Ομόνοια Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Αποστομωτικές απαντήσεις έδωσε σήμερα το ΑΠΟΕΛ και έριξε στη μιζέρια το ποδοσφαιρικό παράρτημα του ακελ. Το 0-1 επανέφερε τη διαφορά στους 7 βαθμούς και επιβεβαίωσε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να τους χαρίσουμε οτιδήποτε. Η νίκη μας όπως αναμενόταν δεν ήταν εύκολη ενώ χρειάστηκε και η βοήθεια της τύχη όταν στο 90’ η ομόνοια έχασε διπλή απίστευτη ευκαιρία. Το ΑΠΟΕΛ όμως ήταν αυτό που είχε ψυχή και παράλληλα την ικανότητα να εκμεταλλευτεί τις λίγες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για το γκολ.

Ο Μαρσίνιο ήταν ο χρυσός σκόρερ με κεφαλιά στο 60 ενώ αξίζει να πούμε ότι δεν αντιδράσαμε σωστά όταν στα τελευταία είκοσι λεπτά οι τούρκοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Γιοβάνοβιτς ήταν και πάλι τυπικός στο ότι επιφύλαξε εκπλήξεις όσον αφορά τα πρόσωπα που επέλεξε στο αρχικό του σχήμα. Ενάντια λοιπόν στις προβλέψεις ο Ηλία έμεινε στον πάγκο και στα δύο άκρα της άμυνας παρατάχθηκαν οι Σολωμού (δεξιά) και Πουρσααϊτίδης (αριστερά).

Η άλλη μίνι έκπληξη ήταν ο Αλμέιδα που προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Σολάρι σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε πιο καλά εντός και εκτός περιοχής. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις αφού οι Πίντο και Μοράις ήταν στα χαφ με τον Μαρσίνιο λίγο πιο μπροστά.

Ο αγώνας ξεκίνησε αναγνωριστικά και για τις δυο ομάδες και πολύ νωρίς φάνηκε ότι και οι δυο ήταν αρκετά καλά διαβασμένες. Έδειξαν παράλληλα να θέλουν να αποφύγουν τον όποιο αιφνιδιασμό με ενα γρήγορο γκολ. Η ομόνοια ήταν αυτή που έφτιαξε την μοναδική καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν σουτ του Μακριδη ανάγκασε τον Χιωτη να διώξει σε κόρνερ.

Στο δεκαπεντάλεπτο ο Γιοβανοβιτς έδωσε οδηγίες να αλλάξει ο σχηματισμός σε 4-4-2 με τον Τρισκόφσκι να παίρνει θέση διπλά από τον Αλμειδα. Η σκέψη δεν λειτούργησε όπως έπρεπε αφου η ομονοια στο επόμενο δεκάλεπτο έλεγξε πλήρως το ρυθμό του αγώνα.

Η επαναφορά του Αλμειδα στην κορυφή ήταν θέμα λεπτών και οταν αυτό έγινε ισορροπήσαμε αφού η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα. Παρόλο αυτά έλειπε η τελική πάσα και η κίνηση που θα έφερνε τους παίκτες μας σε θέση βολής. Το κακό γενικά πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια με διαφορετικό σκορ.

Στην επανάληψη ή στα πρώτα της λεπτά καλύτερα τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και ήταν αυτό που κράτησε μπάλα και μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό του. Ο Μαρσίνιο είχε πλέον καλά στηρίγματα από τα άκρα και ο Αλμέιδα μπορούσε να κινείται πιο ελεύθερα. Έτσι στο 60’ μετά από μια οργανωμένη επίθεση και άριστη ομαδική ενέργεια ο Μαρσίνιο με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα μας που παίζοντας όπως έπρεπε για ένα 15λεπτο μπόρεσε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Στο επόμενο λεπτό φτάσαμε πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα αλλά ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε το σουτ του Μαντούκα. Η πρώτη κίνηση του Γιοβάνοβιτς από το πάγκο ήταν να περάσει στον αγώνα τον Χαραλαμπίδη στη θέση του Τρισκόφσκι σε μια προσπάθεια να δώσει βοήθειες στην άμυνα που άρχισε να πιέζεται.

Η συνέχεια ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς. Στο 70’ η ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εσπασαντιν αλλά δεν αντιδράσαμε σωστά. Όχι μόνο δώσαμε πολύ χώρο αλλά η αμυντική μας γραμμή ήταν νευρική και έκανε εύκολα το λάθος.

Ο αντίπαλος πίεσε και έφτιαξε δυο καλές ευκαιρίες με σπουδαιότερη αυτή στο τελευταίο λεπτό με το δοκάρι και την κεφαλιά του Αλωνεύτη. Το τελικό σφύριγμα του Νικολαϊδη έφερε και επίσημα το +7 και έστειλε τους οπαδούς μας στους εφτά ουρανούς.

Κίτρινες: Μαρσίνιο

ΑΠΟΕΛ:
Χιώτης, Πουρσαιτίδης, Γκριτσάροφ, Κόντης, Σολωμού, Μοραίς, Πίντο, Μαρσίνιο (89 Σατσιας), Τρισκόφσκι (64 Χαραλαμπίδης), Μαντούκα, Αλμέιδα (83 Σολάρι)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!