Ο Εφραίμ, ο Στάθης και άλλοι δώδεκα

Η διακοπή του πρωταθλήματος μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε και με θέματα που δεν βρίσκονται στην επικαιρότητα όταν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, έτσι σήμερα ανοίγουμε το κεφάλαιο των συμβολαίων που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μέχρι σήμερα βρέθηκαν στο επίκεντρο οι περιπτώσεις των Σωτήριου και Αρτύματα που έκλεισαν θετικά ενώ πιο πλέον σειρά παίρνουν οι Εφραίμ και Αλωνεύτης. Το σημαντικό όμως είναι ότι πέραν των δυο αυτών υπάρχουν ακόμα 12 παίκτες μας που σε λίγους μήνες εκπνέει η συνεργασία!

Πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο αριθμό που δίνει τη δυνατότητα στους αρμόδιους να αξιολογήσουν σε μηδενική βάση κάποια δεδομένα και να σχεδιάσουν το ρόστερ της επόμενης διετίας – τριετίας με ιδανικό τρόπο.

Τα δεδομένα με τους 14 που μένουν ελεύθεροι:

Μπόι Βάτερμαν
Ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες μπορούσε και υπήρχε η άποψη ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πορευτεί εξίσου καλά και χωρίς τον Ολλανδό η φετινή του παρουσία βάζει δύσκολα στη διοίκηση. Ο Κρίστιανσεν θα ζητήσει την παραμονή του η οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το οικονομικό αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες.

Ινιάκι Αστίθ
Ο Κρίστιανσεν εκτιμά την ποδοσφαιρική αξία του Αστιθ και η λογική λέει ότι με τα σημερινά δεδομένα θα εισηγηθεί την παραμονή του Ισπανού.

Γιώργος Μερκής
Ήρθε και έδεσε όσο λίγοι στον ΑΠΟΕΛ και είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί η φόρμουλα με την οποία θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα μας.

Ζίφκο Μιλάνοφ
Ο 32χρονος Βούλγαρος αποδείχτηκε σπουδαία προσθήκη και σίγουρα η πρόθεση θα είναι η ανανέωση του. Όλα θα κριθούν από τη διάρκεια αφού θα θέλει σίγουρα διετές και η αρμόδιοι θα πρέπει να κρίνουν αν αυτό δικαιολογείται.

Μάριο Σέρτζιο
Με καθυστέρηση θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ιανουάριο αφού έμεινε από σπόντα και λόγω του ότι δεν προλάβαμε να αποκτήσουμε το καλοκαίρι τον τρίτο επιθετικό που θέλαμε.

Νούνο Μοράις
Δεν θα πούμε τι είναι για τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 10 χρόνια! ο Νουνό. Βρίσκεται στα 32 του πλέον αλλά συνεχίζει να καταπίνει χιλιόμετρα και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχίσει και θα κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα μας. Λέμε να βρεθεί γιατί υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει ένα θέμα με τα τη χρονική διάρκεια της ανανέωσης. 

Νεκτάριος Αλεξάνδρου
Ο εκ των αρχηγών ανανέωσε τον Μαϊο του 2016 για ένα χρόνο οπότε σε λίγους μήνες θα ανοίξει και πάλι το κεφάλαιο παραμονής του. Πιο ώριμος από ποτέ αποδέχτηκε τη λογική του μονοετούς κάτι που θα βοηθήσει στην παραμονή του αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στάθης Αλωνεύτης
Στον Αλωνεύτη θα προταθεί συμβόλαιο για ένα χρόνο με προοπτική ανανέωσης και λογικά θα το αποδεχτεί.

Γιώργος Εφραίμ
Κρίνεται απαραίτητος στον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης τριετίας και με αυτή τη φιλοσοφία θα υπάρξει προσπάθεια για να κλείσει η περίπτωση του πριν μπούμε στη νέα χρονιά.

Καζίμ Λάτσι  (δανεικός από Ολυμπιακό Πειραιώς)
Λογικά θα αποχωρήσει αφού ο χρόνος συμμετοχής του δεν θα είναι τέτοιος που να δικαιολογεί παραμονή.

Αντρέα Ορλάντι
Η παρουσία του Ισπανού τους επόμενους μήνες θα κρίνει πολλά αφού ακόμα δεν έχει δείξει πολλά πράγματα. Η παραμονή του θα κριθεί και από την ιεράρχη των αγωνιστικών αναγκών αλλά και την κατάληξη που θα έχουν οι υπόλοιπες ανανεώσεις κοινοτικών.

Βινίσιους
Ο Βίνι κέρδισε την εμπιστοσύνη και του Κρίστιανσεν. Παρόλο που υπάρχουν μουρμουρητά από τους προπονητές της κερκίδας οι εκάστοτε προπονητές μας τον εκτιμούν απεριόριστα αφού αποτελεί εγγύηση μαζί με τον Μοράις. Υπάρχει πρόθεση ανανεώσης.

Ματέους Πιατκόφσκι
Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για μια από τις χειρότερες μεταγραφές όλων των εποχών.

Γιάννης Γιαννιώτας
Το καλοκαίρι αναμένεται να ζήσουμε ένα νέο σίριαλ της σειράς Γιαννιώτας. Τα δεδομένα στον Ολυμπιακό είναι τόσο ρευστά που κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κάτι ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες ομάδες που θα τον κρίνουν κατάλληλο για το ρόστερ τους. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!