Προφίλ

Το αγωνιστικό προφίλ του Λάγο ως αριστερό μπακ στην Πριμέρα Ντιβιζίον το καθιστά ένας αξιόπιστο αμυντικογές παίκτη. Διαβάστε την άποψη του Γκαρίδο που υποστηρίζει ότι τον ξέρει καλά.

Κλεμέντε Γκαρίδο (ρεπόρτερ Θέλτα στην εφημερίδα «As»)

Ο Ρομπέρτο Λάγο ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Θέλτα και αγωνίστηκε σχεδόν όλα τα χρόνια της καριέρας του στην ομάδα αυτή. Από τη στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και λίγοι προπονητές τον έβγαζαν από αυτήν.

Σχεδόν μόνιμα ήταν βασικός στη Θέλτα. Ακόμη και κάποιες χρονιές που η Θέλτα έκανε μεταγραφές στη θέση του, στο τέλος αυτός έπαιζε πάλι. Είναι ένας αρκετά καλός αμυντικός, κατά τη γνώμη μου.

Είναι ένας αριστερός μπακ αρκετά σταθερός, παρέχει ασφάλεια στην ομάδα του. Έχει σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

Όταν προωθείται, είναι μετρημένος. Δεν το κάνει συχνά, γιατί είναι περισσότερο αμυντικογενής και δεν θέλει να αφήνει την άμυνα εκτεθειμένη. Όποτε προωθείται, πάντως, είναι ικανός και μπορεί με τις σέντρες του να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Έχει αγωνιστεί σε λίγες περιπτώσεις ως εσωτερικός αριστερός μέσος, αλλά όχι συχνά. Η θέση του είναι ξεκάθαρα αυτή του αριστερού μπακ.

Ως χαρακτήρας, είναι πολύ καλό παιδί, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στη Θέλτα. Είναι από τους παίκτες που βοηθούν μία ομάδα και συνδράμει ώστε να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Από τη Θέλτα έφυγε, γιατί η πρόταση που του έκανε η Χετάφε είναι από αυτές που δεν απορρίπτονται, οικονομικά. Η Θέλτα ήταν αδύνατο να του κάνει τόσο μεγάλη πρόταση κι έτσι έφυγε, αν και υπήρχε η αίσθηση στην ομάδα πως δεν θα έφευγε ποτέ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X