Έτοιμος και συνειδητοποιημένος

Παρόλο που οι προγραμματικές δηλώσεις δεν μπορούν να είναι κριτήριο ο Πάουλο Σέρτζιο κέρδισε τις εντυπώσεις όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι. Στην πρώτη του διάσκεψη τύπου ο προπονητής μας είχε την ευκαιρία να θέσει το πλαίσιο με το οποίο ήδη δουλεύει και ανέλυσε στο βαθμό που ήθελε το πλάνο του. Ο Σέρτζιο τόνισε με πειστικό τρόπο ότι ξέρει που ήρθε. Αναγνώρισε το σπουδαίο και πρόσφατο παρελθόν όμως όπως είπε το ζητούμενο είναι το μέλλον. Ανέλυσε την προπονητική του φιλοσοφία, σχολίασε τις μέχρις στιγμής μεταγραφές και τόνισε την ανάγκη να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα οι Κύπριοι παίκτες.

Η αρχική του τοποθέτηση:Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Όλοι μας αυτό τον καιρό ανά το παγκόσμιο μιλάμε για οικονομικές δυσκολίες. Εγώ θα υποσχεθώ σε ολόκληρη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ και τους οπαδούς της ομάδας, ότι είναι ότι ένα μειωμένο μπάτζετ δεν σημαίνει μειωμένες φιλοδοξίες. Ξέρω ότι ήρθα να εργαστώ σε μια κορυφαία ομάδα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό που με χαροποίησε ήταν ότι μόλις ήρθα συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους για να συνεργαστώ και αυτό με γεμίζει αισιοδοξία. Ξέρουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι το ΑΠΟΕΛ, πόσο μεγάλο πάθος έχουν οι οπαδοί  και η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ και θα δουλέψουμε για σπουδαία αποτελέσματα. Σεβόμαστε πλήρως τους προηγούμενους που ήταν εδώ και δούλευαν. Είχα την ευχαρίστηση να συναντηθώ με τον Ιβάν και να τα πούμε για 3-4 ώρες την πρώτη φορά που ήρθα. Με βοήθησε να προσδιορίσω κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες που θα φορούν το εγχώριο πρωτάθλημα,. Εκτίμησα πολύ την τιμιότητα και την ειλικρίνεια του. Σίγουρα το παρελθόν ήταν σπουδαίο, όμως εμείς βλέπουμε μόνο το μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο όσο ευτυχισμένο ήταν και ακόμα περισσότερο, ήταν το αρχικό του σχόλιο και ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Για το αγωνιστικό του προφίλ: Το μυστικό μιας ομάδας είναι η ισορροπία. Δεν υπάρχουν στον κόσμο ομάδες επιτυχημένες, οι οποίες δεν ξέρουν να αμυνθούν ή να επιτίθενται. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Για μένα το σύστημα είναι κάτι στατικό. Το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια κίνηση, ψάχνουμε για κάτι το δυναμικό. Δεν μιλώ για συγκεκριμένα συστήματα. Η ομάδα μου πρέπει να είναι έτοιμη για τα πάντα. Να επιτεθεί, να αμυνθεί, να παίξει στην κόντρα. Μου αρέσει η ομάδα μου να έχει την κατοχή και τον έλεγχο, όμως θέλω να μπορεί να σκοράρει με δύο πάσες.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα πέρσι. Υπάρχουν πολύ καλές αξίες μέσα στην ομάδα. Ελπίζουμε ότι με 3-4 προσθήκες θα βοηθήσουν την ομάδα. Από την Δευτέρα συναντήθηκα με τον προπονητή της δεύτερης ομάδας. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τους νεαρούς, είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της ομάδας. Θα αξιολογήσουμε τους νεαρούς του ΑΠΟΕΛ για παίκτες που ίσως παραχωρήσουμε δανεικούς. Όταν έμαθα τι επιτρέπεται και τι όχι εδώ στις ομάδες, κατάλαβα ότι οι ξένοι που επιτρέπονται είναι πολλοί και μου φάνηκε παράξενο. Θέλουμε ποιοτικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Για την βασική προπονητική του αρχή:Δεν πιστεύω ότι μόνο το ταλέντο φέρνει επιτυχία. Πιστεύω σε εκείνους που δίνουν τα πάντα και που είναι αφοσιωμένοι. Αφοσιωμένοι στους στόχους της ομάδας και όχι σε οτιδήποτε προσωπικό.Για την πορεία του προγραμματισμού:Μπορούσα να έχω μια έτοιμη ομάδα ακόμα και πριν 2 βδομάδες. Όμως δεν θα ήταν εκείνο που ήθελα. Πάμε υπομονετικά μέχρι να βρούμε τους κατάλληλους. Οι παίκτες που φέρνουμε είναι προσαρμοσμένοι στην νέα πραγματικότητα. Με μεγάλο σεβασμό σε εκείνους που ήταν ήδη στην ομάδα και δέχθηκαν μειώσεις. Όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο.Για τον Σέρινταν: Ο Σέρινταν δεν είναι ακόμα επίσημα παίκτης του ΑΠΟΕΛ γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε.

Για το αν πιστεύει ότι Αρτυματάς και Σωτηρίου έχουν την ποιότητα να παίξουν στο ΑΠΟΕΛ:Ναι το πιστεύω.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!