Πιο θερμά από ποτέ

Η αποστολή του ερωτηματολογίου προς τους κατόχους διαρκείας έδωσε την αφορμή για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση ανάμεσα στους οπαδούς μας για το ιδιόκτητο γήπεδο. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει παίκτες και προπονητές ενόψει του αυριανού αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Πετεβίινος σε σημερινές δηλώσεις του μίλησε για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί αλλά και το απωθημένο των οπαδών μας…

Για το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί σε Κύπρο και Ευρώπη: «Η περίοδος των 30 ημερών από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου είναι ιδιαίτερα απαιτητική και καθοριστική ειδικά στην Ευρώπη. Θα ξέρουμε αν θα υπάρχει συνέχεια και μετά τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη. Ευχόμαστε να φτάσουμε να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον το τελευταίο παιχνίδι με την Σεβίλλη καθώς θα σημαίνει ότι κάτι καλό θα κάναμε με Καραμπάχ και Ντουντελάνζ. Έχουμε και τα ψηλά εμπόδια ΑΕΚ και Απόλλωνα στο πρωτάθλημα αυτό τον μήνα».

Για τις αποφάσεις του δ.σ. της ΚΟΠ για τις αναβολές λόγω Ευρώπης και για την ημερομηνία του Σούπερ Καπ: «Τα θέμα της Ευρώπης τα συζητήσαμε πολλές φορές. Πρέπει να είναι κοινός σκοπός όλων των ομάδων να βοηθούνται οι Ευρωπαίοι μας καθώς τους καρπούς των επιτυχιών τους εισπράττουν όλοι και οικονομικά και από την άποψη να έχει επιπρόσθετα εισιτήρια η Κύπρος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πάντα με ισορροπία όμως. Φέτος φτάσαμε να βρεθούμε και στην πλευρά του κατηγορουμένου χωρίς να γίνεται κατανοητό ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει το ΑΠΟΕΛ δεν το κάνει μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλους. Για το θέμα του Σούπερ Καπ η ΚΟΠ προσπαθεί να βελτιώσει τον θεσμό. Δεν πέτυχε η επιλογή να γίνει ο αγώνας Σεπτέμβριο. Η απόφαση που πάρθηκε θα έχει σαν γνώμονα και το ενδιαφέρον του κόσμου, ότι δηλαδή θα είναι από τα πρώτα παιχνίδια των ομάδων και θα τραβήξει ενδιαφέρον».

Για το γεγονός ότι βάζετε και τον κόσμο στο παιχνίδι για το ιδιόκτητο γήπεδο με ένα ερωτηματολόγιο: «Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται δημόσια. Έγινε μια εσωτερική έρευνα το 2015-2016 και μέρος της οποίας ήταν πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος την προοπτική ενός ιδιόκτητου γηπέδου. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και υποδείκνυαν την θέληση και την δίψα του κόσμου για ένα τέτοιο πρότζεκτ. Ερχόμενοι πέντε χρόνια αργότερα,  η ανάγκη αυτή έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και θα χαρακτήριζα αυτή την σκέψη-όραμα το μοναδικό επόμενο βήμα. Την τελευταία 10ετία η ομάδα πέτυχε σχεδόν τα πάντα. Από την άλλη πριν από ενάμιση χρόνο το ΑΠΟΕΛ μπήκε στις εγκαταστάσεις του νέου προπονητικού κέντρου. Την ίδια ώρα η διοίκηση Πετρίδη δεν σταμάτησε ένα κοιτάζει τον πολύ μεγαλύτερο στόχο του Ιδιόκτητου γηπέδου. Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι από δύσκολο έως αδύνατο καθώς το ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς την βοήθεια του κράτους, χωρίς επενδυτές και χωρίς την βοήθεια του κόσμου. Βλέπουμε στην Λεμεσό εξ’ ολοκλήρου να χρηματοδοτείται το έργο. Στο ΑΠΟΕΛ δεν συμβαίνει αυτό και σημαίνει ότι μόνο με ένα εξ ιδίων κεφάλαιο και επενδυτές να προχωρήσει. Όσο αφορά την συνεισφορά του κόσμου έγινε και στην έρευνα του 2015-2016 και ήταν θετικά τα αποτελέσματα. Η ουσία αυτή την στιγμή είναι να κατανοήσει ο κόσμος ότι η διοίκηση και ειδικά ο πρόεδρος θέλουν να κάνουν όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν πριν εξαγγελθεί ότι προχωρούμε στην δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου. Είναι δύσκολος δρόμος ο οποίος πρέπει να τον βαδίσεις με σοβαρότητα για να φτάσεις στο τέλος. Το βλέπουμε πιο θερμά από ποτέ το θέμα. Βλέπουμε ότι δυστυχώς οι επιτυχίες μας δεν συνάδουν με την προσέλευση του κόσμου, ούτε με την διαχρονική του παρουσία. Θεωρούμε πως ο λόγος που μειώθηκε η προσέλευση του κόσμου δεν είναι μόνο η κάρτα φιλάθλου. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι και ο κορεσμός και χρειάζεται ένα νέο πρότζεκτ το οποίο θα αποτελέσει πρόκληση και θα φέρει ξανά τον κόσμο. Είναι ένας λόγο το θέμα του γηπέδου… η εμπειρία σταδίου γενικότερα. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ταξίδεψε και έχει παρατάσεις τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σε επαφή με την ΟΥΕΦΑ η οποία έχει μια ειδική υπηρεσία που σου παρέχει όλους τους κανονισμούς για να δημιουργήσεις ένα ιδιόκτητο γήπεδο και σου παρέχει και δωρεάν τεχνογνωσία ειδικών. Επικοινωνήσαμε και μας έδωσαν παραδείγματα σταδίων για να δούμε από άποψη χτισίματος ή κόστους. Είδαμε στάδια της Σλοβενία και στη  Νορβηγία. Η χωρητικότητα ορίζεται κοντά στις 14 με 15 χιλιάδες. Είμαστε χαρούμενοι που από χθες που στάληκε το ερωτηματολόγιο υπάρχει ανταπόκριση. Παραλάβαμε πέραν των 2 χιλιάδων. Έχει αποσταλεί σε πέραν τις 10 χιλιάδες email».

Έχει βρεθεί συγκεκριμένος χώρος για την ανέγερση του γηπέδου; «Για να γίνει μελέτη βιωσιμότητας δεν μπορεί να γίνει αν δεν έχει βρεθεί συγκεκριμένος χώρος. Η μελέτη γίνεται για συγκεκριμένο χώρο. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πρότζεκτ στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Μιλάμε για το μεγαλύτερο πρότζεκτ και προπωλήσαμε ενόψει ΑΕΚ 200 εισιτήρια. Αν είναι δυνατόν. Για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται την βοήθεια και την στήριξη  του κόσμου».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!