Μαντούκα: “Έκλαψα πολύ τις τελευταίες μέρες”

O Μαντούκα κλήθηκε και σήμερα να μοιραστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα του αποχωρώντας από την Κύπρο για να επαναπατριστεί μετά από δεκαετίες. Μίλησε για τον “πατέρα” Γιοβάνοβιτς, το τι πήγε λάθος όταν ανάλαβε χρεη τεχνικού διευθυντή αλλά και την συναισθηματική φόρτιση των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά όσα είπε στο Σουπερ Σπορ ΦΜ:

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από το νησί μας…
«Είμαι πολλά χρόνια μακριά από την Βραζιλία, έφυγα όταν ήμουν 17 χρονών. Μεγάλωσα παντρεύτηκα. Η οικογένεια μου, μου ζήτησε να κάνω κάτι τέτοιο. Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα. Ήμουν τεχνικός διευθυντής, μετά  προπονητής. Θα πάω στη Βραζιλία να ξεκουραστώ και όταν έρθει η στιγμή θα αποφασίσω τι θα κάνω».

Για το πώς νιώθει για τη παρουσία του στην Κύπρο…
«Νιώθω περήφανος, έκλαψα πολύ τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούσα στους δρόμους και ένιωθα την αγάπη του κόσμου, νιώθω περήφανος, ευχαριστώ το Θεό που ήρθα στη Κύπρο και έγραψε τη δική μου ιστορία. Είναι η πιο δύσκολη απόφαση, είμαι στεναχωρημένος αλλά θα δουλέψω για τη νέα πρόκληση στη χώρα μου».

Τι κρατάς από εκείνη την μαγική χρονιά 2011-2012 στο Τσάμπιονς Λιγκ…
«Σίγουρα η χρονιά 2011-12 στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία. Είναι δύσκολο να κρατήσω μόνο μια καλή ανάμνηση»

Για την χθεσινή συνάντηση με πρώην συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες…
«Περάσαμε μια ωραία βραδιά. Ήταν κάτι μαγικό αυτό που περάσαμε τότε. Είναι αναμνήσεις μια ζωής και ήταν ωραία που θυμηθήκαμε τι κάναμε τότε».

Τι σημαίνει για σένα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το ΑΠΟΕΛ;
«Ο Γιόβάνοβιτς είναι κάτι περισσότερο από προπονητής, είναι σαν πατέρας μου. Το ΑΠΟΕΛ θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν λέω ότι φεύγω για πάντα στην Βραζιλία, ίσως μια μέρα επιστρέψω υπό άλλες συνθήκες. Έπαιξα και σε άλλες ομάδες αλλά το ΑΠΟΕΛ για μένα είναι διαφορετικό».

Πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα…
«Πιστεύω ότι το ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι η καλύτερη ομάδα, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή στην Ευρώπη αποπροσανατόλιζε αλλά φέτος δεν είναι έτσι».

Για το ότι δεν πέτυχε σαν τεχνικός διευθυντής και αν νιώθει ότι δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό…
«Πιστεύω ότι δεν πέτυχα για πολλούς λόγους. Όταν σταματάς το ποδόσφαιρο θέλεις χρόνο για το επόμενο. Δεν νιώθω ότι δεν πετύχαμε επειδή έκανα λανθασμένες επιλογές, όλοι έκαναν τις επιλογές αλλά πήρα εγώ την ευθύνη. Υπήρχε νέος προπονητής και έπρεπε να προετοιμαστούμε σε τρεις εβδομάδες, μετά την Αστάνα έψαχνα πάλι για προπονητή και όλα αυτά δεν ήταν σωστά. Στην καρδιά μου ξέρω ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα».

Για την εμπειρία του στον πάγκο του Οθέλλο και απογοητεύτηκε…
«Μου έμαθε  πολλά αυτή η εμπειρία. Σίγουρα απογοητεύτηκα. Το επίπεδο της β΄ κατηγορίας είναι χαμηλό και δεν σου προσφέρει τις συνθήκες να δουλέψεις όπως θέλεις».

Φεύγεις με κάποιο απωθημένο από την Κύπρο;
«Είχα υπέροχες εμπειρίες, είμαι περήφανος, ικανοποιημένος και περήφανος για τα όσα έκανα εδώ. Στεναχωριέμαι που φεύγω από την Κύπρο, ζούσαμε πολύ καλά εδώ και η ιστορία μου στην Κύπρο δεν τελείωσε εδώ».

Τι πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί το Κυπριακό ποδόσφαιρο;
«Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής δεν το καταλαβαίνεις αλλά πρέπει να βελτιωθούν τα γήπεδα οι συνθήκες, οι ομάδες, αυτές της β΄ κατηγορίας, πρέπει να βελτιωθεί η Ομόνοια, η Ανόρθωση, ο Απόλλωνας για να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X