Το μεταγραφικό μοντέλο και ο πρωταγωνιστής του

Όπως σε κάθε ομάδα έτσι και στον ΑΠΟΕΛ το μεγαλύτερο ζήτημα που απειλεί να τη θέσει έκτος στόχων είναι ο βαθμός επιτυχίας του μεταγραφικού σχεδιασμού. Προκειμένου αυτός να πετύχει δοκιμάζονται διάφορά μοντέλα ή και άτομα κάτι που στη δική μας περίπτωση είναι ακόμα πιο έντονο τα τελευταία χρόνια.

Οι συχνές αλλαγές ατόμων είναι απόρροια της άποψης ότι οι πλείστοι έχουν αποτύχει ή και δεν τους έχει δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να αποδείξουν την επάρκεια τους.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Πρόδρομος Πετρίδης επιβεβαίωσε χτες ότι δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Λορένθο. Ο μέχρι πρότινος αρχισκάουτερ κρίθηκε λίγος και χρεώθηκε ουσιαστικά τις πολλές αποτυχημένες κινήσεις των δυο τελευταίων μεταγραφικών περιόδων.

Ο ΑΠΟΕΛ στρέφεται πλέον σε ένα πιο προσωπικό μοντέλο γύρω από τον προπονητή αφού ο Δώνης θα έχει πιο βαρύνουσα άποψη από τους προκατόχους του (Μπειν, Κρίστιανσεν) κάτι το οποίο αποδέχεται και η διοίκηση.

Αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος αφού οι Πετρίδης και Ηλιάδης θέλουν και έχουν καθοριστική άποψη στο θέμα στελέχωσης της ομάδας. Είναι για αυτό εξάλλου που και κατά την πρώτη θητεία του Δώνη έγιναν μεταγραφής μετά και από υπόδειξη τους.

Στο όλο σχήμα όπως αναφέρθηκε χτες από τον πρόεδρο θα προστεθούν και δυο σκάουτερς (όχι ο Αριστοκλέους). Αυτοί θα είναι μόνιμα εκτός Κύπρου και θα προτείνουν παίκτες βάση αναγκών έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζονται έγκαιρα οι στόχοι.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μεταγραφική περίοδος πλησιάζει. Αυτοί που προσπαθήσουν να διορθώσουν τις παθογένειες έκαναν ήδη σχετική συνάντηση και η ουσία είναι να δούμε την ομάδα να βελτιώνεται τον Γενάρη.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X