Στο 50-50 οπότε υπομονή

Η διοίκηση Πετρίδη τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε σχέση με το αν θα επαναρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κρίνει τις πιθανότητες μοιρασμένες και σχολιάζει ότι η στάση κάποιων ομάδων αλλάζει με βάση τα συμφέροντα τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και επειδή παρατηρούμε ότι παρά να παραμείνουμε ως ομάδες σε ένα ενιαίο μέτωπο όπως πολλές φορές αναφέρθηκε στις τηλεδιασκέψεις των προέδρων δυστυχώς η στάση ομάδων αλλάζει αναλόγως των συμφερόντων τους, πρέπει ως ΑΠΟΕΛ να ξεκαθαρίσουμε το εξής.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε ανακοίνωση σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα επανέναρξης τόσο των προπονήσεων όσο και του πρωταθλήματος. Άρα τα δεδομένα ημερολογιακά είναι ενώπιον μας και δυστυχώς όπως όλα δείχνουν οι πιθανότητες διεξαγωγής ή διακοπής του πρωταθλήματος είναι αυτή τη στιγμή στο 50-50. Είναι δηλαδή και τα δύο ενδεχόμενα ανοικτά. Μακάρι να αποδειχθεί μέσα από τις επόμενες μέρες με τη βοήθεια των ιατρικών διαγνώσεων ότι το ποσοστό θα μεγαλώσει υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Κατανοούμε γιατί κάποιες ομάδες επιλέγουν να τοποθετούνται συνεχώς και με την πρώτη ευκαιρία υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος ή κάποιες να μην τοποθετούνται καθόλου. Όμως το τι θα γίνει δεν εξαρτάται από το ποιος θα φωνάξει περισσότερο και κατ´εμάς δε θα έπρεπε να εκφράζονται θέσεις που αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.

Για εμάς το θέμα είναι αρκετά απλό. Αν ακολουθήσει η πορεία των διαγνώσεων μια μηδαμινή πορεία τότε αντιλαμβανόμαστε ότι και η κυβέρνηση είναι δυνατόν να αλλάξει στάση σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που προνοούν προπονήσεις μόνο σε γκρουπ από τις 18/05 και χωρίς ασκήσεις επαφής (διτέρματα/ασκήσεις επαφής), τη χρήση αποδυτηρίων και μπάνιων, χαλαρώνοντας ακόμα περισσότερα τα μέτρα ειδικά για το ποδόσφαιρο και τις ιδιαιτερότητες του. Θεωρούμε ότι στο θέμα των αποφάσεων υπάρχει και ο παράγοντας των ίδιων των σωματείων όπου συλλογικά θα καλεστούν να πάρουν αποφάσεις. Τα πάντα θα καθοριστούν και θα αποφασιστούν μέσα από τις κατευθυντήριες γραμμές και την πλήρη συναίνεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Εμείς επεξεργαζόμαστε και τα δυο σενάρια. Και αυτό της διεξαγωγής και αυτό της πλήρους ακύρωσης της χρονιάς όπου δεν θα έχουμε καμία ανακήρυξη είτε πρωταθλητή είτε κυπελλούχου.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο όχι μόνο πιστεύουμε στην κατάκτηση του τίτλου αλλά θεωρούμε ότι και το βάθος που έχουμε στο ρόστερ θα λειτουργήσει υπέρ μας και θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα παραμείνει στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου κατακτώντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον τίτλο του πρωταθλητή. Γιατί μόνο έτσι αξίζει να πανηγυρίζεις ένα τίτλο και να καρπώνεσαι τα οφέλη του. Μέσα στο γήπεδο.

Στην αντίθετη περίπτωση δυστυχώς θα πρέπει να συμβιβαστούμε σε μια άβολη κατάσταση που θα φέρει η διακοπή λόγω ανωτέρας βίας και που βλέπουμε πλέον να επικρατεί στις πλείστες χώρες της Ευρώπης αφού κανείς δεν είναι έτοιμος να πάρει την ευθύνη πάνω του λόγω του ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Επιδεικνύοντας λίγες ακόμα μέρες υπομονής, θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα και θα έχουμε μια πιο σωστή εικόνα του τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!