Με αποχή αντιδρούν οι οργανωμένοι

Σε μακροσκελή ανακοίνωση του ο Παν.συ.φι αναλύει τους λόγους που κατέληξε στην απόφαση του να απέχει από τους τους αγώνες του ποδοσφαιρικού. Οι οργανωμένοι ουσιαστικά αντιτίθενται στη λεγόμενη loyalty card την οποία θεωρούν φακέλωμα και με διάφορες αντιπροτάσεις που έγιναν προς τη διοίκηση της εταιρείας προσπάθησαν να πείσουν για την μη εφαρμογή της ενώ παραπονιούνται και για τη στάση της διοίκησης Πετρίδη την οποία έκριναν ως άκαμπτη και τελεσιγραφική.

Η σχετική ανακοίνωση:

Καταρχάς θα θέλαμε να αναφέρουμε για τελευταία φορά πως το παρόν συμβούλιο είναι εν ενεργεία τις τελευταίες τρείς εβδομάδες και ελπίζουμε να είναι κατανοητό με ότι σημαίνει αυτό, σε όλο τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ.

Συμμεριζόμαστε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί (για ακόμα μια φορά), αλλά αρνούμαστε να γίνουμε αποδιοπομπαίος τράγος όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ από λάθος χειρισμούς της πολιτείας, της εταιρείας, της αστυνομίας και κάθε λογής ατόμων με αρμοδιότητες για την πάταξη της βίας. Επίσης, ακόμη δεν θα δεχθούμε ούτε τους λάθος χειρισμούς που αφορούν τον προγραμματισμό, την προετοιμασία ή ακόμη και την αγωνιστική εικόνα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Τα παραπάνω που μας καταλογίζουν δεν εμπλέκονται στις αρμοδιότητες μας.

Με το πέρας της ανοιχτής συνεδρίας που έλαβε μέρος στον κεντρικό σύνδεσμο την Κυριακή (08/11/2015) και με παρουσία πέραν των 300 ατόμων από όλους τους συνδέσμους πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις οι οποίες μεταφέρθηκαν στην σύσκεψη που είχε το Δ.Σ. του συνδέσμου με το Δ.Σ. της εταιρείας την Τρίτη (10/11/2015).

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν οι προτάσεις του συνδέσμου που μεταξύ άλλων ήταν:

1.    Αυστηρή διαχείριση στα εισιτήρια που αναλογούν στους συνδέσμους.

Α) Ουδείς σύνδεσμος δεν παραλαμβάνει εισιτήρια από μόνος του.

Β) Ονομαστική λίστα από κάθε σύνδεσμο για τον παραλήπτη του κάθε εισιτηρίου.

Γ) Οτιδήποτε στοιχεία παραλαμβάνει ο σύνδεσμος, παραμένουν εντός συνδέσμου. Κανένας άλλος φορέας ή οργανισμός δεν είναι υπεύθυνος για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ.

Δ) Ο κάθε σύνδεσμος είναι υπόλογος στα εισιτήρια του και στον κόσμο που εκπροσωπεί. Παράλληλα αφουγκράζεται τις συνέπειες.

2.    Δημιουργία ομάδας από μέλη των συνδέσμων, αμισθί, με σκοπό την εποπτεία της κερκίδας και αποκλιμάκωση οποιουδήποτε προβλήματος.

3.    Κατάργηση της κάρτας loyalty και προσκόμιση της κάρτας μέλους του συνδέσμου, με ίδια εν μέρει λογική «εφαρμογής», όπου τα μέλη μας θα την χρησιμοποιούν για να παραλάβουν το εισιτήριο που τους αναλογεί.

