Προτροπές για ριζικές αλλαγές

Η κατάσταση κρίνεται από οριακή έως και εκτός ελέγχου αναλόγως των εκτιμήσεων του καθενός. Ο Τάκης Αντωνίου κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει την πιο ντροπιαστική ήττα στη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ και τα αίτια της.

Όσο πιο έμμεσα αλλά και ξεκάθαρα εστίασε το πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο διοικείται η ομάδα μας με τις αφύσικα συχνές αλλαγές προπονητών και παικτών. Είπε επίσης το αυτονόητο, ότι δηλαδή χρειαζόμαστε έναν προπονητή ηγέτη.

Οι σχετικές δηλώσεις:

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβηκε. Έχει όμως ξανασυμβεί υπό άλλες συνθήκες. Το ΑΠΟΕΛ δέχτηκε δύο βαριές ήττες από την Αναγέννηση και τη Νέα Σαλαμίνα πριν 20 χρόνια. Τότε όμως η ομάδα ήταν ακέφαλη, χωρίς προπονητή. Ήταν και προς το τέλος του πρωταθλήματος. Ήταν ντροπιαστικές ήττες και αμαύρωσαν την ιστορία της ομάδας. Ήταν και η ήττα από τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, τότε που ο Απόλλωνας έκανε τρεις επιθέσεις και πέτυχε τρία γκολ. Τότε στάθηκα δίπλα στην ομάδα και πίστεψα σε αυτήν. Αυτό που συνέβηκε χθες, από μια μικρομεσαία ομάδα και μέσα στην έδρα μας με τον τρόπο που έγινε, είναι ίσως η ντροπιαστική ήττα της ομάδας μας αν λάβουμε υπόψη το σημερινό μέγεθος του ΑΠΟΕΛ.

Το σημερινό ΑΠΟΕΛ πληρώνει τη γενικότερη αστάθεια που επικρατεί στην ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών. Εδώ και λίγα χρόνια, η ομάδα πετυχαίνει τους στόχους της στο απόλυτο σε Κύπρο και Ευρώπη. Υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές εντός της ομάδας με πολλούς παίκτες να πηγαινοέρχονται, με προπονητές να αλλάζουν και με την ομάδα να χάνει τη σταθερότητα. Δεν υπάρχει πλάνο που να υπηρετείται από τους παίκτες. Οι παίκτες είναι ανασφαλείς. Φαίνονται μέτριοι παίκτες, ενώ δεν είναι. Παρακολούθησα από κοντά και τους δύο εκτός έδρας αγώνες που προηγήθηκαν. Οι παίκτες κρατούσαν την μπάλα με απορία. Χάθηκε το πλάνο της ομάδας. Δεν έχουν ένα πλάνο που πρέπει να υπηρετήσουν. Έχασαν και την προσωπικότητα τους. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί μια καλή και συγκροτημένη ομάδα. Η Δόξα είναι μια ομάδα με σταθερότητα. Χθες κέρδισε καθαρά η Δόξα αφού οι παίκτες ήξεραν τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο».

Για το ότι οι νέοι παίκτες δεν μπορούν να βοηθήσουν…

«Ο Ρέζα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βοηθήσει. Απεναντίας δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα. Στην πορεία δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί».

Για το πόσο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση με πρόσληψη ενός προπονητή…

«Δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα αποκεφαλίζοντας παίκτες. Αυτό θα εξυπηρετήσει τον πανικό που υπάρχει στην ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών. Εκεί παίζονται όλα. Για να παιχτούν εκεί, παίζει ρόλο το περιβάλλον. Δεν υπάρχει όμως σταθερότητα. Ήρθε ένας προπονητής (Μπαλταζάρ). Αισθανόταν ότι ήταν ηγέτης της ομάδας; Τον δέχονταν ότι αυτός κάνει κουμάντο; Όταν ήρθε ο Δώνης ήταν δύσκολο να μεταμορφώσει την ομάδα μέσα σε μια βδομάδα. Όχι. Γιατί είχε παίκτες η ομάδα και ότι ήταν ο αρχηγός. Επίσης τον παραδέχονταν και οι παίκτες. Θα πρέπει να έρθει ένας προπονητής ο οποίος θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Όχι να αισθάνεται ανασφαλής στον πάγκο και να λέει ο κόσμος ότι δεν έχει σχέση με τις μεταγραφές και με το ποιοι παίζουν. Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάλληλη επιλογή. Δεν είμαι λάτρης των μεγάλων ονομάτων. Μακάρι να πήγαινε καλά ο Κωστή και να έμενε. Ήρθε το ψεσινό αποτέλεσμα και έτσι δεν έχει πολλές επιλογές το ΑΠΟΕΛ μπροστά του. Θα πρέπει όλοι να πάρουν παράδειγμα από το τι συνέβηκε χθες στην ομάδα. Η μοναδική οδός που οδηγεί στις επιτυχίες είναι η σταθερότητα. Το να πηγαινοέρχονται πολλοί παίκτες και να παίρνουν αποφάσεις αυθόρμητες από βδομάδα σε βδομάδα, δεν βοηθά. Η διοίκηση έκανε κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο. Επένδυσε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό θα έχει συνέχεια. Ο Τάμαρι θα πουληθεί πολύ ακριβά. Αν όχι από το ΑΠΟΕΛ, στη συνέχεια. Το πρόβλημα είναι η αστάθεια που υπάρχει στην ομάδα με το πήγαινε-έλα ποδοσφαιριστών και το ότι ξοδεύονται πολλά λεφτά. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλάνο σταθερότητας μέσα σε μια ομάδα παίζει ρόλο. Υπάρχει έλλειψη σταθερότητας».

Ένα μήνυμα στον κόσμο…

«Μετά από μια τέτοια εμφάνιση και ήττα μια οδός υπάρχει: Η οδός της συσπείρωσης και της ορθολογικής σκέψης. Δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο πανικός. Δεν πρέπει να λέμε για τον Μοράις ότι δεν μπορεί γιατί έχει μεγαλώσει, για τον Καρλάο ότι τραυματίζεται για τον Σόουζα ότι είναι αργός. Όλοι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το ΑΠΟΕΛ έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και με ένα ηγέτη μπορεί να ανακάμψει. Υπάρχουν παίκτες κλάσης, όμως χρειάζεται σταθερότητα».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!