Ζητούμενο να παραμείνουμε ζωντανοί

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να επιστρέψουμε από το Ισραήλ με ένα σκορ που να κάνει δύσκολη έως και ανέφικτη την πρόκριση. Τα δεδομένο στην ομάδα μας είναι τέτοια που βάζουν τους πάντες σε ένα τέτοιο τρόπο σκέψεις. Αυτό προκύπτει και μέσα και από τις εκτιμήσεις του εκπροσώπου τύπου.

Ο Πετεβίνος έκανε σήμερα δηλώσει στο ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για την κλήρωση του Europa League για τον επόμενο γύρο και το ζευγάρι Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αστάνα: «Δεν μας απασχολεί καθόλου αυτή τη στιγμή. Για να σκεφτούμε οποιοδήποτε αντίπαλο σημαίνει ότι εμείς θα προκριθούμε με την Μπερ Σεβά. Είναι πάρα πολύ μακριά ακόμα για να δούμε με ποια θα αγωνιστούμε αν περάσουμε, αφού πρέπει να παίξουν και οι δυο ομάδες μεταξύ τους. Το γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος κλήρωσης έχει φέρει πολλά σχόλια και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μας απασχολεί καθόλου η κλήρωση που προέκυψε χθες».

Για την κακή εμφάνιση με την Φλόρα και το ματς με Μπερ Σεβά:«Εμείς είμαστε μια ομάδα που είχαμε αυξομειώσεις στις κακές και καλές εντυπώσεις στα πρώτα τέσσερα δείγματα γραφής. Πρέπει να δουλεύουμε όσο γίνεται περισσότερο για να ανατρέψουμε την κακή εικόνα στο εκτός έδρας με την Φλόρα και να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις που είχαμε στο εντός. Κάθε γύρο το εμπόδιο ψηλώνει. Αν δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις τις προσδοκίες και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, τότε δεν έχει και καμιά σημασία. Θέλουμε αποτέλεσμα που να μας αφήνει ζωντανούς στο Ισραήλ. Τέτοια εποχή πρέπει να στοχεύεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο αποτέλεσμα και όχι τόσο πολύ στην εικόνα».

Τα τελευταία αγωνιστικά δεδομένα: «Έχουμε σημαντική προπόνηση απόψε που θα κρίνει πολλά. Είχαμε την επιστροφή του Καρλάο και του Σάλαϊ, άρα αυξάνονται οι επιλογές του Μπαλταζάρ. Θα δούμε για Εφραίμ και Αλωνεύτη αν και θεωρώ είναι δύσκολο και για τους δυο. Αύριο η ομάδα αναχωρεί στις 8:30 για το Τελ Αβίβ και μετά θα χρειαστούμε άλλη μια ώρα και εικοσιπέντε λεπτά στην πόλη που εδρεύει η Μπερ Σεβά κοντά στην έρημο. Είναι από τα βασικά της πλεονεκτήματα η έδρα της και το ξέρουμε. Θέλουμε να φέρουμε την πρόκριση στην Λευκωσία».

Για το πόσα άτομα θα ταξιδέψουν με την αποστολή: «Είναι ιδιαίτερο ταξίδι, είναι κοντινή απόσταση και ο κόσμος έχει πολλές επιλογές για να ταξιδέψει, άρα θα δούμε τελευταία στιγμή πόσα εισιτήρια θα έχουμε. Δεν θα είναι πολυπληθής αποστολή πάντως, αφού γύρω στους 30-40 θα ταξιδέψουν μαζί με την αποστολή αύριο».

Για τον Ενσούε: «Σαφώς και έχει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί, αλλά αυτό δεν είμαι ο αρμόδιος για να το απαντήσω. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή, λόγω του ότι είχε υποχρεώσεις με την Εθνική του καθυστέρησε να ενταχθεί στις προπονήσεις της Πολωνίας, μετά είχε ένα πρόβλημα που τον έφερε πίσω από πλευράς προπονήσεων και δεν αγωνίστηκε με Σούντουβα. Στη συνέχεια κρίθηκε ανέτοιμος και αφού είχαμε άλλες επιλογές δεν δηλώθηκε. Αυτή τη στιγμή έχει κερδίσει τον χρόνο, δείχνει ότι έχει βελτιωθεί και δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση και είναι στην αποστολή της ομάδας. Αν θα αγωνιστεί ή όχι δεν το ξέρω».

Για τυχόν απόκτηση επιθετικού που θα δηλωθεί με την Μπερ Σεβά:«Το θέμα μεταγραφικής ενίσχυσης είναι πάντα ανοιχτό. Διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες πολλά. Ότι έχουμε κλείσει παίκτες, αλλά να πω ότι αν δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία, δεν υπάρχει μεταγραφή. Είδαμε κάποιες περιπτώσεις που κρίθηκαν ιδιαίτερα υψηλές οικονομικά. Είναι απομακρυσμένο το σενάριο να πάρουμε παίκτη αυτή τη στιγμή, όμως είναι πραγματικά αστάθμητο και μπορεί στο τέλος να προκύψει μεταγραφή. Εξελίξεις μπορεί να προκύψουν αύριο ας πούμε. Δεν γνωρίζω, αλλά δεν το αποκλείω».

Περί πρότασης του Μπάλοκ: «Πολλά γράφονται αλλά το τι ισχύει είναι άλλο θέμα».

Για τον Ρέζα: «Ο Ρέζα δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω της πολιτικής απόφασης που υπάρχει στην χώρα του ποδοσφαιριστή. Υπάρχει επικινδυνότητα στην οικογένεια του παίκτη αν αγωνιζόταν και δεν θα πάρουμε το ρίσκο να τον βάλουμε να αγωνιστεί. Σεβόμαστε τους νόμους της χώρας του. Ο παίκτης πάντως είπε ότι αν ήταν από το χέρι του δεν θα είχε θέμα να αγωνιστεί. Πάντως, δεν είναι σωστό να συζητάμε για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν θα βοηθήσει στους δυο αγώνες, ούτε να κρίνουμε ένα παίκτη από μερικά λεπτά που αγωνίστηκε. Αποκτήθηκε με την λογική να προσφέρει από την προϋπηρεσία του».

Για το θέμα αύξησης των ομάδων στην πρώτη κατηγορία: «Εγώ προσπαθώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι υπέρμαχος για αυτό το θέμα. Στην προηγούμενη συζήτηση που έγινε ο ΑΠΟΕΛ δεν αποφάσισε και δεν διέταξε, πήγε να συζητήσει. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να συζητήσουμε με κάποια ομάδα για το οτιδήποτε. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει φέτος το πρωτάθλημα με 12 ομάδες, θα το αξιολογήσουμε και αν είναι το καλύτερο θα το υποστηρίξουμε κιόλας. Είμαστε κάθετοι ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες και θα δούμε αν θα υπάρχει τροφή για σκέψη μετά από μια συνέλευση είναι άλλο πράμα. Δεν μπορεί να αλλάξει η προκήρυξη για φέτος έχω την εντύπωση. Σαφώς, κατανοώ γιατί πολλοί προτρέχουν, διότι υπήρξαν αποφάσεις τέτοιου είδους. Η θέση μας ως ΑΠΟΕΛ είναι ότι δεχόμαστε να συζητήσουμε με οποιαδήποτε ομάδα για οποιοδήποτε αίτημα».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!