Τα πάνω και τα κάτω του 2015

Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει μια δύσκολη αλλά πετυχημένη χρονιά με τον προβληματισμό να είναι έντονος για όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους 3-4 μήνες. Ήταν μια χρονιά όπου η ομάδα μας κατέκτησε το νταμπλ (δεύτερο συνεχόμενο) και παράλληλε συμμετείχε στους ομίλους του Europa League. Για οποιονδήποτε άλλο αυτά θα ήταν μοναδικά επιτεύγματα αλλά για εμάς φαντάζουν ως ελάχιστη υποχρέωση!

Το πώς και γιατί ο πήχης των απαιτήσεων είναι πλέον τόσο ψηλά δεν είναι της ώρας να το εξετάσουμε.

Σήμερα επιλέγουμε να θυμηθούμε τα πάνω και τα κάτω του ΑΠΟΕΛ όσον αφορά το 2015 με τα τελευταία να είναι δικαιολογημένα πολύ περισσότερα!

ΤΑ ΠΑΝΩ

Το νταμπλ

Χρειάστηκε να απολυθούν δυο προπονητές και να περιμένουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική αλλά η ομάδα μας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις κατακτώντας αρχικά το κύπελλο και στη συνέχεια το πρωτάθλημα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα αφού ο καταστροφικός Ιανουάριος έφερε το -5 από την κορυφή και την απόλυση του Δώνη. Ο Ελλαδίτης προπονητής πλήρωσε την προβληματική παρουσία της ομάδας αλλά και τη γάγγραινα των τραυματισμών.

Ο Φινκ που τον αντικατέστησε δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω και ο εξαιρετικός γυμναστής του δεν ήταν αρκετός για να τον κρατήσει στον ηλεκτρικό επί Πετρίδη πάγκοι του ΑΠΟΕΛ. Η χρονιά τέλειωσε με τους Μαντούκα και Σατσιά στον πάγκο και την ομάδα να καταφέρνει λόγω της ποιότητας κάποιων παικτών να παίρνει με τρομερή δυσκολία το ζητούμενο μέσα στον αγωνιστικό χώ

Επιτυχία το Europa League!

Χωρίς να θέλουμε να κατεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων οποιουδήποτε (θα το επιβεβαιώσουμε στη συνέχεια) η συμμετοχή του φετινού ΑΠΟΕΛ στο Europa League κρίνεται ως επιτυχία. Παρά τον τραγικό αγωνιστικό σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι η ομάδα βασιζόμενη και πάλι σε συγκεκριμένους παίκτες μπόρεσε να φτάσει μέχρι τα play offs του Champions League. Με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε την αυτόματη συμμετοχή στο Europa League έστω και αν στη φάση των ομίλων έβγαλε τις τρομερές αδυναμίες με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση.

Η αποκάλυψη
Το παιδομάζωμα της τελευταίας διετίας και βάλε δεν φάνηκε να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας μέχρι που ήρθε ο Κετσπάγια στα μέσα της χρονιάς. Ο Γεωργιανός και λόγω των πολλών τραυματισμών έδωσε την ευκαιρία στον Αρτυματά ο οποίος την εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω. Ο νεαρός αν και αμυντικός μέσος αγωνίστηκε σχεδόν παντού δίνοντας λύσεις στην ομάδα και δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει επιλογή 11αδας.

Η μηχανή του γκολ

Ελάχιστοι ασχολούνται στην Κύπρο με το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή οπότε πήρε λίγο χρόνο για να γίνει αντιληπτό ότι ο ΑΠΟΕΛ έφερε ένα ζωντανό θρύλο. Αυτό έγινε παραμονές του επαναληπτικού με την Αστάνα και η έλευση της μηχανής του γκολ κάπου πέρασε στο ντούκου. Με το που άρχισε ο Καβενάγκι να σκοράρει ακατάπαυστα στο πρωτάθλημα έγινε ξεκάθαρο ότι η ομάδα έχει στο ροστερ της έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Τόσο καλό που άθελα του γιγαντώνει τη διαφορά επιπέδου από τους υπόλοιπους επιθετικούς.

