Σαν σήμερα

Σαν σήμερα, στα μισά του περασμένου αιώνα, η Κύπρος ύψωνε ψηλά την γαλανόλευκη σημαία και με πίστη στον σταυρό κήρυττε την έναρξη του μεγάλου Επαναστατικού Αγώνα της για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού με μόνο στόχο και σκοπό την Ένωση με την Ελλάδα! Ο Ελληνισμός του νησιού, λίγα χρόνια πριν από την ιστορικά αυτή μέρα, είχε εκφράσει περίτρανα την θέληση του μέσο του δημοψηφίσματος με θέμα Ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα, και το συντριπτικό 97% των Ελληνοκυπρίων αξίωσαν και επίσημα την Ένωση!

Η περιφρονητική άρνηση των άγγλων όμως, σήμανε και την απαρχή της Ελληνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών για αυτό που ξεκίνησε σαν σήμερα, τα μεσάνυχτα της 31ης Μαρτίου, και τις πρώτες ώρες της 1ης Απριλίου του 1955: Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με τη συμπαράσταση ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων, αναλαμβάνομεν αγώνα για την αποτίναξιν του Αγγλικού ζυγού, με σύνθημα εκείνο, το οποίον μας κατέλιπαν οι πρόγονοί μας ως ιεράν παρακαταθήκην:

«’Η ΤΑΝ ΄Η ΕΠΙ ΤΑΣ» ….Ελληνες όπου κι άν ευρίσκεσθε, ακούσατε τη φωνή μου. Εμπρός όλοι μαζί για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ της ΚΥΠΡΟΥ μας»Ε.Ο.Κ.Α. Ο Αρχηγός Διγενής

Την παρακαταθήκη που μας άφησαν όλοι οι Λεβέντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ, τις σελίδες της Ελληνικής ιστορίας που κοσμούν με χρυσά γράμματα τα ονόματα και οι θυσίες του, τον πόθο τους για λευτεριά και πάνω από όλα την θέλησή τους για να ενωθούν με την Μητέρα Πατρίδα έχουμε χρέος όχι μόνο να τις τιμούμε αλλά να τις διαχειριζόμαστε όπως ακριβώς τους αξλίζει.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα επιπλέoν ρόλο σε αυτή την ιστορία. Αποτελεί μέρος της και γι αυτό όλοι οι ΑΠΟΕΛίστες έχουν υποχρέωση να την διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!