Παρά την όλη καλή θέληση του συνδέσμου για αλλαγή, πετυχαίνοντας την ενότητα μεταξύ συνδέσμων και με ξεκάθαρο πνεύμα επικοινωνίας, η συνάντηση με την εταιρεία έγινε, ευελπιστώντας για μια σωστή συνεργασία μεταξύ των φορέων του ΑΠΟΕΛ, υποχωρώντας σε ορισμένες θεμελιώδες αρχές του συνδέσμου. Δυστυχώς η απάντηση εκ μέρους της εταιρείας δεν ήταν ανάλογη των προθέσεών μας. Εκεί, βρήκαμε την «πόρτα κλειστή» και διερωτόμαστε αν όντως άξιζε η προσπάθεια μας για κοινή λύση των προβλημάτων που μας διακατέχουν.

Η απάντηση της εταιρείας ήταν αρνητική με στάση υποδούλωσης του συνδέσμου. Εν μέρει είναι δικαιολογημένη λόγω των πρόσφατων συμβάντων αλλά από την άλλη πλευρά η αντιμετώπιση της ξεπερνά τα όρια της λογικής για συνεργασία. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ έχει τεράστια ιστορία και κανένας δεν μπορεί να μιλά χωρίς σεβασμό προς αυτόν. Δεν έχουμε καμία πρόθεση υποδούλωσης καθώς και ούτε σε πρακτικές του στυλ “take it or leave it” θα ανταποκριθούμε.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ, διαμέσου της ψεσινής του ανοιχτής συνεδρίας και με γνώμονα τις προθέσεις μας αλλά και τις προθέσεις της εταιρείας ανακοινώνει τις ακόλουθες αποφάσεις:

1)    ΑΠΟΧΗ από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες εφόσον υφίσταται η κάρτα πόντων Loyalty Card.

2)    Πλήρης στήριξη στα εναπομείναντα αθλήματα του σωματείου.

3)    Διαρκής εκδηλώσεις στήριξης της ποδοσφαιρικής μας ομάδας εκτός γηπέδου οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα από τον σύνδεσμο αφού δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να τιμωρηθεί η ομάδα λόγω των υφιστάμενων καταστάσεων.

4)    Συσπείρωση ΑΠΟΕΛιστών στους συνδέσμους και ΜΟΝΟ.

5)    Παρακαλούμε όλους τους συνδεσμίτες και μη, να στηρίξουν την προσπάθεια της εξόντωσης των πελατειακών σχέσεων μεταξύ της εταιρείας και του κόσμου μας”.

Οι λόγοι οι οποίοι μας έφεραν σ’αυτές τις δύσκολες αποφάσεις είναι πως βλέπουμε την απαξίωση προς τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Οι διοικούντες προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιθωριοποιήσουν την μεγάλη δύναμη του ΑΠΟΕΛ, τον κόσμο του, με οικονομικό καταμερισμό και την εμπορευματοποίηση του.

Η κάρτα πόντων προωθείται δήθεν για την καταπολέμηση της βίας. Εμείς, πιστεύουμε πως οι σκοποί της είναι άλλοι και όπως με την κάρτα φιλάθλου δεν πρόκειται να εξαλείψουν τα δήθεν προβλήματα που μας παραμυθιάζουν πως τους βασανίζουν. Με πρόσφατο παράδειγμα της Τρίπολης, το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε. Όλα τα άτομα τα οποία ταξίδευσαν και παρευρέθηκαν στο γήπεδο ήταν με ονομαστική λίστα και ταυτότητα στο χέρι με αποτέλεσμα τα επεισόδια να μην αποφευχθούν. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο μέτρο εφαρμόστηκε και στον αγώνα-τελικός πρωταθλήματος κόντρα στην αελ το 2014 στην λεμεσό, όπου και πάλι έγιναν επεισόδια με τελική κατάληξη, την διακοπή του αγώνος. Αφού ενδιαφέρεστε για την καταπολέμηση της βίας, γιατί αρνείστε κατηγορηματικά τα όσα μέτρα σας προτείνουμε και προωθείτε μόνο όσα έχουν να κάνουν με το προσωπικό όφελος της εταιρείας και δεν εξυπηρετούν σε καμιά περίπτωση τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ;

