Τα δέκα σημαντικά βήματα

Απαγορεύονται τα πισωγυρίσματα αφού το +2 από τον Απόλλωνα πρέπει να διατηρηθεί προκειμένου να αυξηθεί όταν η ομάδα του κάττου χάσει βαθμούς. Χρονικά το ζητούμενα για τον ΑΠΟΕΛ είναι να ξεκινήσει νικηφόρα και να παρουσιαστεί αποτελεσματικός με αντίπαλο την Νέα Σαλαμίνα.

Ο Πετεβίνος μίλησε για τα δέκα σημαντικά βήματα…

«Έχουν μείνει δέκα σημαντικά βήματα για να εκπληρώσουμε τον στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάθε βήμα πρέπει να είναι σταθερό και νικηφόρο και με αυτή την φιλοσοφία ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας. Είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι στο Τσίρειο τον κόσμο να είναι δίπλα μας και θέλουμε το ίδιο να συμβεί και στα επόμενα παιχνίδια. Το λέω γιατί δυστυχώς για ακόμα μια φορά βλέπουμε χαμηλή προπώληση και έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πληρώνουμε σαν ομάδα τις όποιες αλλαγές έγιναν στο θέμα της προσέλευσης στα γήπεδα και επειδή είναι σημαντικό στοιχείο η παρουσία του κόσμου, πρέπει να το επαναλαμβάνουμε αυτό. Θέλουμε την δύναμη του κόσμου γιατί προσδίδει δυναμική στο ΑΠΟΕΛ. Μέχρι χθες βράδυ προπωλήθηκαν 260 εισιτήρια από τα περίπου 1300 που έχουμε στην διάθεση μας»

«Εμείς προβλέψαμε ότι θα συμβούν αυτά από τις πρώτες 5 αγωνιστικές έχοντας και το δείγμα της περσινής ταυτοποίησης. Η κάρτα φιλάθλου όχι μόνο έχει επηρεάσει ραγδαία την μείωση του κόσμου αλλά κάνει και μια τόσο μεγάλη ζημιά που θα χρειαστεί χρόνια για να την διορθώσουμε. Ακόμα κι να δεχθούμε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος, το επικίνδυνο από την στιγμή που δεν υπάρχει στρατηγική είναι ότι αν κάτι γίνει συνήθεια δύσκολα μπορεί να ανατραπεί. Ξέρουμε τους αριθμούς που αφορούν στο ΑΠΟΕΛ και διερωτόμαστε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό στο σύνολο σε μια χρονιά που οι αριθμοί δεν έχουν γνωστοποιηθεί από πλευράς ΚΟΠ. Αυτό δεν είναι καθόλου βοηθητικό., Εύχομαι να έχουμε κατανοήσει όλοι το μέγεθος του προβλήματος και έστω και την υστάτη η ΚΟΠ να λειτουργήσει ως οφείλει και να κάτσουμε στο τραπέζι για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Εμείς σαν ΑΠΟΕΛ κάνουμε προσπάθειες από την αρχή τη σεζόν, μιλήσαμε και με άλλα σωματεία, μιλήσαμε και με την βουλή για να επανέλθει το θέμα και ελπίζουμε να γίνει αντιληπτό πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Το παράδειγμα του Τσιρείου είναι το καλύτερο παράδειγμα για να δείξει κάποιος ότι το ενδιαφέρον υπάρχει. Είμαστε σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο δεν ξεκαθάρισε τίποτα και καταφέραμε να μιλάμε για μια μείωση που αγγίζει το 25-30%. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι δεν απάντησαν όλες οι ομάδες στην επιστολή. Απάντησαν τα 10 από τα 12, δηλαδή κάποιοι δεν απάντησαν».

Για τα αγωνιστικά…
«Αυτή την στιγμή η ομάδα από την άποψη των επιλογών, σιγά, σιγά θα φτάσει στο σημείο για να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές διαθέσιμοι. Θα έχουμε τις απουσίες μας με τη Νέα Σαλαμίνα αλλά κάποιος μπορεί να διαπιστώσει ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια ο κ. Τραμετσάνι χρησιμοποίησε ολόκληρο το ρόστερ. Ο προπονητής έχει επιλογές για να επιλέξει τους κατάλληλους για τη νίκη στο «Αμμόχωστος»

Ποιοι παίκτες δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα;
«Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, ο Βάτερμαν μπήκε στο γήπεδο αλλά ακολουθεί πιο συντηρητικό πρόγραμμα και θεωρώ ότι δεν θα είναι επιλογή με τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ντε Βινσέντι συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα από την περασμένη Παρασκευή αλλά αριθμητικά υπάρχουν επιλογές και θα πρέπει να κριθεί η ετοιμότητα του για να δούμε αν θα είναι στην αποστολή. Ο Ρουέδα που είχε μια ενόχληση, προπονείται κανονικά. Πέραν από τους Σόουζα και Βάτερμαν όλοι οι υπόλοιποι είναι στην διάθεση του προπονητή και θα επιλέξει τους πιο έτοιμους».

Τέλος και επίσημα ο Νσούε…
«Δεν είναι θέμα φιλοσοφίας ή ιστορίας. Μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι ένα κοινωνικό σύνολο με κανονισμούς, με όρια που μπαίνουν και πάνω από όλα επιβάλλεται να έχει ισορροπία. Είπαμε από την αρχή όταν προέκυψε αυτό το παράπτωμα ότι θα ακολουθηθούν όλε ςοι νόμιμες διαδικασίες στο πλαίσιο του δικαιώματος και της υποχρέωσης όλων των πλευρών να εκφράζουν τις απόψεις τους. Αυτή η χρονική περίοδος των 12 ημερών θα μπορούσε ένα ολοκληρωθεί νωρίτερα. Δυστυχώς από πλευράς ποδοσφαιριστή δεν υπήρξε η ανταπόκριση για να εκφράσει την δική του θέση για το τι έχει συμβεί. Εκπονήθηκε ένα πόρισμα, πήγε στο πειθαρχικό συμβούλιο, διερευνήθηκε με λεπτομέρεια και βγήκε απόφαση. Αυτή είναι ο μονομερής τερματισμός της συνεργασίας και από κει και πέρα θα διατηρήσουμε και τα νόμιμα μας δικαιώματα και θα διατηρήσουμε και την εχεμύθεια στο πόρισμα γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!