Κεντρικό αμυντικό ή αμυντικό χαφ;

Το μεταγραφικό πλάνο βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο τόσο των αρμοδίων όσο και του κόσμου που περιμένει με τη γνωστή αγωνία να δει πως ο ΑΠΟΕΛ θα ενισχυθεί Με την απόκτηση ενός επιθετικού να θεωρείται δεδομένη, η πρώτη καθοριστική απόφαση των αρμοδίων αφορά τη θέση στην οποία θα αγωνίζεται ο δεύτερος παίκτης που θα αποκτηθεί.

Ο Κρίστιανσεν πρωτίστως καλείται να αποφασίσει αν θα αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός ή αμυντικό χαφ. Η απόφαση δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να φαίνεται αφού υπάρχουν διάφορες πτυχές που θα επηρεάσουν την τελική απόφαση.

Παρόλο που η ιεράρχηση των αναγκών καθιστά την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ με οργανωτικές ικανότητες ως την μεγαλύτερη ανάγκη το θέμα γίνεται πιο πολύπλοκο επειδή υπάρχει ανάγκη και ποιοτική εναλλακτική επιλογή στο κέντρο της άμυνας.

Αυτό προκύπτει όχι μόνο γιατί υπάρχουν στο ρόστερ μόνο τρεις κεντρικοί αμυντικοί αλλά και γιατί στο δεύτερο μισό της χρονιάς θα υπάρξει φθορά κάποιων ή και όλων λόγω καρτών και πιθανόν τραυματισμών.

Η απόκτηση ενός παίκτη που θα μπορεί να δώσει λύσεις και στις δυο θέσεις είναι μια θεωρητική περισσότερο εναλλακτική επιλογή αφού οποτε επιχειρήθηκε να γίνει μια τέτοια προσθήκη δεν είχε αποτέλεσμα.

Μια επίσης σοβαρή πτυχή που κάνει την απόφαση ακόμα πιο σύνθετη σχετίζεται με τους παίκτες που βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα οι Μοράις, Αρτυματάς και Βινίσιους είναι περιπτώσεις παικτών των οποίων το μέλλον στον ΑΠΟΕΛ θα κρίνει και το θέμα στελέχωσης.

Ειδική αναφορά για τους Μοράις και Αρτύματα γίνεται στη στήλη Πίκος αναφορικά με το αν μπορεί τουλάχιστον ένας εκ των δυο να μετεξελιχθεί σε κεντρικό αμυντικό. Στο παζλ όμως μπαίνει και ο Βινίσιους του οποίου λήγει το συμβόλαιο σε τέσσερις μήνες.

Αυτά και πολλά άλλα θα απασχολούσαν ακόμα και σήμερα την αρμόδια επιτροπή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X