 

ΤΑ ΚΑΤΩ

Οι προπονητές τα πουκάμισα

Δώνης, Φινκ , Πασιένσια και Κετσπάγια είναι οι προπονητές που κλήθηκαν να οδηγήσουν τον ΑΠΟΕΛ στην επίτευξη των στόχων του. Οι πρώτοι τρείς απολύθηκαν ενώ ο τέταρτος βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο όλων μας! Παρά την πίεση που βάζουμε στο εκάστοτε τεχνικό επιτελείο υπάρχει θέμα και με τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση Πετρίδη. Η ευκολία με την οποία κάποιοι προκρίνονται ως ιδανικοί προπονητές και στη συνέχεια απολύονται είναι κάτι που έχει φέρει την αμφισβήτηση και προς τη διοίκηση. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Πασιένσια…

Νοσοκομείο ΑΠΟΕΛ
Το πρόβλημα χρονολογείται αλλά το 2015 η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι  μυϊκοί τραυματισμοί, οι λανθασμένες διαγνώσεις και αποθεραπείες οδήγησαν σε ρεκόρ τραυματισμών και παίκτες για μήνες ολόκληρους εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Γεωργίτσας ήταν αυτός που δέχτηκε την πιο έντονη κριτική για τα όσα ζήσαμε αλλά η αποπομπή του δεν βοήθησε σε ουσιαστικό βαθμό την κατάσταση.

Πέραν των μυϊκών τραυματισμών πέρσι γίναμε μάρτυρες κωμικοτραγικών καταστάσεων που αφορούν διαγνώσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του Βινίσιους που οδηγήθηκε τελικά στο χειρουργείο ενώ και ο Αλωνεύτης διαρρέει κατά καιρούς παρόμοιες καταγγελίες.

Η κατάσταση φαίνεται να έφτασε στο απροχώρητο για αυτό και η αναζήτηση νέων συνεργατών.

Αντίο Μαντούκα

Ο τραυματισμός του τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν τόσο σοβαρός που δεν επανήλθε ποτέ έτσι τον Μάρτιο του 2015 ο εκ των δημιουργών των πιο σπουδαίων επιτυχιών στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, αποσύρεται από την ενεργό δράση. Η απώλεια του Μαντούκα είναι μεγάλη και τη ζούμε κάθε εβδομάδα αφού παρά τις αγωνιστικές επιτυχίες που ακολούθησαν, βγάζει μάτια η απουσία μιας ηγετικής μορφής στον αγωνιστικό χώρο.

Η ιστορία του τεχνικού διευθυντή

Στη διοίκηση Πετρίδη χρεώνεται και η ατυχέστατη απόφαση να χρίσει τον Μαντούκα τεχνικό διευθυντή, αναθέτοντας του ουσιαστικά την ευθύνη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Παραδίνοντας ένα υπερωκεάνιο σε έναν άπειρο στο αντικείμενο άνθρωπο το ρίσκο ήταν τεράστιο. Το συνειδητοποιήσαμε πολύ γρήγορα αφού ο αγωνιστικός σχεδιασμός έφερε την απόλυση όλων.

Η διοίκηση μετά την επίσης λανθασμένη επιλογή Νασιμέντο πρόσθεσε και αυτήν του Μαντούκα και είναι για αυτό που δικαιολογημένα η αμφισβήτηση πλέον μεταφέρεται στον Πρόδρομο Πετρίδη και τους συνεργάτες του.

Κόντρα Σωματείου – Εταιρείας

Η γνωστή κόντρα έκανε έντονη την εμφάνιση της και το 2015 αφού το σωματείο βρήκε αφορμή την υποστήριξη της εταιρείας στην επανεκλογή Κουτσοκούμνη για να στείλει ακόμα και απειλητικά μηνύματα. Η απάντηση της διοίκησης Πετρίδη ήταν καταπέλτης και προσωρινά το πρόβλημα μπήκε κάτω από το χαλί.

Το γεγονός ότι το σωματείο θέλει να έχει εποπτικό ρόλο στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας ΑΠΟΕΛ είναι αυτό που δημιουργεί τα προβλήματα αφού οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας το αρνούνται με τρόπο απόλυτο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X