Το μοντέλο σας είναι κλινικά νεκρό

Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης στο  ΓΣΠ, υπάρχει η μεγαλύτερη εικόνα σε σχέση με τα δεδομένα που αφορούν τον τρόπο που λειτουργεί ο ΑΠΟΕΛ. Μετά από προβληματισμό αλλά και με βεβαιότητα το συμπέρασμα μας είναι ότι το μοντέλο με το οποίο η διοίκηση Πετρίδη επιλέγει να διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι κλινικά νεκρό.

Έχουμε κάνει δεκάδες αναφορές τον τελευταίο έναν τουλάχιστον χρόνο για τις παθογένειες του ΑΠΟΕΛ και για το ότι μετά από δυο καταστροφικές μεταγραφικές περιόδους αυτό το καλοκαίρι θα ήταν καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία.

Την τελευταία τριμηνία η περίφημη επιτροπή προγραμματισμού επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να γλυτώσει τον ασθενή.

Τόσο οι λεγόμενοι πρωτοκλασάτοι του διοικητικού  συμβουλίου που στελεχώνουν την επιτροπή προγραμματισμού όσο και οι τεχνοκράτες που επέλεξαν να τους συμβουλεύουν δεν ανταποκρίθηκαν.

Όσο περνούν οι μέρες η επιλογή Μπέιν αποδεικνύεται μακράν η πιο λανθασμένη για μια επιτροπή που αποδεδειγμένα αδυνατεί να κάνει σωστές επιλογές και στη συνέχεια να στηρίξει πραγματικά την κορυφαία πρόσληψη της.  Αυτήν του εκάστοτε προπονητή.

Η στελέχωση του ΑΠΟΕΛ ήταν προβληματική και είναι για αυτό που τις τελευταίες εβδομάδες και προ του κινδύνου έγιναν οι προσθήκες των Καρλάο και Σοουζα. Προσθήκες που δεν μπορεί να τις πιστωθεί κανένας Σάμπουριτς, Λορένθο ή Μπέιν.

Πως γίνεται να είναι αποτυχημένο το μοντέλο και ο ΑΠΟΕΛ να έχει κατακτήσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα θα διερωτηθεί κάποιος ή καλύτερα ο πρόεδρος.

Γίνεται γιατί  εκτός από χρέη παρέλαβε ένα πολύ καλά στελεχωμένο ρόστερ το οποίο πλέον αιμορραγεί από τις αποχωρήσεις των ικανότερων ή λόγω της αναπόφευκτης φθοράς του χρόνου.

Η μόνη λύση

Ο Μπέιν είναι τελειωμένος για όσους δεν το έχουν καταλάβει. Όχι γιατί  το αποφάσισε ο κόσμος αλλά γιατί οι δήθεν φούρποι του διοικητικού συμβουλίου που τον επέλεξαν πήραν ακόμα μια λανθασμένη απόφαση.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε τρομερό αδιέξοδο ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στον επαναληπτικό. Απλά στο ενδεχόμενο πρόκρισης θα σκεπαστεί κάτω από το χαλί ενώ σε πιθανό αποκλεισμό θα γιγαντωθεί.

Με αυτά τα δεδομένα η μόνη λύση αλλά και η ιδανική λύση ακούει στο όνομα Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μπορεί μερικοί να κρίνουν ότι ακόμα δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την επιστροφή του αλλά αυτό είναι κάτι σχετικό.

Επειδή γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση των αρμοδίων και των αυλικών τους πρέπει να πούμε το εξής.

Η πιθανή επιστροφή του Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ δεν σχετίζεται με τις οικονομικές του απαιτήσεις αλλά με τη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας του.

Επιστροφή του Ιβάν σημαίνει ότι η επιτροπή προγραμματισμού ακρωτηριάζεται αφού αποτελεί κομμάτι της παθογένειας και αποκτά διεκπαιρεωτικό ρόλο με τα λίγα μέλη που θα διαθέτει.

Το αντέχουν αυτό τα μέλη της;

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X