Παρουσίαση εγκαταστάσεων και άλλα

Από όλα είχε το μενού σήμερα αφού εκτός την προγραμματισμένη παρουσίαση των έργων που γίνονται έγιναν και κάποιες δηλώσεις που ταρακούνησαν τα νερά. Περισσότερη έμφαση δώθηκε σε αυτά που είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης για την συμφωνία με την Cablenet και τον Ντε Βινσέντι.

Δείτε πιο κάτω τις δηλώσεις και τις φωτογραφίες.

“Φίλες και φίλοι των ΜΜΕ σας ευχαριστώ για την σημερινή παρουσία σας. Ο λόγος της συνάντησης μας όπως έχετε διαπιστώσει έχει διάφορες παραμέτρους. Μια από τις κυριότερες  είναι να δοθεί σε εσάς η ευκαιρία να διαπιστώσετε την εξέλιξη αλλά κυρίως να γνωρίσετε το μέγεθος και την προοπτική των δυο τεράστιων έργων επένδυσης στα οποία έχει προχωρήσει η εταιρεία ΑΠΟΕΛ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το γήπεδο της Ακαδημίας, τις εγκαταστάσεις των αγωνιστικών ομάδων της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ και το νέο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Θα μιλήσω επίσης για την στρατηγική φιλοσοφία να προχωρήσουμε φέτος σε κάποιες μετεγγραφικές κινήσεις επένδυσης και γενικότερα για το όραμα που έχουμε σε ότι αφορά στην ανάπτυξη και εξέλιξη ολοκλήρου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος του ΑΠΟΕΛ και θα καταλήξω με μια σημαντική είδηση.

Όπως θυμάστε μετά τον αγώνα με την Σλάβια Πράγας και την εξασφάλιση εισόδου σε ομίλους του Champions League είχα αναφερθεί δημόσια στην πρόθεση για μια δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα αναφερόμασταν στο πλάνο της διοίκησης και πως θα προχωρούσε με την διαχείριση αυτής της επιτυχίας.

Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ, ενώπιον σας, για να εξηγήσουμε τι εφαρμόζεται αυτή την στιγμή στον ΑΠΟΕΛ αλλά και μέσω σας να ενημερώσουμε τον κόσμο, για τις πραγματικότητες και τους σχεδιασμούς μας.

Θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι από πλευράς μας, η επικεφαλίδα της σημερινής διάσκεψης είναι «Ο ΑΠΟΕΛ δεν ξοδεύει. Επενδύει.» Επενδύει στο Παρόν και στο Μέλλον. Επενδύει σε εγκαταστάσεις και σε έμψυχο υλικό για τα επόμενα χρόνια χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε αγωνιστικούς στόχους.

Έχετε σήμερα περιηγηθεί στους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι δυο πιο μεγάλες οικονομικά επενδύσεις, στην ιστορία όχι μόνο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, αλλά θα έλεγα από καταβολής της ομάδας. Όπως σας έχει εξηγηθεί υπάρχει μια νέα φιλοσοφία σε ότι αφορά στην ανάπτυξη και τις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών. Η πρώτη φάση του νέου γηπέδου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα αποτελεί την έδρα του ΑΠΟΕΛ σε επίπεδο μη επαγγελματικών ομάδων.

Οι όλες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν γήπεδο κανονικών διαστάσεων, γυμναστήριο, αποδυτήρια και αποτελούν μια επένδυση ύψους €800,000 περίπου.  Στον συγκεκριμένο χώρο ως γνωστό ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί και γήπεδα με πλαστικό χορτοτάπητα.

Το δεύτερο αλλά και μεγαλύτερο έργο τόσο σε οικονομική όσο και αγωνιστική επένδυση είναι το νέο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Όπως επίσης έχετε διαπιστώσει δια ζώσης, πρόκειται πραγματικά για ένα όνειρο ζωής που θα κατατάξει τον ΑΠΟΕΛ, στην κορυφή της πυραμίδας, των προπονητικών αλλά και διοικητικών εγκαταστάσεων στην Κύπρο.

