Ο πραγματικός λόγος της ήττας

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να διαχειριστεί σωστά την πίεση και το ενδιαφέρον που ο ίδιος έβαλες στον όμιλο μας. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι μια επιφανειακή προσέγγιση μέσω της οποίας θα παρουσιαστεί ως τυχαία η όλη παρουσία της ομάδας μας στη Βέρνη ή και ότι αυτή η παρουσία οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (διαιτησία, γήπεδο).

Η πιο σημαντική παραδοχή που πρέπει να γίνει πίσω από τις κλειστές πορτες του Αρχαγγέλου είναι ότι υπήρξε υποτίμηση του αντιπάλου. Ναι, ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο σε επίπεδο οπαδών και διοίκησης αλλά και σε αυτό των πρωταγωνιστών έκρινε τη Young Boys ως μια ομάδα την οποία κουτσά στραβά θα κερδίζαμε ή τουλάχιστον δεν θα χάναμε.

Ως αποτέλεσμα της λανθασμένης αυτής εντύπωσης είδαμε έναν ΑΠΟΕΛ ο οποίος αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να κάνει ούτε τα απολύτως απαραίτητα και που στο δεύτερο ημίχρονο μόλις έμεινε πίσω στο σκορ απλά παραδόθηκε.

Καμία αλλαγή ή αγωνιστική προσαρμογή δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα γιατί οι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα. Το ότι δεν έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και δεν κέρδισαν τις ατομικές μονομαχίες σχετίζεται άμεσα με την υποτίμηση.

Η ομάδα από την Ελβετία είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης και μεταφέρει πλέον την πίεση πάνω μας αφού καλούμαστε να κερδίσουμε στο ΓΣΠ. Αν τα καταφέρουμε θα είναι γιατί πρώτα από όλα θα έχουμε καταλάβει ότι είμαστε πολύ μικροί για να υποτιμήσαμε μια ομάδα επειδή βρίσκεται στο -15 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!