Το πρώτο ελάχιστο βήμα

Οι υπερβολικοί έως και παραπλανητικοί τίτλοι πολλών sites εδώ και μέρες αναφορικά με το πως εξελίσσονται τα πράγματα αναφορικά με το ενδεχόμενο ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου ανάγκασαν σήμερα τον Πετεβίνο να κάνει σημαντικές διευκρινίσεις. Αυτές έγιναν με αφορμή τη συνάντηση που έγινε μια σύμπραξη εταιρειών η οποία θέλει να συνεργαστεί με τον ΑΠΟΕΛ.

‘Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, σήμερα έγινε ένα πρώτο ελάχιστο βήμα για να εξεταστεί η προοπτική ανέγερσης γηπέδου. Προσέξτε, η προοπτική. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Οι σχετικές τοποθετήσεις όπως έγιναν στον Σούπερ Σπορ ΦΜ:

«Ενημερώσαμε για αυτή τη συνάντηση που είναι η τρίτη που πραγματοποιείται με μια σύμπραξη εταιριών που προσέγγισε το ΑΠΟΕΛ που είδε την προοπτική που έχει ως ομάδα και εκφράζοντας την πρόθεση να καταθέσει ,μια πλήρη πρόταση που έχει να κάνει καθαρά με το κομμάτι της δημιουργίας ενός πακέτου που θα εξετάζει και θα καταθέτει το πραγματικό κόστος το οποίο θα εξετάζει και θα καταθέτει το πραγματικό κόστος σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι για τη δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου, στο κομμάτι της κατασκευής, στο κομμάτι της και διαχείρισης και στο κομμάτι εξεύρεσης χορηγών. Οι τρεις εταιρείας (Red Stone, Blue Rock,  Rena Solutions) δημιουργούν μια σύμπραξη (TSPO) και θέλουν να εκφράσουν αυτό το έντονο ενδιαφέρον όσον αφορά την προοπτική δημιουργίας ιδιόκτητου γηπέδου. Έχουμε συναντήσει τους εκπροσώπους τους δύο φορές και ζητήσαμε να έρθουν όλοι στην τρίτη επίσκεψη τους στην Κύπρο για να δούμε πιο διεξοδικά το κάθε κομμάτι και να πάει το δ.σ. σε μια συνάντηση μιας μίνι γενικής συνέλευσης και να αποφασιστεί με πλήρη διαφάνεια αν θα προχωρήσει το ΑΠΟΕΛ στην πληρωμή αυτού του κόστους για να μπορέσει να δημιουργηθεί αυτή η πρόταση και να πάμε σε ένα πρώτο σημαντικό βήμα που έχει να κάνει με τη δημιουργία όλων των αρχιτεκτονικών στοιχείων και όλων όσων χρειάζεται για την έναρξη εργασιών. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια συζήτηση για μια θεωρητική προσέγγιση που θα μας δίνει το κόστος, τον τρόπο, τη διαχείριση και πιθανότητα την εξεύρεση χορηγών για τη δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου. Σαφώς αυτό δεν αποτελεί ραγδαία εξέλιξη, αλλά ένα πρώτο ελάχιστο βήμα για να εξεταστεί η προοπτική».

Αν η πρόταση έχει κατατεθεί…

«Η πρόταση έχει ήδη δημιουργηθεί και έχει κατατεθεί. Για να προχωρήσεις με την εκπόνηση μιας μελέτης, θα πρέπει να αποδεσμεύσεις ένα ποσό για να αρχίσουν οι διεργασίες. Το δ.σ. δεν θέλει να σκορπά λεφτά χωρίς να είναι σίγουρο και για αυτό έφερε στην Κύπρο τους εκπροσώπους, για να μπορέσουν να μας εξηγήσουν και από κει και πέρα θα αποφασιστεί για το πώς θα προχωρήσουμε».

Αν το θέμα θα πάει στη γενική συνέλευση… 

«Δεν είναι θέμα γενικής συνέλευσης. Είναι θέμα πως θα αποφασίσει το δ.σ. να προχωρήσει Μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας, υπάρχει αυτή η πρόθεση για γνωρίζουμε το πώς θα διαχειριστεί το ποσό. Την περασμένη βδομάδα ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΟΑ για το θέμα και είναι απόλυτα λογικό να μην υπάρχει καμία κατάθεση. Για να εξετάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του. Για αυτό μπλέξαμε κάπως τα πράγματα κοιτάζοντας το θέμα λίγο πιο επιφανειακά το θέμα. Είμαστε σε πάρα πολύ πρώιμο στάδιο».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!