Τα θέματα με το πολυπληθές προπονητικό τιμ

Τα είδαμε όλα στον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το σκεπτικό και τον τρόπο που διαμορφώνεται το τεχνικό τιμ, οπότε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου υπεράριθμού προπονητικού τιμ δεν μπορεί να μην σχολιαστεί. Δεν είναι όμως μόνο το ότι η ομάδα μας διαθέτει τα τελευταία χρόνια ένα μάλλον αδικαιολόγητο αριθμό βοηθών προπονητών αλλά και η λειτουργικότητα του σχήματος καθώς επίσης και το κόστος συντήρησης του.

Ένα δεδομένο που φαίνεται να ισχύει πλέον σε όλες τις ομάδες όχι μόνο στην Κύπρο αλλά γενικώς είναι ότι μια ομάδα δεν εργοδοτεί έναν προπονητή αλλά και την ομάδα στενών συνεργατών που τον συνοδεύει. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είδαμε τους Δώνη, Φινκ, Πασιένσια και Κετσπάγια να συνοδεύονται με τους δικούς τους.

Το πέρασμα των προαναφερθέντων κατέδειξε χρήσιμα συμπεράσματα αφού διαπιστώσαμε την ανεπάρκεια σε διάφορα επίπεδα. Ο Δώνης για παράδειγμα κάηκε γιατί ο γυμναστής – κουμπάρος του θεωρήθηκε υπεύθυνος για σωρεία προβληματικών καταστάσεων. Ο Πασιένσια έκτος από τα δικά του θέματα έφερε έναν αρχάριο προπονητή φυσικής κατάστασης, ενώ το πρόβλημα με τον Κετσπάγια πήρε διαστάσεις. Και αυτό γιατί ο βοηθός προπονητής του (Σόσο Τσέντια) είχε διακοσμητικό ρόλο ενώ και ο ίδιος ο Τίμουρ αρνείτο να ασχοληθεί σοβαρά με θέματα τακτικής.

Η διοίκηση Πετρίδη σε μια προσπάθεια να διορθώσει ότι διορθώνεται επιστράτευσε από την εποχή Φινκ τους Σατσιά και Κωστή. Ο πρώτος για να υπάρχει κυρίως ένας πρώην ποδοσφαιριστής των οποίο οι παίκτες να θεωρούν οικείο και τον το δεύτερο ως έναν επαρκώς καταρτισμένο προπονητή που μπορεί να καλύψει τα κενά. Το μοντέλο δούλεψε σε κάποιες περιπτώσεις αλλά ποτέ σε ιδιαίτερο βαθμό. Είναι για αυτό που επί Κετσπάγια για παράδειγμα γίνονται μαθήματα τακτικής στα κρυφά!

Πλέον ο Κρίστιανσεν βρίσκεται προ των πυλών αφού το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του. Μαζί του όπως προκύπτει έρχονται και οι δυο Ισπανοί βοηθοί του που την ΑΕΚ. Ο βοηθός προπονητής Julio Banuelos και ο προπονητής φυσικής κατάστασης Ivan Torres Abad. Το αν και πως πρέπει να κολλήσουν στο νέο σχήμα οι Κωστή και Σατσιάς είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!