O πρόεδρος για όλους

Ο Πρόδρομος Πετρίδης έκανα μετά μεσάνυχτα δηλώσεις και σχολίασα σχεδόν τα πάντα. Μίλησε για τη δικαίωση του Κρίστιανσεν, για τον Αλωνεύτη, τον ντεφορμαρισμένο Γιαννιώτα, τον Πιέρο και τη σχέση με τον Ντε Καμάργκο και πολλά άλλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Νομίζω για ακόμα μια φορά το ΑΠΟΕΛ απέδειξε πως δίκαια αγωνίζεται κάθε χρόνο στους Ευρωπαϊκούς ομίλους. Είναι μια δεκαετία τώρα που ανταποκρίνεται επάξια και σαν ΑΠΟΕΛ και σαν Κυπριακό ποδόσφαιρο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με μια τέτοια εμφάνιση και αυτό τον υπέροχο κόσμο ήταν κάτι αναμενόμενο. Ξέραμε πως ο αντίπαλος είναι αρκετά καλός, το είδαμε και στην δική του έδρα, όμως μέσα στη δική μας έδρα, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό ότι επηρεάζει ο πλαστικός χλοοτάπητας, αποδείχθηκε ότι παίζει το ρόλο του. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαμε να είχαμε και μεγαλύτερο σκορ. Όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχει ακόμα δύο παιχνίδια και χρειαζόμαστε ένα βαθμό για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ελπίζω ότι θα ανταποκριθούμε και στα επόμενα παιχνίδια, με το ίδιο πάθος και ζήλο για να προχωρήσουμε”.

Αν ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ…

“Ναι θα συμφωνήσω πως φέτος σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο δυσκολευθήκαμε λίγο μεν, δεν κινδυνέψαμε ουσιαστικά όμως. Στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής μας φρέσκαρε την ομάδα. Αυτό δείχνει πως δυστυχώς, όλοι μας, και τονίζω το “όλοι μας”, βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα από το ξεκίνημα της χρονιάς, και έτσι αδικούμε κάποιες καινούργιες προσθήκες που έρχονται. Ευτυχώς φαίνεται ότι υπάρχει ένα γεμάτο ρόστερ με αρκετά μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, και ο Κρίστιανσεν δικαιώνεται”.

Για τον Στάθη Αλωνεύτη…

“Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Στάθη Αλωνεύτη που όλοι βιάστηκαν να πουν ότι τον άφησε στο περιθώριο. Νομίζω ότι αυτός που τους προπονεί καθημερινά είναι και ο κατάλληλος να κρίνει πότε είναι σε ετοιμότητα ο κάθε παίκτης για να ανταποκριθεί. Είδαμε πως και οι ίδιοι οι παίκτες που μπορεί να βρίσκονται σε ντεφορμάρισμα, δουλεύουν πολύ πιο σκληρά στις προπονήσεις για να επανέλθουν”.

Για τον Γιαννιώτα…

“Σήμερα είδαμε πως η ευχάριστη έκπληξη ήταν η πολύ καλή απόδοση του Γιαννιώτα που μπήκε σαν αλλαγή. Τα τελευταία 2-3 παιχνίδια ήταν ντεφορμαρισμένος κάτι που είναι φυσικό να συμβαίνει. Σήμερα έκανε τα δικά του στην γραμμή που αγωνιζόταν, κι αυτό είναι που βλέπει ο προπονητής στον εκάστοτε ποδοσφαιριστή για να μπορεί να τον χρησιμοποιεί”.

Για τον Πιέρο και την σχέση του με τον Ντε Καμάργκο…

“Αν το προσέξατε απόψε το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με τρεις Κύπριους και μάλιστα επιθετικούς. Ο Πιέρος Σωτηρίου δικαιώνει καθημερινά εμάς που τον πιστέψαμε και τον ανανεώσαμε για τέσσερα χρόνια αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Δείχνει μεγάλη εξέλιξη και βελτιώνεται χρονιά με χρονιά. Πήρε τις ευκαιρίες του πέρσι, και όπως βλέπετε φέτος η ενδεκάδα ξεκινάει σχεδόν πάντοτε με αυτόν ως κύριο επιθετικό. Εδώ θέλω να ανοίξω μια παρένθεση… Αν ρωτήσετε και τον ίδιο, ο Ντε Καμάργκο του δίνει πάρα πολύ στήριξη και τον συμβουλεύει πως να βελτιώνεται ατομικά. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Αν και συναγωνίζονται για την ίδια θέση, με την εμπειρία, το ήθος και τον χαρακτήρα που έχει ο Ντε Καμάργκο, βοηθάει τον Πιέρο να βελτιώνεται. Ο Πιέρος πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία, γιατί όσο μεγαλώνει κάποιος παίκτης και παίρνει τις ευκαιρίες του γίνεται και πιο ώριμος”.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΑΠΟΕΛ και για τον σκάουτερ…

“Ναι είμαστε σε διαβούλευση με τρεις σκάουτερ. Οι δύο ήταν σήμερα στο γήπεδο. Έχουμε μιλήσει με τον ένα. Αύριο θα μιλήσουμε με τον άλλο και αρχές της άλλης βδομάδας θα καταλήξουμε με ποιον θα συνεργαστούμε, για να ενσωματωθεί μαζί με τον κ. Σάμπουριτς και τον κ. Κρίστιανσεν. Θα βοηθήσει στον προγραμματισμό αλλά και στην παρακολούθηση νεαρών ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό ή και για κάποιες προσθαφαιρέσεις που θέλουμε να κάνουμε τον Ιανουάριο. Είναι πολύ σημαντικές για μας οι μεταγραφές του Ιανουαρίου για να είναι έτοιμοι οι παίκτες το επόμενο καλοκαίρι και να ακολουθήσουμε ξανά την Ευρωπαϊκή πορεία που θέλουμε. Όπως γνωρίζετε οι Κυπριακές ομάδες ξεκινούν πολύ νωρίς, και είδαμε για άλλη μια φορά φέτος πως μέχρι να ενσωματωθούν, να εγκλιματιστούν και να προσαρμοστούν οι παίκτες που έρχονται το καλοκαίρι, χρειάζεται κάποιος χρόνος και είναι εκεί που την πατούμε. Θέλουμε να δυναμώσουμε την ομάδα σε κάποιες σημαντικές θέσεις και αν είναι δυνατό και τα καταφέρουμε να γίνει από τον Ιανουάριο”.

Για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ…

“Θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του ΑΠΟΕΛ γιατί απόψε οι οργανωμένοι και οι φιλάθλοι που ήταν στο γήπεδο έσπρωξαν τους ποδοσφαιριστές να πάρουν αυτή τη νίκη που μας φέρνει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!