Η κάρτα πόντων, λες και το ΑΠΟΕΛ είναι καμιά συνοικιακή υπεραγορούλλα της σειράς, είναι άδικη για όλες τις τάξεις των ΑΠΟΕΛιστών. Άδικη γιατί, ένα απλό παράδειγμα πίστης προς την ομάδα, είναι πως την ίδια ώρα που ένας ΑΠΟΕΛίστας μια βροχερή Δευτέρα ταξιδεύσει μέχρι την Πάφο για να στηρίξει την ομάδα μπορεί ένας άλλος δήθεν υποστηρικτής της ομάδας και πελάτης της εταιρείας με την αγορά 2-3 προϊόντων να εξασφαλίσει τους ίδιους πόντους, με αποτέλεσμα όταν θέλει ο πιστός ΑΠΟΕΛίστας που ακολουθεί παντού την ομάδα να την ακολουθήσει στο Παπαδόπουλος, με τα εισιτήρια να είναι πολύ λίγα, οι πόντοι που έχει μαζέψει ως εκείνη την στιγμή να μην αρκούν για να μπει στην πελατειακή λίστα της εταιρείας για να πάρει εισιτήριο. Η κάρτα αυτή δεν αντικατοπτρίζει το πόσο πιστός ή loyal είναι ο κάθε ένας από εμάς. Δεν φαίνεται από τους βαθμούς που προσφέρουν είτε οι προνομιακές-ακριβές θέσεις, είτε τα ταξίδια με το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο, είτε με αγορές με VISA, ούτε ακόμα και με το κουλό της στάθμευσης σε χώρο του αεροδρομίου. Επί της ευκαιρίας ούτε άσπρο είναι το χρώμα της φανέλας μας.

Έχετε ρημάξει κάθε επικοινωνιακή τακτική που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους για να μας πείσετε ότι υπάρχει και με τον νόμο πλέον το ΑΠΟΕΛιστόμετρο και αυτό αντικατοπτρίζεται στην περιβόητη πλην όμως τρισάθλια loyalty card. Κύριοι, ΑΠΟΕΛ είναι ο κόσμος του. Εμείς το ΑΠΟΕΛ ούτε με χρήματα το μετράμε, ούτε με πόντους. Στο έρμαιο των ορέξεων σας για εμπορευματοποίηση της αγάπης και της πίστης μας προς την ομάδα εμείς δεν θα λάβουμε μέρος. Για εμάς το ΑΠΟΕΛ και η στήριξη του είναι τρόπος ζωής και δεν χρειαζόμαστε καμία επιβράβευση. Η επιβράβευση μας είναι, να βλέπουμε το ΑΠΟΕΛ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ και ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. Το χρωστάμε σε εμάς, στην ιστορία μας, στα αδέρφια που μας κοιτάν ψηλά απ τον ουρανό.

Υ.Γ.1. Τραγουδιστή ασήμαντε, οι προθέσεις σου είναι γνωστές. Μέσω του ονόματος του ΑΠΟΕΛ, προσπαθείς να εξαγγείλεις την προεκλογική σου εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του Μάη. Το ίδιο ασήμαντος θα παραμείνεις και εκεί.
Υ.Γ.2. Να μας πείτε και τους λόγους που παραιτηθήκατε πριν 2 μήνες κύριε Δημητρίου και περιμένατε να το ανακοινώσετε με την πρώτη ευκαιρία που η έξοδος σας θα γινόταν πιο θεαματική.
Υ.Γ.3. ΑΗΔΙΑ μας προκαλεί η απόφαση ΣΑΣ για ακόμη μια φορά να παραμείνετε ΑΠΡΑΓΟΙ για τους συλληφθέντες οπαδούς μας.

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
ΣΥ ΦΙ ΑΠΟΕΛ Λάρνακας “Κίκης Ρήγας”
ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ
ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ
ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΠΑΦΟΥ
ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ Η.Β ‘’The Bulldogs’’
ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΑΘΗΝΑΣ ‘’CHAOS CLUB΄΄

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!