Το brand ΑΠΟΕΛ και τα 90χρονα

Ο ΑΠΟΕΛ γιορτάζει φέτος 90 χρόνια ένδοξης αθλητικής ζωής. Είμαστε δέκα χρόνια πριν από τους εορτασμούς της αιωνόβιας παρουσίας του Σωματείου μας και ιστορία δεν έμεινε αμέτοχη σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά για τoν Θρύλο της Ελλάδας.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι απλά μια Ελληνική ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Κύπρου. Όταν κερδίζεις δύο φορές τον μόνιμο πρωταθλητή του Ελλαδικού πρωταθλήματος και τερματίζεις πρώτος στον Όμιλο πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους 32 της Ευρώπης είναι μια εκκωφαντική επικύρωση  ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ξεφύγει από τα περίκλειστα Κυπριακά σύνορα, σφραγίζοντας το όνομα του ως μία από τις υπολογίσιμες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο ενθουσιασμός από την πρώτη πρόκριση στους ομίλους του Champions League δεν αποτέλεσε απλά μια φωτοβολίδα που έμελλε να σβήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ΑΠΟΕΛ με πλάνο και μεθοδικότητα έκτισε σκαλί σκαλί το αγωνιστικό του προφίλ και μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία μετρά ασύλληπτες για το μυαλό Ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Η εμπορική πτυχή της αναγνωσιμότητας αυτής της ομάδας και η δυναμική της ταυτότητας που έχει κτίσει το brand ΑΠΟΕΛ δυστυχώς δεν έχουν την ανταπόκριση που θα έπρεπε να έχει μια ομάδα με το αντίστοιχο πρόσφατο προφίλ στην Ευρώπη. Όχι γιατί δεν το αξίζει. Ούτε γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν δουλεύουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Η ομάδα μας βρίσκεται δυστυχώς εγκλωβισμένη σε μια χώρα όπου η αγορά και οι επενδύσεις δεν μπορούν να αποδώσουν στο βαθμό που θα ήθελαν οι χορηγοί και οι επενδυτές να έχουν όφελος  με την εμπλοκή τους στα εμπορικά της ομάδας μας.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει σύντομα πλεύση προκειμένου να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και με πιο σωστό τρόπο. Το γήπεδο είναι σίγουρα ένα πρότζεκτ που κολακεύει επενδυτές και φιλάθλους, όμως δεν αποτελεί την σίγουρη εξασφάλιση της οικονομικής απεξάρτησης από τις ευρωπαϊκές πορείες της ομάδας.

Τα 90χρονα του ΑΠΟΕΛ ήταν μια ιδανική ευκαιρία να ανακτήσει ο ΑΠΟΕΛ το χαμένο έδαφος του branding της ομάδας. Δεν έγινε όμως, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αν ἐνα μικρό ποσοστό από τις δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που σπαταλούνται σε λανθασμένες αγωνιστικές μεταγραφές επενδυθούν στο κτίσιμο του brand ΑΠΟΕΛ εκτός Κυπριακών ορίων, τότε σε μια δεκαετία όταν θα γιορτάζουμε ένα αιώνα ζωής θα απολαμβάνουμε ένα ΑΠΟΕΛ με διεθνή εμπορική προσωπικότητα και ταυτότητα που θα ζηλεύουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες μεγαλύτερων αγορών.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!