Προσπάθεια καθησυχασμού

Η οικονομική κατάσταση στην ομάδα μας δεν είναι καλή και η πανδημία έκανε ακόμα χειροτέρα τα πράγματα. Οι αποζημιώσεις που χρειάζονται για να φύγουν αυτοί που πρέπει αλλά και για να έρθουν δέκα και βάλε παίκτες δημιουργούν εύλογες ανησυχίες.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ επιχείρησε σήμερα να είναι όσο πιο καθησυχαστικός γίνεται ενώ στα πολλά ανέφερε ότι εκτός απροόπτου θα είναι στον Αρχάγγελο οι Ντε Βινσέτι, Σάβιτς και Χαλένιους με την έναρξη της προετοιμασίας.

Αυτό όμως σημαίνει πολλά και τίποτα.

Οι τοποθετήσεις του Πετεβίνου:

Για την πρόταση της Πάφου για τον Μούσα Τάμαρι: «Αφαιρέθηκε το ενδεχόμενο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα της Κύπρου είτε δοθούν 5 εκατομμύρια, είτε 10 είναι 25 εκατομμύρια. Το δήλωσε επανειλημμένα ότι στόχος του είναι να συνεχίσει το επόμενο επίπεδο. Με όλο τον σεβασμό στην Πάφο δεν είναι το επόμενο επίπεδο. Χρειάζεται δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο του ΑΠΟΕΛ όχι στο επόμενο επίπεδο».}

Για την προσπάθεια επέκταση της συνεργασίας με τον Τάμαρι: «Ο Μούσα από την ημέρα που αποκτήθηκε μέσα από την απόδοση του αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ. Και γι αυτό υπάρχει η συζήτηση για επέκταση του συμβολαίου του και πιστεύω θα καταλήξουμε το συντομότερο γιατί υπάρχει θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές. Το συμβόλαιο που του προτάθηκε δεν έχει καμιά σχέση με το προηγούμενο».
Θα κλείσει σύντομα το θέμα; «Είναι καθαρά στον Μούσα εδώ και καιρό. Δείχνει θετικός αλλά άλλο να είσαι θετικός και άλλο να υπογράψεις».

Είναι για δύο χρόνια; «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά θα τις μάθουμε εφόσον πέσουν οι υπογραφές».

Είχατε πρόταση είτε από την Αλμερία, είτε από την Μπράγκα; «Δεν υπάρχει καμιά επίσημη πρόταση».

Για τον Νορβηγό Λοντέμο: «Να μιλήσω μόνο γι αυτό; Γιατί διάβασα και για δύο τερματοφύλακες και άλλους. Δεν θα μιλήσω για κανένα γιατί δεν είναι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και αν δεν υπογράψουν συμβόλαιο δεν μπορώ να πω κάτι».

Για τις ανησυχίες που εκφράζονται για καθυστέρηση στον προγραμματισμό:  «Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία. Αν πάμε στον περσινό Ιούνιο θα δεις ότι ήταν η ίδια ιστορία και μετά πήγαμε στο ανάποδο ότι ολοκληρώσαμε τον προγραμματισμό πολύ πιο νωρίς».

Υπάρχει κάτι στον ορίζοντα; «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι περπατάμε σε μια εποχή που δεν μπορείς να την συγκρίνεις με καμιά άλλη στην ιστορία του Κυπριακού ποδόσφαιρου, ακόμα και του πανευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και του Παγκόσμιου. Εδώ δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Μια εισήγηση του ΑΠΟΕΛ είναι να μην είναι η 31η Αυγούστου στην Κύπρο γιατί σε άλλες χώρες θα κλείσει η μεταγραφική περίοδος και Σεπτέμβριο και Νοέμβριο και υπάρχει πιθανότητα να χάσω κάποιο παίκτη και να μην μπορώ να τον αντικαταστήσω. Η ΚΟΠ εξέδωσε ανακοίνωση για την μεταγραφική περίοδο και ζητά και εισηγήσεις και αυτό κάνουμε. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις καταστάσεις όταν δεν ξέρεις πότε θα παίξεις το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Περιμένουμε την Τέταρτη να μάθουμε. Βέβαια προνοώντας, έχει προφασιστεί η προετοιμασία να αρχίσει 1ηΙουλίου. Όλοι πρέπει να είναι στον Αρχάγγελο εκτός και αν προκύψεις κάποια διευθέτηση με κάποιον. 1η και 2 Ιουλίου θα είναι τα εργομετρικά και 3 Ιουλίου η πρώτη προπόνηση. Θα δώσουμε έξι φιλικά που διευθετήθηκαν, τα τέσσερα έχουν οριστεί ημερολογιακά και περιμένουμε για τα άλλα δύο. Η προετοιμασία θα γίνει στην Κύπρο και τα φιλικά είναι όλα με Κυπριακές ομάδες».

