Προσδοκίες Vs Πραγματική αντίληψη

Η ανάσταση του ΑΠΟΕΛ ήρθε λίγες μέρες ενωρίτερα από αυτήν του Θεανθρώπου γεγονός που γέμισε με προσωρινή ικανοποίηση τους χορτασμένους οπαδούς μας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά όπως και τις προηγούμενες γιατί οι επιτυχίες της τελευταίας πενταετίας έχουν θέσει τον πήχη των προσδοκιών σε αφύσικα ψηλά επίπεδα.

Οι προσδοκίες αυτές δημιουργούν τέτοια πίεση στους υπεύθυνους που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ ακροβατεί μεταξύ της παντοκρατορίας και αποκαθήλωσης αφού η πρόκριση σε ομίλους είναι άμεσα συνυφασμένη με τη βιωσιμότητα της ομάδας.

Επειδή η μέρα προβλέπει μια πιο χαλαρή αλλά και πιο θετική προσέγγιση παραθέτουμε τον τρόπο που προσέγγισε μέσω μιας ανάρτησης του στο facebbok ο Νεκτάριος Πετεβίνος σε μια προσπάθεια να αναδείξει όσα πέτυχε φέτος ο ΑΠΟΕΛ.

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

«Οι τελευταίες μέρες ήταν οι μέρες των πρωταγωνιστών. Κυρίως των ποδοσφαιριστών αφού αυτοί βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, αυτοί κερδίζουν και αυτοί χάνουν. Βεβαίως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ότι έχουν γύρω τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν. Είτε αυτοί είναι η διοίκηση και το υπαλληλικό προσωπικό μιας ομάδας είτε οι ίδιες οι οικογένειες τους. Και βεβαίως γνωρίζουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κόσμου της ομάδας. Οπαδών που έχουν συνηθίσει στις επιτυχίες και για αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενός κόσμου που μπορεί τη μια στιγμή να σε κάνει ημίθεο και την άλλη να σε λιώσει σαν μυρμήγκι. Και δυστυχώς στον ΑΠΟΕΛ τα έχουμε και τα δυο. Και να αγαπούμε και να μισούμε. Ειδικά τα δικά μας παιδιά….

Τέλος πάντων…

Σκοπός αυτού του post είναι άλλος. Θέλω μέσα από κάποια στοιχεία να δώσω στον κόσμο να καταλάβει τι πέτυχε αυτή η ομάδα ειδικά αυτή την χρονιά αλλά και γενικότερα τα τελευταία 4 χρόνια.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-16

– Ξεκινώντας από το τέλος υπενθυμίζω ότι τα δυο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ έφεραν την επίθεση του ΑΠΟΕΛ, στα 89 γκολ. Ισοφάρισε έτσι την μεγαλύτερη παραγωγή γκολ στην ιστορία της ομάδας που στέκει εδώ και 6 δεκαετίες. Με άλλο ένα γκολ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

– Συνέτριψε το ρεκόρ της πιο παραγωγικής επίθεσης από τον καιρό που ισχύουν τα play off. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

– Ισοφάρισε την καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε διαδικασία play off στους 82 βαθμούς. ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΕΚΟΡ.

– Θα πετύχει ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 55 ΑΓΩΝΩΝ σε μια σαιζόν.

– Χρησιμοποίησε 30 παίκτες (περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα)

– Σκόραραν 17 παίκτες (περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα)

– 4 από τους 11 πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος είναι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ.

– Κατάφερε πετυχαίνοντας 3 νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στην Ομόνοια, να γίνει η κυπριακή ομάδα που προηγείται σε νίκες απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες.

– Κατέρριψε ταυτόχρονα και την επίδοση αήττητου σερί απέναντι στην Ομόνοια που κρατούσε εδώ και 7 δεκαετίες.

– Η κατάκτηση του 4ου σερί πρωταθλήματος είναι η 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τον ΑΠΟΕΛ. Το ρεκόρ είναι 5 κατακτήσεις από το 1935 εώς το 1940.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα. Δεν θα σταθώ στα επί μέρους προσωπικά ρεκόρ που είναι πάρα πολλά. Ούτε στο αν έγιναν λάθη (που έγιναν). Κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Στον σκληρό κόσμο του ποδοσφαίρου δυστυχώς ή ευτυχώς μια ομάδα κρίνεται από το αποτέλεσμα. Για ακόμα μια φορά ο ΑΠΟΕΛ το κατάφερε. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όπως είπε και ο Γιώργος Κωστή. Τα πολύ δύσκολα θα πρόσθετα και εγώ γιατί αυτή η ομάδα ψήλωσε ακόμη περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών. Ας μην συγχήζουμε όμως αυτές τις προσδοκίες με την πραγματική αντίληψη του ποδοσφαίρου. Καλό Πάσχα σε όλους».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!