Το γκολ που δεν μπαίνει και τα αίτια του

Το να μην σκοράρεις στο Μπερναμπέου ή απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League δεν μπορεί να αποτελεί ανησυχητικό σημάδι όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ.

Παρόλα αυτά υπάρχει θέμα αφού και οι αγώνες πρωταθλήματος έδειξαν ότι η ομάδας δυσκολεύεται να δημιουργήσει προϋποθέσεις ή και να τις κάνει γκολ όταν αυτές οδηγήσουν σε τελική προσπάθεια.

Το θέμα είναι σύνθετο αφού δεν υπάρχει μια εξήγηση και καλή εξήγηση. Σίγουρα η πιο εύκολη προσέγγιση είναι το να πει κάποιος ότι κακώς δεν αποκτήθηκε έστω και την υστάτη ένας καθορόαιμος επιθετικός.

Ο Δώνης συνειδητά έκρινε ότι οι ανάγκες της ομάδας ήταν άλλες και ήταν για αυτό που έκρινε αναγκαία την απόκτηση δυο περιφερειακών (Ζαχίντ, Σαλάι) έστω και αν το ρόστερ ήταν ήδη υπερπλήρης από μέσους.

Η ανησυχία που υπάρχει δεν εστιάζεται τόσο στους μέχρι σήμερα αγώνες αλλά σ εκάποιες εκτιμήσει που αφορούν τόσο το επιθετικό δίδυμο των Ντε Καμάργκο και Ποτέ αλλά και καποιες άλλες παραμέτρους.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι ο Ποτέ μετά από τρεις μήνες παρουσίας δεν έχει δείξει το παραμικρό ενθαρρυντικό στοιχείο. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές αλλά η ουσία είναι ότι δεν έδωσε μέχρι στιγμής βοήθειες.

Από την άλλη η ομάδα στερείται εδώ και μήνες των υπηρεσιών του ποιοτικότερου μεσοεπιθετικού. Ο Εφραίμ είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να τελειώσει φάσεις με καλά ποσοστά ευστοχίας. Τα πράγματα που κάνει στον αγωνιστικό χώρο βοηθούν επίσης τους άλλους να είναι πιο αποτελεσματικοί, οπότε η απουσία δημιουργεί ένα κενό.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι από τον ΑΠΟΕΛ λείπει η ομοιογένεια και οι αυτοματισμοί που θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει καλύτερα απέναντι σε κλειστές άμυνες. Ο Δώνης λόγω τραυματισμών ή και καθυστέρησης στην έλευση παικτών  δεν είχε το χρόνο να δουλέψει αρκετά και με τρόπο που θα επέτρεπε στους παίκτες να μάθει ό ένας το παιχνίδι του άλλου.

Είναι για αυτό που η βελτίωση την οποία αξιώνει και ο ίδιος ο προπονητής μας θα έρθει μέσω των επίσημων αγώνων στο πρωτάθλημα. Απλά το γεγονός ότι χάθηκαν ήδη βαθμοί αυξάνει την πίεση σε όλους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!