Το πλάνο και η επικίνδυνη εξάρτηση

Όσοι ασχολούνται με τα πιο στρατηγικά θέματα της ομάδας μας στρέφουν την προσοχή τους στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα (18:00). Σε αυτή η διοίκηση Πετρίδη θα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς και όχι μόνο αφού αναμένεται να ενημερώσει για την πρόοδο και τη συνέχεια αυτού που ονομάζει στρατηγικό πλάνο και περιστρέφεται γύρω από την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας.

Ο ΑΠΟΕΛ ξοδεύει κάθε χρόνο περίπου τριπλάσια από όσα εισπράττει με αποτέλεσμα να στηρίζεται στις προκρίσεις στους ομίλους του Champions League προκειμένου να ισοσκελίζει τους προϋπολογισμούς του. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξάρτηση όμως η οποία πρέπει να να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι φέτος παρά τις εξαγγελίες της διοίκησης Πετρίδη.

Η φετινή χρονιά όσον αφορά το οικονομικό μόλις που βγήκε αφού εξαντλήθηκε πλήρως η ρευστότητα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, παρά τη συμμετοχή μας στους ομίλους του Champions League προ διετία και στο Europa League φέτος.

Είναι για αυτό που το πλανο της διοίκησης προβλέπει σταδιακή μείωση του μισθολόγιου που θα φτάσει το 25% μέχρι το 2017-18. Το αν και πως θα γίνει αυτό καθώς και τι επίδραση θα έχει στην ποιότητα του ρόστερ είναι κάτι που θα δούμε στην πράξη.

Όλα αυτά και όχι μόνο θα είναι θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη σημερινή συνέλευση με τρόπο εποικοδομητικό. Αυτό σπάνια συμβαίνει οπότε αναμένουμε να δούμε αν η σημερινή συνάντηση θα είναι διαφορετική.

Τίποτε επίσημο για τον Ουκρανό

Η χτεσινή προτροπή του Πετεβίνου “να είμαστε προσεκτικοί” προετοιμάζει και τη στάση που θα τηρήσει η διοίκηση στο θέμα του Ουκρανού επιχειρηματία που προγραμματίζει να αγοράσει μεγάλο πακέτο μετοχών στον ΑΠΟΕΛ. Παρόλο που το deal δεν φαίνεται ικανό να χαλάσει, δεν πρόκειται να επισημοποιηθεί πριν γίνουν όλα όσα πρέπει.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αναμένεται να γίνει μια γενική ενημέρωση για τις προσπάθειες που γίνονται σε προεδρικό επίπεδο για να μπει φρέσκο χρήμα στην εταιρεία.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X