Οι αξεπέραστες προσδοκίες και η συνέχεια

Η επόμενη μέρα της νίκης που μας επανέφερε στην κορυφή εμπεριέχει και αρκετές συζητήσεις για τη γενικότερα εικόνα που εκπέμπει εδώ και καιρό η ομάδα μας. Ο Πετεβίνος μίλησε και σήμερα επιχειρώντας να μεταφέρει τη γραμμή του επίσημου ΑΠΟΕΛ..

«Όταν τελειώνει μια αγωνιστική πρέπει να κοιτάζεις τις έκανες βαθμολογικά και μετά τα επιμέρους ζητήματα. Βαθμολογικά τους τρεις βαθμούς τους πήραμε και μπήκαμε με το δεξί. Αυτό απέδειξε ότι το ΑΠΟΕΛ αντέχει και στην πίεση. Κακά τα ψέματα όταν αγωνίζεσαι σε διαφορετικές ώρες και γνωρίζεις το αποτέλεσμα του αντιπάλου υπάρχουν δύο πράγματα, ή να είναι θετικά ή να σου βάλει πίεση. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΚΟΠ δεν τα έβαλε τα ματς τις ίδιες ώρες. Για το αγωνιστικό ο κ. Δώνης ανέλυσε εκτεταμένα την εμφάνιση και έδωσε ένα πιο γενικό πλαίσιο. Μέχρι και το 65΄ ήμασταν η πιο οργανωμένη ομάδα με κατοχή και ευκαιρίες. Μετά έγινε Ρωσική ρουλέτα το παιχνίδι γιατί σπαταλήθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και θα μπορούσαμε εκεί να κλειδώναμε τη νίκη με δεύτερο γκολ πιο νωρίς, αδικήσαμε κάπως τον εαυτό μας γιατί στο τελευταίο 15λεπτο θα έπρεπε να είμαστε πιο ουσιαστικοί» είπε αρχικά για τη νίκη στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Για την ατάκα του Ιβάιλο Πέτεφ περί διαφοράς ποιότητας…
«Ο κ. Πέτεφ δεν είπε κομπλιμέντο, το γνωρίζουμε αυτό. Το ΑΠΟΕΛ έπαιζε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι στην κορυφή και εντός όλων των στόχων. Από κει και πέρα αυτό που πολλές φορές συζητήσαμε είναι ότι μια ομάδα πρέπει να έχει ένα βασικό κορμό που να δουλεύεται για να αναπτύσσεται και σαν ομάδα. Αυτή την στρατηγική πρέπει να ακολουθήσουμε για το μεσοπρόθεσμο μέλλον».

Για την κουβέντα για την άμυνα την οποία ανέλυσε και ο Δώνης…
«Δεν πρέπει να εστιαζόμαστε στα πρόσωπα αλλά στο σύνολο. Είπαμε ότι πρέπει να αναπτύξουμε τα στοιχεία που σε κάνουν μια πιο σφικτή ομάδα και να επεκτείνεις στο 90λεπτο την μη χαλάρωση, να μην χάνεται η μπάλα υπό πίεση. Μιλάμε για την ομάδα που φέτος έπαιξε με τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Φέτος παίξαμε με Ρεάλ, Ντόρτμουντ και Τότεναμ. Πρέπει την ώρα που κρατάμε την μπάλα να βγάλουμε συγκέντρωση».

«Μιλάμε για μια ομάδα που δέχεται έντονη κριτική από τον ίδιο τον κόσμο της γιατί η σύγκριση του ΑΠΟΕΛ με τον εαυτό του είναι τόσο μεγάλη που οι προσδοκίες ξεπερνούν το όριο. Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τα περισσότερα ντέρμπι, υπολείπεται ένα γκολ για την καλύτερη επίθεση σε ντέρμπι. Το λέω αυτό όχι για να αναδείξω τα θετικά αλλά η πίεση πρέπει να λειτουργεί και σαν συμπαράσταση».

Φαίνεται ότι πάμε για κούρσα για δύο άλογα, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα…
«Απλά έχουν περισσότερες πιθανότητες, δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα στα ντέρμπι με τον Απόλλωνα αλλά θα παίξουμε και με τις άλλες ομάδες που έχουν ισχυρά κίνητρα και ποιότητα».

Για τον Ντελατόρε…
«Ο Ντελατόρε αποκτήθηκε για να προσφέρει στην ομάδα επιθετικά τα στοιχεία που έλειπαν. Παίζει και σαν δεύτερος επιθετικός και έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, σκοράρει με πολλούς τρόπους. Αυτόν τον παίκτη ψάχναμε, αυτόν τον παίκτη αποκτήσαμε. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν επιδεικνύουμε την ανάλογη υπομονή. ο Ντελατόρε από την πρώτη στιγμή που έπαιξε δείχνει αυτό που ζητούσε το ΑΠΟΕΛ από αυτόν. Περιμένουμε πολύ περισσότερα από αυτόν».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!