O Νατέλ στο προσκήνιο

Δεν μας ξενίζει που ο Νατέλ ήταν ο ποδοσφαιριστής που επιλέγηκε για να μιλήσει για την προσαρμογή του στον ΑΠΟΕΛ, την μονιμοποίηση του στο αρχικό σχήμα αλλά και το μέλλον του.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος είναι ανάμεσα στους παίκτες που κερδίζουν τις εντυπώσεις τον τελευταίο καιρό, διαψεύδοντας και πολλούς από εμάς που τον έκριναν και καταδίκασαν πολύ νωρίς…

Η σχετική συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο τελευταίο match program:

Leo η φετινή χρονιά σε βρήκε σε ένα νέο περιβάλλον εκτός της χώρας σου της Βραζιλίας και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία. Πως ήταν η προσαρμογή σου στο νέο αυτό περιβάλλον;

«Είχα ήδη φύγει στα 16 μου χρόνια για την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, όπου έμεινα 3 χρόνια εκεί.  Είναι πολύ δύσκολο να φύγει κανείς τόσο νέος από τη χώρα του και να αντιμετωπίζει τόσο μεγάλες προκλήσεις σε τόσο νεαρή ηλικία. Όταν όμως η θέληση για να κερδίσεις και να κάνεις ότι θέλεις είναι μεγαλύτερη, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να μας κάνει να εγκαταλείψουμε αυτή την προσπάθεια. Ο νέος προπονητής μας, ο κ. Τραμεντζάνι ήρθε και μου έδειξε εμπιστοσύνη κι εγώ έκανα τη δουλειά μου, προσπαθώντας πάντα να δείξω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω μέσα στο γήπεδο. Δούλεψα σκληρά στις προπονήσεις και ευχαριστώ τον Θεό που από τη στιγμή που ήρθε αυτός, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο».

Βρίσκεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθληματισμό και που σε κάθε παιχνίδι μοναδικό ζητούμενο είναι η νίκη. Είναι μια φιλοσοφία που ταιριάζει στους δικούς σου στόχους;

«Γνωρίζω την ευθύνη να φοράω τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ γι’ αυτό και κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό, Αν και είμαι λίγο καιρό εδώ, μπορώ να καταλάβω τους στόχους του συλλόγου και είναι πολύ παρόμοιοι με τους δικούς μου, να μεγαλώνω και να ωριμάζω όλο και περισσότερο και να κερδίζω. Θέλω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και ο ΑΠΟΕΛ μου δίνει αυτή τη δυνατότητα».

Με τον Απόλλωνα πέτυχες ένα εξαιρετικό γκολ, Επιχειρείς συχνά τέτοια σουτ; Έχεις ξανά πετύχει τέτοιο γκολ;

«Πάντα προσπαθώ να δοκιμάζω εκτελέσεις φάουλ και σουτ με τέτοιο τρόπο στις προπονήσεις. Παρόμοια όπως το φάουλ που εκτέλεσα και δόξα το Θεό. Για τη συγκεκριμένη προσπάθεια όλα πήγαν όπως ήθελα. Πιστεύω ότι ήταν το πιο όμορφο γκολ της καριέρας μου, δεν είχα σημειώσει άλλο παρόμοιο όπως αυτό, Ελπίζω να πετύχω πολύ περισσότερα είτε παρόμοια είτε διαφορετικά για τον ΑΠΟΕΛ».

Πως κρίνει το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος; Περίμενες κάτι διαφορετικό;

«Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αυτό που περίμενα, δυνατές άμυνες και στενά μαρκαρίσματα. Είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να παίζουμε πάντα στο 100% γιατί αν δεν παίξουμε όπως μπορούμε, μπορεί να εκπλαγούμε. Και η αλήθεια είναι ότι μας έχει συμβεί κάτι τέτοιο στα παιχνίδια και πρέπει να μην το ξεχνάμε».

Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου; Έχεις συμβόλαιο δανεισμού στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Ναι είμαι δανεικός, έχω συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το καλοκαίρι. Είμαι πολύ χαρούμενος και προσαρμοσμένος εδώ, αλλά θέλω να συνεχίσω να δουλεύω όπως έκανα ως τώρα και έπειτα βλέπουμε την καλύτερη λύση για μένα και το σύλλογο. Θα πρέπει να μιλήσουμε με την ομάδα μου (Σάο Πάολο) στην Βραζιλία για να δούμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!