Τι προνοεί η αυτοκριτική

Ο Πετεβίνος κρίνοντας σωστά ότι οι δικαιολογίες περί κούρασης ή και απουσιών δεν τον έπαιρναν, δήλωσε ψες ότι έφτασε η ώρα της αυτοκριτικής. Κρίνουμε ότι αναφερόταν σε όσους με τις πράξεις ή και παραλείψεις τους καθορίζουν την εικόνα που εκπέμπει ο ΑΠΟΕΛ κάθε εβδομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτοί είναι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία. Εσχάτων όμως μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στη διοίκηση που χαράσσει γραμμή και ευθύνεται για τις στρατηγικές επιλογές που παίρνονται.

Η διάθεση αλλά και η ικανότητα για αυτοκριτική από τους πιο πάνω θα κρίνει πολλά αφού αν ο καθένας από αυτούς αδυνατεί να εντοπίσει τα στραβά του ή προτιμά να αναδεικνύει αυτά των άλλων δεν θα αλλάξει τίποτε.

Το πιο εύκολο κεφάλαιο ίσως να είναι αυτό των παικτών όχι γιατί έχουν τη λιγότερη ευθύνη αλλά γιατί δεν είναι τόσο σύνθετο όσο τα υπόλοιπα. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις απολαβές τους. Πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα που γιγαντώθηκε την τελευταία διετία αλλά οι ευθύνες του γιατί συμβαίνει σχετίζονται με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Είναι για αυτό που οι ποδοσφαιριστές πρέπει να επικεντρωθούν στο να βελτιώσουν την απόδοση τους και να μην ακολουθούν τη γνωστή τακτική της υπόσκαψης του προπονητή κάθε φορά που στραβώνει το πράγμα λόγω αποτελεσμάτων.

Το κεφάλαιο Κετσπάγια δεν μπορεί να κριθεί εύκολα και με απόλυτο τρόπο. Όπως κάθε προπονητής έτσι και αυτό έχει τα καλά του και τα στραβά του. Είναι για αυτό που καμία σοβαρή ομάδα δεν μπορεί να αλλάζει προπονητή ανά εξάμηνο. Ούτε καν ο Πρόδρομος Πετρίδης που συνηθίζει να τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα. Ο Γεωργιανός παρέλαβε μια προβληματική κατάσταση αλλά στα δύσκολα δείχνει να μην μπορεί να προσδώσει το κάτι παραπάνω. Με αυτά τα δεδομένα η αυτοκριτική του Κετσπάγια θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται και για έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα με έντονες απόψεις.

Η διοίκηση Πετρίδη βρίσκεται δικαιολογημένα στη γωνιά και κάτω από τρομερή πίεση. Μια σειρά από καθοριστικές αποφάσεις της αποδείχτηκαν λανθασμένες γεγονός που αποτυπώνεται στη σημερινή εικόνα που εκπέμπει η ομάδα. Ακόμα πιο ανησυχητική είναι και εξωαγωνιστική κατάσταση αφού όλα συνηγορούν ότι υπάρχει οικονομική στενότητα και ενδεχόμενη μη κατάκτηση του πρωταθλήματος θα μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν έχουμε βιώσει εδώ και δεκαετίες.

Η στήριξη στον Κετσπάγια είναι μονόδρομος αλλά δεν αρκεί. Ο Πετρίδης με τα οποία μέλη θέλουν να βοηθήσουν αντί να υποσκάπτουν καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα δείξουν ότι αντιλαμβάνονται ότι έχουν οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι αποφάσεις αυτές έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση αλλά και το μοντέλο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ. Αν η διοίκηση κρίνει ότι απαιτείται και μια γενική συνέλευση προκειμένου να εξασφαλίσει τη σύμφωνο γνώμη της πλειοψηφίας μπορεί να ήταν επίσης χρήσιμο.

Το σίγουρο είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Είναι για αυτό που κάθε επέτειος που αφορά την προ τετραετίας πορεία μας στο Champions League πλέον προκαλεί θυμό και απογοήτευση.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X