Θυμίζω ότι όταν είχε εξαγγελθεί αυτό το έργο, περιελάμβανε μόνο τις προπονητικές εγκαταστάσεις και το οικονομικό κόστος θα ξεπερνούσε το €1,000,000. Στην πορεία όμως και διαβλέποντας την προοπτική της ομάδας πήραμε μια σημαντική απόφαση να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός έργου που θα αποτελεί ουσιαστικά το νέο σπίτι του ΑΠΟΕΛ και για τις διοικητικές υπηρεσίες. Για αυτό και τα αρχιτεκτονικά σχέδια επεκτάθηκαν, για να φιλοξενούν πλέον και τα γραφεία της εταιρείας, καθώς και ιδιόκτητη πισίνα, χώρους με υδροθεραπείες και αναβάθμιση του υφιστάμενου φωτισμού στο κυρίως γήπεδο και εγκατάσταση πυλώνων στο βοηθητικό. Έτσι συγκεντρώνει σε ένα χώρο όλο το διοικητικό και αγωνιστικό οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ.

Με αυτή την απόφαση, το κόστος έφθασε το €1,800,000.

Είναι ένα έργο που πλέον θα αποτελεί σημείο αναφοράς και για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι αφού για εμάς αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση κτιριακών εγκαταστάσεων στην ιστορία της ομάδας μας.

Έχετε ήδη περπατήσει στους χώρους και έχετε διαπιστώσει την διαφορά σε μέγεθος και πολυμορφία των νέων εγκαταστάσεων. Να σας αναφέρω εδώ, γιατί έχω ακούσει αρκετές φορές το ερώτημα, «Μα πως γίνεται ο ΑΠΟΕΛ να επενδύει εκατομμύρια σε ξένη γη;» την εξής απάντηση.

Κύριοι, ο ΑΠΟΕΛ έχει το προπονητικό του κέντρο εδώ στον Αρχάγγελο από τ 1982. Πριν από 35 χρόνια. Και θα εξακολουθήσει να το έχει για όσο καιρό επιθυμεί. Σαφώς και είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την Ιερά Μόνη Κύκκου για τις νέες εγκαταστάσεις και έχουμε μάλιστα προχωρήσει σε νέα συμφωνία διαχείρισης. Και θέλω μάλιστα να απευθύνω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠανιερώτατοΜητροπολίτη Κύκκου, Νικηφόρο για την αμέριστη βοήθεια του.

Εν κατακλείδι σε ότι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, του προπονητικού κέντρου και άλλες υποστηρικτικές επενδύσεις όπως νέα ιατρικά μηχανήματα, ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε και θα βγάλει από τα ταμεία του ένα σύνολο €3,000,000. Και δεν θα είναι μόνο αυτά, αφού ως διοίκηση δεν θα διστάσουμε να επενδύσουμε και αλλά λεφτά σε τεχνογνωσία και επιστημονική υποστήριξη αφού είναι βασικοί λόγοι για να παραμένει η ομάδα στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 

Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα. Αυτό των αγωνιστικών επενδύσεων. Ως γνωστό έχουμε φέτος προχωρήσει σε αγορές ποδοσφαιριστών. Οι πιο γνωστές και πιο δαπανηρές περιπτώσεις είναι αυτές των Sallai και Zahid αλλά και αυτές των τριών Κύπριων διεθνών Αντωνίου, Μακρή και Μιχαήλ όπου ο ΑΠΟΕΛ επένδυσε συνολικά, περίπου ένα ποσό της τάξης των €2,000,000.

Γενικά στην χειμερινή περίοδο του Ιανουαρίου και σε αυτή του καλοκαιριού έχουν αποκτηθεί είτε με αγορά είτε με ελεύθερη μεταγραφή 10 ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 27 ετών. Προσθέτοντας και κάποιους από αυτούς που ήδη υπήρχαν στο ρόστερ θα διαπιστώσετε ότι αυτή την στιγμή έχουμε στον κατάλογο μας τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές με μεταπωλητική αξία.

Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός αφού αποδεικνύεται και στην πράξη πως οι ευρωπαϊκές επιτυχίες έχουν τοποθετήσει τον ΑΠΟΕΛ και σε ένα κύκλο ομάδων όπου μπορεί να πωλήσει ποδοσφαιριστές.

