Όλα ξεκινούν από την άμυνα

Οι μεγάλοι αγώνες και προκρίσεις έρχονται μέσα από την καλή αμυντική λειτουργία και ιδανικά το μηδέν παθητικό. Ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη διατήρησε το μηδέν παθητικό στους δυο αγώνες με τη Βιτορούλ και τη Σλάβια γεγονός που οδήγησε σε δυο μεγάλες νίκες.

Ήταν δυο αγώνες όπου η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές στα μετόπισθεν. Ποιος δεν θυμάται την μπάλα να περνά κατά μήκος της γραμμής του τέρματος μας στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τη Βιτορούλ ή τις καίριες επεμβάσεις του Βατερμαν με τους Τσέχους.

Όπως και σε προηγούμενους αγώνες με Βίσλα, Κοπεγχάγη ή ακόμα με τη Σαχτάρ ο ΑΠΟΕΛ πιέστηκε αλλά κατάφερε να σταθεί όρθιος και στο τέλος να φτάσει στο ζητούμενο.

Αυτό γίνεται καις τους τελευταίους αγώνες γιατί η αμυντική τετράδα ανταποκρίνεται στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Καρλάο – Ρουέδα εκπέμπει τρομερή σιγουριά και ποιότητα. Οι δυο έδεσαν σε μεγάλο βαθμό ενώ η αξία και συνεισφορά των Λάγο και Μιλάνοφ στα άκρα είναι δεδομένη.

Το μόνο που απασχολεί και ο Δώνης προσπαθεί να βρει λύσεις είναι τα back up των βασικών και ουσιαστικά του Μιλάνοφ.

Ο προπονητής μας σχολίασε ψες τη γενικότερη μεσοαμυντική λειτουργία και κυρίως τα λάθη στη μεσαία γραμμή που επέτρεψαν στους Τσέχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αν περιοριστεί και αυτό την ερχόμενη Τετάρτη θα γραφτεί ακόμα μια χρυσή σελίδα…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X