Και ο Ζαχίντ και ο Αποστολάκης θα πρέπει να είναι παρόντες με το ξεκίνημα της προετοιμασίας; Κάποια δημοσιεύματα από την Ελλάδα γράφουν ότι ίσως να μην τους επιτρέψει το ΑΠΟΕΛ να συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό για υο υπόλοιπων των πλέι οφ και δη να μην συνεχιστεί ο δανεισμός του Ζαχίντ: «Ούτε καν είχαμε επαφή με τον Παναθηναϊκό και δεν μας λέχθηκε οτιδήποτε. Είναι να απορείς κάποτε. Πως γίνεται εμείς να κάναμε συζήτηση με τον Παναθηναϊκό όταν η ΕΠΟ δεν έβγαλε κανονισμό ή οδηγία».

Το οικονομικό κομμάτι πως έχει. Το ΑΠΟΕΛ μπαίνει σε διαδικασία να μειώσει το μπάτζετ, έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια; «Ανακοινώσαμε κάποιες συμφωνίες. Υπήρχε αρκετή μείωση και το ίδιο συνεχίζεται και με τους ποδοσφαιριστές που αυτή την στιγμή είτε δεν διατηρούν συμβόλαιο αλλά υπάρχει ανοικτό ενδεχόμενο όπως ο Βάτερμαν και οι περιπτώσεις αυτών που έχουν συμβόλαια και συζητάμε μειώσεις».

Έχουν ενημερωθεί ποδοσφαιριστές ότι είναι εκτός πλάνων; Γράφεται για Ντε Βινσέντι, Σάβιτς και Χαλένιους: «Μπορούν αυτές οι πηγές να μας πουν πως κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα; Είναι και οι τρεις ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και αν δεν προκύψει κάποια σοβαρή εξέλιξη θα είναι στον Αρχάγγελο με την έναρξη της προετοιμασίας».

Σε ερώτημα ακροατή αν θα δώσει η Πάφος 25 εκατομμύρια αν θα παραχωρηθεί ο Τάμαρι: «Το περασμένο καλοκαίρι έκανα την ίδια ερώτηση εγώ στον Μούσα αν θα πήγαινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μου είπε ότι δεν θα πάει ούτε αν τον κάνουν ολόχρυσο».
«Νομίζω ότι είναι γνωστά τα γεγονότα. Εμείς όταν τέθηκε το θέμα στο τραπέζι υπογράψαμε το MOU. Από κει και πέρα από την στιγμή που δεν ισχύει για όλα τα μέλη, δεν ισχύει για κανέναν».

Σας προτάθηκε κάποιος ποδοσφαιριστής και κάνατε πίσω λόγω αυτής της συμφωνίας; «Μας προτάθηκε ποδοσφαιριστής και δεν ασχοληθήκαμε».

Διευκρίνιση για την πρόταση της Πάφου: «Από την στιγμή που η ίδια η Πάφος επιλέγει να αναφερθεί επίσημα για το θέμα και δεν έδωσε λεπτομέρειες, εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μιλήσουμε για λεπτομέρειες της πρότασης της Πάφου. Ήταν άμεση η απάντηση του προέδρου μας στον πρόεδρο της Πάφου ότι μόνο σαν αστείο μπορεί να εκληφθεί η πρόταση που έγινε. Είναι δικαίωμα της Πάφου αλλά έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο σε ισχύ».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X