κρίστιανσεν έδειξαν να σκέφτονται άλλα και να επαναπαύονται στο γρήγορο γκολ του Μπερτόλιο το οποίο αποδείχτηκε καθοριστικό αφού ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα.

Το ντεμπούτο του Γιαμπερέ που ήταν βασικός αλλά και το αντίστοιχο του Κανιας που αγωνίστηκε ως αλλαγή ήταν τα επιμέρους θετικά στοιχεία.

Το πλάνο του Κρίστιανσεν

Ο προπονητής μας επανέφερε μετά από καιρό τη διάταξη με ενισχυμένο κέντρο αφού ο Μπερτόλίο που ήταν στο αρχικό σχήμα είχε οργανωτικά καθήκοντα με τον Σωτηρίου να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Ο αγώνας σηματοδότησε το ντεμπούτο του Γιαμπερέ ενώ στα δυο άκρα της άμυνας παρέμειναν οι Ιωάννου και Αρτύματας.

Ο Γιαννιώτας πήρε μετά από καιρό θέση στο αρχικό σχήμα στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμή ενώ ο Αλωνεύτης ήταν στο αριστερό.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ήταν αυτή που από την αρχή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού η Καρμιώτισσα αμυνόταν στο δικό της μισό και προσπαθούσε ανεπιτυχώς να γίνει απειλητική στις αντεπιθέσεις.

Η επιθετική μας ανάπτυξη βασίστηκε στις πρωτοβουλίες των Μπερτόλιο και Αλωνεύτη οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές της πρώτης αξιόλογης φάσης η οποία έφερε και το γκολ. Αυτό έγινε στο μόλις στο πέμπτο λεπτό όταν ο Αργεντινός με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα εκμεταλλευόμενος την καλή πασα του Αλωνεύτη.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού για μέχρι και το 30 η ομάδα μας δεν μπορούσε να επιτεθεί σωστά και να γίνει απειλητική. Σταδιακά η εικόνα άλλαξε κάπως προς το καλύτερο αφού βγήκαν κάποιες φάσεις χωρίς όμως να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ μας 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ομάδα μας αφού τα λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν πολλά και εύκολα αφού η τριπλέτα των Μοραις, Βινίσιους και Μπερτόλιο δεν μπορούσε να κάνει τα προβλεπόμενα. Ούτε όμως από τα άκρα μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά η ομάδα γεγονός που ανάγκασε τον Κρίστιανσεν να κάνει την πρώτη αλλαγή.

Στο 63 ο Βαντερ πέρασε στη θεση του Αλωνεύτη σε μια προσπάθεια να μπορέσουμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα κάτι όμως που δεν έγινε έτσι στο 77 έγινε και δεύτερη κίνηση με τον Κανιάς να αντικαθιστά τον Μπερτόλιο.

Πλέον η προσοχή φάνηκε να στρέφεται στη διατήρηση του επικίνδυνου 0-1. Στο 81 χάθηκε τεράστια ευκαιρία να τελειώσουμε τον αγώνα όταν ο Ντε Καμάργκο που ένα λεπτό προηγούμενος πέρασε στη θέση του Σωτήριου αλλά το πλασέ του ήταν αστοχο.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες μας μπόρεσαν να κρατήσουν όσο έπρεπε την μπάλα για να μην κινδυνεύσουμε έτσι το τελικό σφύριγμα έφερε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινη: Ιωάννου, Ντε Καμάργκο

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Ιωάννου, Μερκής, Γιαμπερέ, Αρτυματάς, Βινίσιους, Μοράις, Αλωνεύτης (63΄ Βάντερ), Μπερτόλιο (77΄ Κάνιας), Γιαννιώτας, Σωτηρίου (80΄ Ντε Καμάργκο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!