Μόνο έτσι θα κάνουμε την υπέρβαση

Το ζητούμενο για την ομάδα μας μετά τα όσα είδαμε στον αγώνα με τον Απόλλωνα είναι να υπάρξει συνέχεια. Τα όσα έδειξαν οι παίκτες και ο κόσμος πρέπει να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Μόνο έτσι θα κάνουμε την υπέρβαση με τη Basel και θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Ο Πετεβίνος έκανε σχετικές δηλώσεις..

«Το πιο σημαντικό που πρέπει να κατανοήσει ο κάθε ένας μας και εντός και εκτός ομάδας είναι να κοιτάξουμε τι κάναμε διαφορετικό και να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό που ξεχώρισε εντός αγωνιστικού χώρου ήταν η θέληση, η αυταπάρνηση και το γεγονός ότι παίξαμε σαν ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σε ότι αφορά τους εκτός προπονητικού κέντρου, αν κάποιος είδε το παιχνίδι θα εισέπραξε μια διαφορετική αύρα, μια πίστη και υποστήριξη. Και μετά την ισοφάριση νιώθαμε την συμπαράσταση παρά το γεγονός ότι ο κόσμος ήταν 4 χιλιάδες σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 23 χιλιάδων. Μας έκανε να νιώσουμε για πρώτη φορά σαν έδρα μας το ΓΣΠ. Είναι ένα από τα όπλα που δεν είχαμε και εμφανίσαμε σε αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να το έχουμε και στην συνέχεια. Γι’ αυτό συνέβηκε αυτό που συνέβηκε ειδικά μετά την ισοφάριση. Εκεί που λες ότι το παιχνίδι στράβωσε, δεν στράβωσε τελικά» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

« Αν ρωτήσεις κάποιον ΑΠΟΕΛίστα τι του έχει λείψει είναι το αίσθημα ότι η ομάδα μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι μέχρι τε τελευταία λεπτά. Το ζητούμενο δεν είναι να κάνεις ένα καλό παιχνίδι αλλά να έχεις συνέχεια, να βλέπεις αυτό το ΑΠΟΕΛ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τα στοιχεία αυτά και στο γήπεδο και στην κερκίδα σαφώς και μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Τώρα έχετε το παιχνίδι με την Βασιλεία: «Είναι το πιο σημαντικό τη χρονιάς. Τέτοιες ευκαιρίες δεν αποτελούν μόνο σημείο αναφοράς στην ιστορία της ομάδας αλλά στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Μόνο το ΑΠΟΕΛ έφτασε ως εδώ και μάλιστα τρεις φορές. Είναι σημαντικό για κάποιον να λέει ότι ήμουν κι’ εγώ εκεί εκείνη την ημέρα. Όπως μνημονεύουν και το παιχνίδι με τη Λιόν και το παιχνίδι με την Μπιλμπάο».

Τι γίνεται με την προπώληση; «Δεν είναι καλοί οι αριθμοί προπώλησης αλλά υπάρχει μια αντίληψη του γιατί συμβαίνει αυτό. Ένας από τους λόγους ήταν και το τι παρουσίαζε η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το να βλέπεις ελκυστικό ποδόσφαιρο και να σου εκπέμπει η ομάδα την πρόθεση να συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο με πίστη για αποτέλεσμα είναι κάτι που ελκύει τον κόσμο. Με τον Απόλλωνα πετύχαμε μια εμφάνιση που μπορεί να αποτελέσει κράχτη για το παιχνίδι με την Βασιλεία. Είπε κάτι χαρακτηριστικό ο κ. Ουζουνίδης, ότι θα μπορούσε το 1-1 να φέρει γκρίνια και μουρμούρα. Η διαφορά έγινε σε εκείνο το σημείο από τον κόσμο που βοήθησε πολύ και τον ευχαριστούμε. Αυτό χρειάζεται η ομάδα».

Τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει Βασιλείας: «Με τον Απόλλωνα μετρήσαμε 7 απουσίες, κάποιες λόγω τιμωρίας όπως ο Μάτιτς και κάποιες λόγω τραυματισμών. Από την άποψη αυτή, οι επόμενες δύο προπονήσεις θα είναι σημαντικές για τον Μιχάιλοβιτς, για τον Σόουζα, για τον Εφραίμ, για τον Αλωνεύτη και για τον Σιγκούρνταρσον. Θα είναι σοβαρό κριτήριο οι επόμενες δύο προπονήσεις αν θα είναι επιλογές για το παιχνίδι με την Βασιλεία».

Για την διαιτησία, ήρθαν σε τρία παιχνίδια ξένοι διαιτητές: «Φεύγει το επιχείρημα αυτών που χρησιμοποιούσαν το στοιχείο αυτό για να αναπτύσσουν μια προπαγάνδα και να βρίσκουν άλλοθι για τις δικές τους αδυναμίες. Το είπαμε ξανά σαν ΑΠΟΕΛ ότι λάθη θα γίνονται από όλους και από τους Κύπριους και από τους ξένους. Είχαμε τρία παιχνίδια με ξένους διαιτητές και ρωτώ, υπάρχει παιχνίδι που δεν έγινε λάθος; Το θέμα είναι το πώς εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο. Είχαμε κι εμείς τα λάθη εναντίον μας που μα στοίχισαν και προκρίσεις αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εδώ γίνονται λάθη με το VAR. Το ποδόσφαιρο λέγεται το παιχνίδι των λαθών. Αν δεν γίνει λάθος στην άμυνα δεν μπαίνει γκολ. Δεν θα ωραιοποιήσω τα πράγματα αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Από όπου και να φέρουμε διαιτητές τα λάθη θα γίνονται. Το θέμα είναι να έχεις την ομάδα να κερδίσεις. Την ίδια ώρα πρέπει να έχουμε και την καλή πρόθεση να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X