Ζητά παρέμβαση Αναστασιάδη

Τα δεδομένα όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα είναι τέτοιο που απαιτούν διαφορετικό χειρισμό από αυτόν που επιλέγουν μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόδρομος Πετρίδης αξιώνει την παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάση.

Σε επιστολή του καταγράφει μια σειρά από προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις με σημαντικότερη την τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου και δημιουργίας της κάρτας μέλους ομάδας.

Αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Ως διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ περιμέναμε μετά από την συνάντηση στην Επιτροπή Νομικών ότι θα ακολουθούσαν συναντήσεις μεταξύ των αρμοδίων για να συζητηθεί το θέμα της ραγδαίας μείωσης του κόσμου στα γήπεδα αλλά και να βρεθούν λύσεις σε πολλά σημαντικά προβλήματα
που επηρεάζουν γενικότερα το ποδόσφαιρο.
Η πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να συζητήσουμε το εν λόγω θέμα γνωρίζουμε ότι είναι δεδομένη. Θα πρέπει όμως να υπάρξει και η λήψη πρωτοβουλίας από πλευράς της Πολιτείας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους φορείς σε αυτή την συζήτηση. Δυστυχώς διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι κινούμαστε βραδέως στο εν λόγω θέμα και ο χρόνος δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επιθυμούμε λοιπόν να επανέλθουμε και να επαναφέρουμε για ακόμα μια φορά την εισήγηση μας για δημιουργία ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ αντί της υφιστάμενης κάρτας Φιλάθλου που δυστυχώς αγωνιστική με αγωνιστική αποδεικνύει το λανθασμένο της απόφασης εφαρμογής της με το συγκεκριμένο καθεστώς.
Απευθύνουμε την εισήγηση μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς και καλούμε όλες τις ομάδες να τοποθετηθούν δημόσια. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η προσέγγιση του «κρύψε να περάσουμε» παραμένοντας αδρανείς σε μια κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα γήπεδα μας αδειάζουν με γεωμετρικό ρυθμό, ο κόσμος συνηθίζει στον καναπέ και στην καφετέρια και όσοι νομίζουν ότι με την υποτιθέμενη αξιολόγηση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και χωρίς κανένα πλάνο επόμενης μέρας, με
ένα μαγικό τρόπο, ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα, πλανάται πλάνη οικτρά.
Ως ΑΠΟΕΛ λοιπόν θα καταθέσουμε την πλήρη εισήγηση μας, στο μέτρο του επιτρεπτού μέσα από μια δημόσια επιστολή (αφού δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ όλες οι λεπτομέρειες) για να γνωρίζει και όλος ο φίλαθλος κόσμος ότι όχι μόνο προβληματιζόμαστε για όλα όσα συμβαίνουν αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε για να διορθώσουμε την κατάσταση σε όλες της, τις εμφάσεις. Και είναι ο καιρός πλέον ο
κάθε ένας να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του, να δείξει τις πραγματικές προθέσεις του και να αποδείξει
ότι επιθυμεί το γενικό καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Κάρτα Μέλους Ομάδας αντί Κάρτας Φιλάθλου
Επαναφέρουμε την εισήγηση που καταθέσαμε τόσο στην κοινή επιστολή των έξι Σωματείων όσο και στην
Επιτροπή Νομικών της Βουλής για αλλαγή της Νομοθεσίας περί Κάρτας Φιλάθλου με την δημιουργία της
Κάρτας Μέλους Ομάδας ακριβώς όπως ισχύει και στην Αγγλία, χώρα που αποτελεί μοντέλο σε ότι αφορά
την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.
  •  Η Κάρτα Μέλους Ομάδας θα εκδίδεται από την ίδια την Ομάδα και μέσω της, ο φίλαθλος θα μπορεί να εξασφαλίζει εισιτήριο είτε για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του είτε για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του που θα αφορούν στην κερκίδα της φιλοξενούμενης ομάδας.
  •  Η ομάδα θα είναι υποχρεωμένη βάση νόμου να διατηρεί το αρχείο παρουσίας ενός αγώνα για μια τουλάχιστον βδομάδα με υπεύθυνο φύλαξης αρχείου (Data Protection Officer)ορισμένο εγκεκριμένο άτομο εντός της ομάδας από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.
