Σημάδεψε μια εποχή

Συνεχίζονται ακόμα τα αφιερώματα για τον Μαντούκα και στο τελευταίο που έγινε απόψε μέσα από τη Cytavision ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει τον πρώην παίκτη του με τον οποίο πλέον έχουν μια πολύ δυνατή σχέση…

Αναλυτικά όσα είπε ο Στρατηγός…

«Ήταν μια από τις επιλογές μας, διότι εκτός από την ποιότητά του είχε και παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, συνεπώς ήξερε τη γλώσσα και τη νοοτροπία που είναι παρόμοιες και στην Κύπρο, άρα θα ερχόταν έτοιμος, δεν θα χρειαζόταν πολύ χρόνο προσαρμογής. Εξάλλου είχαμε ακούσει άριστα για το χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του. Ήταν μια από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήραμε»

«Πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σαχτάρ έκανα μια μεγάλη ανάλυση του αντιπάλου, διότι οι παίκτες μου δεν έβλεπαν το ουκρανικό πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή ο Γκουστάβο με ρώτησε, αν θα αλλάζαμε το στιλ μας, επειδή ο αντίπαλος ήταν εξαιρετικά επιθετικός. Του είπα ότι και να μην το κάναμε εμείς, θα μας υποχρέωνε εκείνος να το κάνουμε. Ήταν όμως μια ερώτηση ενδεικτική του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας του. Ήθελε να έχει αυτός την μπάλα και την πρωτοβουλία. Ήταν νικητής! Ήθελε να κερδίζει και ο ΑΠΟΕΛ ως ομάδα τον κάλυπτε αφάνταστα σε αυτούς τους στόχους».

«Είναι ένας μεγάλος ταξιδιώτης και μετά από χρόνια βρήκε σε αυτό το νησί μια χώρα και μια ομάδα που του χάρισαν τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του. Σημαδεύτηκε από το κυπριακό ποδόσφαιρο και τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ταυτόχρονα σημάδεψε μια εποχή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Λυπάμαι που φεύγει, για να γυρίσει μετά από 20 χρόνια στην πατρίδα του. Είναι από τα παιδιά που θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα για το ποδόσφαιρο εδώ.
Του εύχομαι κάθε επιτυχία. Ό,τι κι αν κάνει, πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένος. Να μη σκύβει ποτέ το κεφάλι, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να τις στηρίζει. Είναι άλλωστε τέτοιος τύπος. Να παραμείνει ο εαυτός του, να είναι πάντα καλά, εμείς θα έχουμε πάντα επαφή και ξέρει πως σε ό,τι χρειαστεί, θα είμαι ο πρώτος που θα τον βοηθήσω.
Μπορεί να είναι μόνον περήφανος για όσα έχει κάνει στο ποδόσφαιρο. Κανείς δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ό,τι βρήκε στην Ευρώπη, θα το βρει και στη Βραζιλία. Έχει ισχυρό χαρακτήρα και σίγουρα θα μου λείψει
»

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X