Συνολικά έχω μέχρι στιγμής, αναφερθεί σε ένα συνολικό ποσό επενδύσεων που φθάνει για τον τελευταίο χρόνο, τα €5,000,000.
Είναι ένα παρά πολύ σημαντικό ποσό το οποίο όλοι όσοι ασχολούνται με τον ΑΠΟΕΛ πρέπει να κατανοήσουν ότι έχει καταβληθεί για να κάνει ακόμα πιο στερεό το μέλλον της ομάδας μας. Με το νέο προπονητικό κέντρο, το νέο γήπεδο των ακαδημιών και με ποδοσφαιριστές που η ομάδα μπορεί να στηρίζεται για την επόμενη τουλάχιστον τριετία.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟΕΛ 

Θα ήθελα εδώ να αναφερθώ και στο «Ιερό δισκοπότηρο» του κάθε ΑΠΟΕΛίστα. Το θέμα του ιδιόκτητου γηπέδου. Πρέπει όλος ο κόσμος να ξέρει ότι το ιδιόκτητο γήπεδο αποτελεί και για εμάς ένα όνειρο ζωής. Είναι μέσα σε κάθε μας συζήτηση, είναι μέσα σε κάθε μας σκέψη. Οι εφήμερες επιτυχίες με τις κατακτήσεις τίτλων και Ευρώπης είναι σαφώς πολύ σημαντικές. Και λέω ξεκάθαρα ότι χωρίς τα έσοδα της Ευρώπης, ο ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Είναι εξαρτημένος από αυτά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι με το να λέμε πως θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που να μην είναι εξαρτημένη από τα έσοδα των ομίλων είναι δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί αφού οι επιτυχίες στην Ευρώπη και η εξυπηρέτηση των εγχώριων στόχων προϋποθέτουν τον προϋπολογισμό που ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί τα τελευταία 8 χρόνια.

Έθεσα αυτό το δεδομένο και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση ζητώντας από την ολομέλεια των μετόχων να απαντήσει κατά πόσο επιθυμεί, να προχωρήσει ο ΑΠΟΕΛ σε ραγδαία μείωση μισθολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν υπήρξε ούτε και ένας μέτοχος που να υποστηρίξει την μείωση, από την στιγμή που αυτό προϋποθέτει αγωνιστικές εκπτώσεις.

Φέτος έχουμε παραμείνει λοιπόν σε αυτά τα οικονομικά δεδομένα αφού και η ίδια η ομάδα έχει αποδείξει ότι άξιζε αυτής μας της εμπιστοσύνης και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα μέσα από την είσοδο της στους ομίλους του UEFA Champions League.
Όμως ταυτόχρονα θα ήθελα να επαναλάβω και δημόσια την δέσμευση που είχα αναφέρει και στην Γενική Συνέλευση.

Δηλαδή ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσω τον ΑΠΟΕΛ να κινδυνεύσει οικονομικά και ότι συνεχώς γίνεται η προσπάθεια, έτσι ώστε με ομαλό τρόπο, η εταιρεία να μειώσει τα έξοδα σε τομείς που μπορούν να μειωθούν με κυριότερο βεβαίως, το μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών.

Ξέρουμε όλοι ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Κύπρο και πρέπει να παραμένει πρωταγωνιστής.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, αποκάλυψε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής του διάσκεψης πως το ΑΠΟΕΛ συμφώνησε με την πλατφόρμα της Cablenet για την πενταετία 2019-2024.

Αναλυτικά:

«Προχωρώ σε μια ανακοίνωση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι χθες συμφωνήσαμε την Cablenet για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΑΠΟΕΛ για την περίοδο  2019-2024. Μια συμφωνία που θεωρείται τεράστια επιτυχία στο οικονομικό κομμάτι. Σε 1-2 εβδομάδες η συγκεκριμένη εταιρεία θα κάνει διάσκεψη που θα σας αναλύσει τις λεπτομέρειες. Δεν είναι κρυφό, η συμφωνία αγγίζει κάτι περισσότερο από 3 εκατομμύρια. Αυτό λέει από μόνο του την συμφωνία που έχουμε πετύχει», σημείωσε ο κ. Πετρίδης.

Για την περίπτωση Τόμας Ντε Βινσέντι μίλησε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης.

«Είμαστε σε καθημερινή επαφή από το καλοκαίρι. Είναι φανερό πως αν και εφόσον διακόψει το συμβόλαιο του με την ομάδα του, το οποίο είναι ψηλό, θα είμαστε η πρώτη του επιλογή. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να ξεκαθαρίσει ο ίδιος».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X