  •  Σε περίπτωση που προκύψει ποινικό αδίκημα και η Αστυνομία προχωρήσει σε διερεύνηση του, τότε με δικαστικό ένταλμα, η ομάδα οφείλει να παραδώσει το συνολικό αρχείο παρουσίας που αφορά στην συγκεκριμένη κερκίδα.
  •  Η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την εξεύρεση, σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του παρανομούντος. Από πλευράς της ομάδας θα υπάρχει η άμεση δέσμευση για αναστολή της Κάρτας Μέλους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ποινικά αδικήματα όπου προκύπτει άνοιγμα αρχείου παρουσίας
1. Είσοδος στο στάδιο σε κατάσταση μέθης ή μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών
2. Κατοχή αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ή επικίνδυνων αντικειμένων
3. Ρίξιμο επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο ή στις κερκίδες
4. Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς άδεια
5. Αισχρή ή ρατσιστική συμπεριφορά
6. Πλαστογράφηση εισιτηρίου
Πέραν των θεμάτων που αφορούν στην αλλαγή της νομοθεσίας επιθυμούμε να αναφερθούμε σε δύο ακόμα σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε σημαντικούς λόγους που κατά την άποψη μας έχουν επηρεάσει στην μείωση της προσέλευσης του κόσμου, στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και που αφορούν κυρίως την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τις τηλεοπτικές πλατφόρμες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση μέσω των φορολογιών που διέπουν την τιμολόγηση των εισιτηρίων.
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι ώρες και μέρες αγώνων είναι πολύ σημαντικές και πρέπει στον καθορισμό
τους να αποτελεί προτεραιότητα για το ποιες θα ήταν οι ιδανικές ώρες και μέρες σε σχέση με το πώς μπορεί να βοηθηθεί ο κόσμος. Εμάς η εισήγηση μας είναι η εξής
  •  Βασική μέρα διεξαγωγής των αγώνων να είναι η Κυριακή. Αν π.χ. υπάρχει πρωτάθλημα 12 ομάδων με 6 παιχνίδια ανά αγωνιστική τότε οι δύο εκ των 6 αγώνων να διεξάγονται το Σάββατο και οι υπόλοιποι αγώνες να διεξάγονται την Κυριακή.
  •  Οι ώρες των αγώνων να είναι σταθερές και να μην μεταβάλλονται. Η εισήγηση μας είναι για τους αγώνες που διεξάγονται μεταξύ Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου ώρα έναρξης να είναι στις 16:00 και μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου στις 18:00.
  • Σε περίπτωση που ομάδες μας αγωνίζονται σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων τότε όσες αγωνίζονται Τρίτη ή Τετάρτη, να αγωνίζονται την προηγούμενη αγωνιστική, ημέρα Σάββατο. Αν αγωνίζονται Πέμπτη τότε για την επόμενη αγωνιστική, να διεξάγεται ο αγώνας την Κυριακή.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θα πρέπει η ίδια η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να καθορίσει ανώτατη τιμή εισιτηρίου τα €15 και όχι τα €20 όπως ισχύει μέχρι και σήμερα. Ο ΑΠΟΕΛ εδώ και δύο χρονιές έχει καθορίσει διαφορετική τιμολόγηση ανά κερκίδα στις τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων και θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχεται από την ομοσπονδία ευελιξία σε ότι αφορά στην διαφορετική τιμολόγηση ανά αγώνα. Σε αυτό το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει συνεργασία και κατανόηση για το τι προστάζουν οι εποχές και από όλους τους άλλους φορείς που επηρεάζουν την τιμή ενός εισιτηρίου. Αναφερόμαστε πέραν από τα Σωματεία και την Ομοσπονδία, στον φόρο θεάματος, στους Δήμους και στο Φ.Π.Α.
Ως επίλογο επιθυμούμε να τονίσουμε ότι όσα αναγράφονται πιο πάνω αποτελούν την γενική φιλοσοφία
της εισήγησης μας. Σημειώνουμε ότι σαφώς και πρέπει αρκετές παράμετροι που αφορούν είτε ουδέτερους
φιλάθλους είτε άλλες λεπτομέρειες, να συζητηθούν εις βάθος. Είμαστε απόλυτα πρόθυμοι να
συνεισφέρουμε σε τεχνογνωσία και χρόνο έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις και να επιτευχθεί ο
κοινός σκοπός όλων μας που είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Σας ευχαριστούμε.
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!