Έπαιξε ρόλο και η τιμολόγηση!

Ένα από το θέματα που συζητείται ακόμα και θα εξακολουθήσει να απασχολεί τους οπαδούς μας πριν και μετά από κάθε εντός έδρας αγώνα του Champions League είναι αυτό της προσέλευσης του κόσμου. Στον αγώνα με τον Άγιαξ διατέθηκαν 17100 εισιτήρια, πιο λίγα από κάθε άλλη φορά που ο ΑΠΟΕΛ συμμετείχε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ήταν δεδομένο και το είχαμε αναφέρει ότι η βόρεια κερκίδα θα ήταν μισοάδεια κάτι που επιβεβαιώθηκε. Ο βασικότερος λόγος που διατέθηκαν περίπου 16 χιλιάδες πακέτα ήταν ότι αυτά που δεν απευθύνονταν σε κατόχους διαρκείας κρίθηκαν από τους οπαδούς μας ως πανάκριβα. Το θυμίζουμε γιατί σε σημερινές του δηλώσεις ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας προέτρεψε να μην γίνονται αδόκιμες συγκρίσεις.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος έκρινε λανθασμένη τη σύγκριση των εισιτηρίων που διατέθηκαν στον αγώνα με τη Ζενιτ (21 χιλιάδες) με την αντίστοιχη του αγώνα με τον Άγιαξ, τονίζοντας ότι τότε είχαν έρθει στο γήπεδο και περίπου 2 χιλιάδες Ρώσοι. Τόνισε ακόμα ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, οπαδοί άλλων ομάδων δεν πάνε πλέον στο γήπεδο κάτι που συνέβαινε στις προηγούμενες μας παρουσίες στο Champions League.

Όλα αυτά είναι βάσιμα και λόγοι που τα εισιτήρια με τον Άγιαξ ήταν πιο λίγα από ποτέ. Δεν μπορεί όμως να παραγνωρίζεται ή να υποβαθμίζεται από τον επίσημο ΑΠΟΕΛ ότι έπαιξε ρόλο και η τιμολόγηση. Μπορεί να υπάρχουν καλοί λόγοι για την τιμολόγηση όπως το ότι αυξήθηκαν τα διαρκείας αλλά είναι γεγονός ότι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και όχι Ρώσοι, Ελβετοί ή απολλωνίστες έμειναν σπίτι γιατί το πακέτο εισιτηρίων ήταν ακριβό.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι υπολογισμοί της σωστής τιμολόγησης που θα διασφάλιζε το μέγιστο έσοδο αλλά και τη ψυχολογική ανάγκη-ώθηση του sold out ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και πάλι η ουσία είναι ότι η τιμή έπαιξε ρόλο.

Οι σχετικές δηλώσεις του Προύνζου:

«Πρέπει να βλέπουμε και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Η Κύπρος δεν είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν το 2011 ή το 2009. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους οπαδούς μας. Η σύγκριση που έγινε με τον αγώνα κόντρα στη Ζενίτ είναι αδόκιμη. Σε εκείνο το παιχνίδι, ήρθαν 2.000 Ρώσοι οπαδοί. Επίσης ήρθαν φίλαθλοι άλλων ομάδων στο γήπεδο και αυτή τη στιγμή δεν πηγαίνουν ούτε στα παιχνίδια των ομάδων τους.  Όταν σχολιάζουμε τους αριθμούς πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα δεδομένα υπόψη».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!