O Πετρίδης για όλα

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ βλέπει τα πράγματα να εξελίσσονται με ιδανικό τρόπο για την ομάδα μας και αν σήμερα κατακυρωθεί υπέρ μας ο αγώνας πρωταθλήματος θα γίνει πράξη το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ένα comeback που έχει τη σφραγίδα του Πρόδρομου Πετρίδη και των συνεργατών του που τόλμησαν όταν όλα έδειχναν και ήταν μαύρα. Ο Πετρίδης μίλησε σήμερα στο Super Sport για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΑΠΟΕΛ:

Για τον τελικό… «Δεν θέλαμε να δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο και να μπούμε σε περιπέτειες, όπως έγινε στο πρόσφατο παιχνίδι μας. Οι παίκτες μπήκαν με πάθος και όρεξη για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο, προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια, παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής, πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα με το οποίο πανηγυρίσαμε το 20ο κύπελλο για το ΑΠΟΕΛ».

Για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε το ΑΠΟΕΛ…  «Όταν αναλαμβάναμε, στόχος μας ήταν η Ευρώπη. Πιστεύαμε στην ομάδα μας και βλέπαμε ότι υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου με τους οποίους δουλέψαμε σκληρά. Πήραμε το κύπελλο, περιμένουμε την απόφαση για το πρωτάθλημα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το τι έγινε στον αγώνα του Τσιρείου. Όποια και να είναι η απόφαση της Δικαστικής, θα τη σεβαστούμε».

Αν προτιμά να κριθεί ο αγώνας στο γήπεδο και όχι στη Δικαστική…  «Βεβαίως προτιμούμε να κριθεί στο γήπεδο. Δεν έχουμε κανένα φόβο να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΛ στο γήπεδο. Είμαι βέβαιος ότι θα παίρναμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και στο γήπεδο αν συνεχιζόταν ο αγώνας. Δεν φέρουμε όμως καμία ευθύνη για το τι έγινε. Υπάρχουν οι κανονισμοί και η προκήρυξη. Δεν θα φταίει το ΑΠΟΕΛ αν πάρει τη νίκη στη Δικαστική.  Ένα πρωτάθλημα κρίνεται σε όλες τις αγωνιστικές, όχι στην τελευταία. Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να διακόπτεται εξ΄ υπαιτιότητας του άλλου και τα πυρά να είναι στην πλευρά του ΑΠΟΕΛ».

Για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη…  «Έχει αρκετό καιρό που είμαστε σε συζητήσεις. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία για το μέλλον της ομάδας. Θα γίνει συνάντηση σήμερα γιατί δεν μας παίρνει ο χρόνος. Μας περιμένει δύσκολη δουλειά, όμως ο προγραμματισμός άρχισε με τον Γιώργο Δώνη και τον τεχνικό διευθυντή. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα στην αγωνιστική πορεία του ΑΠΟΕΛ».

Για το ποιος (προπονητή ή τεχνικός διευθυντής) θα είναι κυρίαρχος στον προγραμματισμό…«Είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Ο τεχνικός διευθυντής είναι εκείνος που θα κάνει την περισσότερη δουλειά στην εξεύρεση παικτών και μαζί με τον προπονητή θα αποφασίζουν. Υπάρχει πλήρη ταύτιση απόψεων και αυτό δεν μας ανησυχεί καθόλου. Είναι κάτι καινούργιο για μας. Θα το δουλέψουμε για ένα εξάμηνο και θα δούμε την προοπτική».

Για τον Ντε Βινσέντι…  «Είναι ξεκάθαρο και από τις δύο πλευρές ότι θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Θα κάνουμε τα απαραίτητα για να γίνει αυτό. Είναι επιθυμία μας να τον κρατήσουμε, όμως έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Μιλάμε με τον μάνατζερ του που έχει  επικοινωνία με τον Ολυμπιακό. Μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συνάντηση διοικήσεων. Έχουν προταθεί πολλοί ποδοσφαιριστές και έχουμε επιλογές».

Για την ανακοίνωση για Χιώτης και Αλωνεύτη…  Με τον Αλωνεύτη έχει δύο μέρες που υπογράψαμε. Όσον αφορά τον Χιώτη, ψες, σε διάστημα δυο λεπτών καταλήξαμε για ανανέωση για ένα χρόνο. Μαζί με τους άλλους ποδοσφαιριστές θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε περισσότερες επιτυχίες».

Αν τον βρίσκουν σύμφωνο οι αποφάσεις της ΚΟΠ…  «Όχι. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους οι τελευταίες αποφάσεις που πάρθηκαν εν βρασμώ ψυχής. Δεν μας ρώτησαν καθόλου. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνουμε περισσότερο τον κόσμο. Δεν είναι με τις τιμωρίες που θα αποθαρρύνουμε τον οποιοδήποτε να κάνει επεισόδια. Το θέμα είναι να υπάρξει συνεργασία. Είδαμε και χθες στον τελικό ότι δεν έγινε το παραμικρό. Στην προχθεσινή απόφαση δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση.

Αν συζητήθηκε το θέμα με τον εκπρόσωπο της ομάδας στην ΚΟΠ, στον κ. Λοϊζίδη…  «Έβαλε τις δικές του θέσεις οι οποίες δεν ήταν απόλυτα σύμφωνες με τα όσα έχουν αποφασιστεί. Δεν υπήρξε όμως, καμία προσυνεννόηση με τα σωματεία για να πουν τις απόψεις τους. Τις πήραν τις αποφάσεις και τις ανακοίνωσαν . Καλό είναι να δούμε το καλό του ποδοσφαίρου». 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!