Σκορ πρόκρισης λόγω γηπέδου

Οι ιδιαιτερότητες του γηπέδου της Αστάνα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα όσο και αν κάποιος επιχειρήσει να εξοικειωθεί με το πλαστικό. Είναι για αυτό που ο πρώτος αγώνας κρίνεται παραπάνω από καθοριστικός αφού η ομάδα μας πρέπει να θέσει βάσεις πρόκρισης προκειμένου να μην στοιχήσουν τα περίεργα παιχνίδια της μπάλας στο Astana Arena.

Οι δηλώσεις του Πετεβίνου για το σχετικό θέμα και όχι μόνο:

Για τη 10η συνεχόμενη παρουσία στα πλέι οφ: «Πέρα από την πρόκριση και το στατικό στοιχείο της παρουσίας στα πλέι οφ είναι επίσης κάτι το ποίο μας γεμίζει με περηφάνια. Έχουμε να χαιρόμαστε και να θυμόμαστε πάρα πολύ έντονες στιγμές αφού συμπληρώνεται μια δεκαετία σε πλέι οφ ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Θα πρέπει να παλέψουμε για ακόμα δυο 90λεπτα για να έχει ουσία αυτή η προσπάθεια».

Για τη βελτίωση που δείχνει η ομάδα: «Ο ΑΠΟΕΛ από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου δείχνει να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης τα οποία έρχονται αναλογικά. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει αρκετές νέες παρουσίες και αρκετούς νεαρούς παίκτες. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε και τα δυο, και την εμπειρία και την προοπτική. Αρκετοί νεαροί κάτω των 23 έχουν μια σημαντική υπόσταση στον ΑΠΟΕΛ. Το ιδανικό είναι να μπορέσεις να παρουσιάζεις ένα σύνολο το οποίο θα είναι ισορροπημένο. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά αλλά προχωράμε. Δεν έχουμε πετύχει απολύτως τίποτα. Η ουσία είναι να περάσουμε στον όμιλο και μας μένει το πιο σημαντικό βήμα».

Για το αν προβληματίζει ο αγωνιστικός χώρος της έδρας της Αστάνα: «Δεν είναι μόνο πλαστικό γρασίδι, είναι ένας ιδιαίτερος χλοοτάπητας. Δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε αποτέλεσμα εκεί στα δυο παιχνίδια που δώσαμε. Αν δείτε το παιχνίδι Αστάνα-Μίντιλαντ και προσέξετε τα πρώτα δυο γκολ θα αντιληφθείτε ποια είναι η διαφορά. Όταν η μπάλα χτυπάει η ταχύτητα δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται. Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζει ο κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε γήπεδα με κανονικό γρασίδι. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε την έδρα και να δείξουμε την εμπειρία μας για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την ταλαιπωρία που πέρασαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ: «Έγιναν 3 συσκέψεις, οι δυο με την αστυνομία και η μια με τον υπεύθυνο ασφαλείας της UEFA. Στις δυο συσκέψεις είχαμε κάνει μια εισήγηση να αυξηθούν η αψίδες ελέγχου γιατί μαθηματικά δεν έβγαινε αφού χρειαζόταν 60 δευτερόλεπτα για κάθε οπαδό. Είχαμε κάνει κάποια διαβήματα για να χαλαρώσει κάπως ο έλεγχος. Σχεδόν σε όλους χτυπούσε η αψίδα ελέγχου. Έπρεπε να υπάρχει σωματικός έλεγχος και υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση. Το πιο θετικό πράγμα είναι ότι ο security της UEFA, με του που του μεταφέραμε τα δεδομένα, έκρινε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας και ενημέρωσε την UEFA ότι έπρεπε να καθυστερήσει η ώρα έναρξης του αγώνα. Τους ίδιους ελέγχους έκαναν και στην πλευρά των Ισραηλινών».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό: «Εμείς θα δουλέψουμε αυτές τις έξι μέρες με το διαθέσιμο ρόστερ για να μπορούσε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Απομένουν κάποιες μέρες μέχρι και την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Ότι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι τις 31 Αυγούστου».

Αν θα αναβληθεί ο αγώνας με τη Σαλαμίνα: «Σε ότι αφορά στην πρώτη αγωνιστική, είναι θέμα το οποίο έχει να κάνει με αίτημα γιατί πρέπει να συγκατατεθεί και η άλλη ομάδα.. Η απόφαση θα παρθεί σε λίγο και θα ενημερώσουμε τον κόσμο».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!