Οι συντελεστές της βελτίωσης

Ο ΑΠΟΕΛ δείχνει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και για αυτό συντείνει το ότι κάποιοι παίκτες έχουν καταλυτικό ρόλο στο να λειτουργεί καλά το 3-5-2.

Αναφερόμαστε στους Νσούε και Ντε Βινσέτι όπως επίσης και στον Τάμαρι ο οποίος βρήκε ένα ρόλο που δεν κάνει τόσο μεγάλη την εξάρτηση σε αυτόν.

Ο Πετεβίνος σχολίασε τα πιο πάνω και όχι μόνο…

«Είναι μια πραγματικότητα αυτή, αν συγκρίνουμε τις εμφανίσεις με το πρώτο διάστημα υπάρχει διαφορά. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει πολλές απουσίες και το δεύτερο είναι ότι κυριαρχεί η ομαδική δουλειά και όχι η ατομική. Όλα αυτά συν το ανέβασμα κάποιων ποδοσφαιριστών και κάποιων άλλων που μπήκαν στη νοοτροπία, ανέβασαν το αγωνιστικό επίπεδο και γίναμε μια ομάδα που συνδυάζει την κατάκτηση των τριών βαθμών με καλές εμφανίσεις».

Πόσο βοήθησε όλο αυτό ο Πάολο Τραμετσάνι;

«Το είπα και προ καιρού. Πάντα σε μια αλλαγή προπονητή χρειάζεται χρόνος για να περάσει μέσα από τις προπονήσεις την φιλοσοφία του και αυτό εκφράζεται από τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και το λέει και ο ίδιος ο προπονητής ότι πλέον παίζουμε σαν ομάδα»

Για τον Νσούε ο οποίος είναι παίκτης κλειδί στο 3-5-2 και ταυτόχρονα δείχνει σαν να και δεν έλειψε ποτέ παρά την μεγάλη αποχή του;

«Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και γι’ αυτό όταν έλειπε λέγαμε ότι είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής τον οποίο περιμέναμε να επιστρέψει. Αν κάποιος κοιτάξει πλέον τον τρόπο που παίζει το ΑΠΟΕΛ θα μπορέσει κάλλιστα να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα ότι είναι διαφορετικός και ο Καζού και ο Ντε Βινσέντι. Θα δει επίσης την απεξάρτηση του Τάμαρι από τις ατομικές επιθετικές ενέργειες. Είναι και η συμπεριφορά των τριών που παίζουν στην άμυνα. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή αλλά στεκόμαστε στην ομάδα».

Το ΑΠΟΕΛ έφτασε εκεί που θέλετε ή υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

«Πολλά περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Αυτή η ομάδα μπορεί να είδε ακόμα ψηλότερες πτήσεις αν δει κανείς τους παίκτες που βρίσκονται στον πάγκο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο και να λειτουργείς με την σκέψη ότι μόνο αυτοί οι έντεκα ποδοσφαιριστές είναι. Στα δυο τελευταία παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν σαν αλλαγή βελτίωσαν την εικόνα της στιγμής».

Με την πάροδο του χρόνου το ΑΠΟΕΛ δείχνει να κερδίζει συνεχώς ποδοσφαιριστές…

«Πολλές φορές αναφερθήκαμε στο θέμα της υπομονής γιατί προσθέσαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν ήξεραν την υπόσταση της ομάδας, παίκτες που είναι νεαροί και είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλιώς είναι ο Τάμαρι των τριών πρώτων αγωνιστικών και αλλιώς είναι τώρα, το ίδιο και ο Νατέλ, το ίδιο και ο Μπάλογκ αλλά και ο Καζού. Ο χρόνος είναι σημαντικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο».

**«Δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτε, υπάρχει δρόμος ακόμα για να δείξουμε ότι είμαστε συνεπείς στην βελτίωση και την διάρκεια. Κανείς δεν χάνει το πρωτάθλημα αν δεν τελειώσει και μαθηματικά και καμιά ομάδα δεν μπορεί να βγάζει τον εαυτό της εκτός της εξίσωσης του πρωταθλήματος αν δεν τελειώσει επίσης μαθηματικά».

Τώρα το ντέρμπι με την Ομόνοια…

«Πάμε για να κερδίσουμε και να διατηρήσουμε την άμεση επαφή με την κορυφή. Σε κάθε παιχνίδι ψάχνεις κίνητρα και το γεγονός ότι παίζουμε απέναντι στην Ομόνοια στο αιώνιο ντέρμπι, αυτό προσθέτει στοιχεία ιδιαίτερα από την άποψη του γοήτρου. Υπάρχει αυτή η αύρα, αυτή η αίσθηση του ντέρμπι. Έχουμε κάποιες μέρες να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!