Πως θα ανατρέψουμε τη γλυκιά ήττα

Πρέπει να θυμίσουμε ξανά την εικόνα ολόκληρου του αγώνα στο Τροντχαιμ γιατί η επιλεκτική μνήμη είναι επικίνδυνη. Η Ροζενμποργκ για 60 λεπτά κυριάρχησε και μας έφερε προ του φάσματος μιας ήττας που ίσως να μην ήταν ανατρέψιμη στον επαναληπτικό. Η βελτίωση και το γκολ που πέτυχε ο Εφραίμ έφεραν τεράστια ανακούφιση σε όλους αφού θεωρούμε ότι το 2-1 είναι ανατρέψιμο.

Θα είναι τέτοιο όμως αν δουλέψουν όλα ή σχεδόν όλα στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να εφαρμόσει ένα πλάνο που θα ταιριάζει στους 11 που θα επιλέξει ο Κρίστιανσεν αλλά και στην επιδίωξη της ομάδας που είναι η νίκη – πρόκριση. Στον πρώτο αγώνα δεν έγινε αυτό αφού αν και ειπώθηκε ότι θα έχουμε επιθετικούς προσανατολισμούς κάτι τέτοιο δεν φάνηκε για λόγους που έχουν εντοπιστεί.

Την Τρίτη στο ΓΣΠ δεν θα πρέπει να επιτεθούμε άναρχα. Η Ροζενμποργκ έδειξε ότι ξέρει να επιτεθεί με αξιώσεις και να χτυπήσει στην κόντρα. Θα πρέπει λοιπόν ο Μοράις να έχει βοήθειες στον κεντρικό άξονα αλλά και οι ακραίοι μέσοι να έχουν καλές επιστροφές έτσι ώστε οι Μιλάνοφ και Αλεξάνδρου να μην μένουν εκτεθειμένοι.

Η τριάδα των Εφραίμ, Γιαννιώτα και Ντε Βινσέτι θα σηκώσει το οργανωτικό και όχι μόνο βάρος. Η αμυντική λειτουργία των Νορβηγών δεν είναι το ίδιο καλή με την επιθετική και το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες αφού σε τόσο καθοριστικούς αγώνες η αποτελεσματικότητα είναι όλα τα λεφτά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X