Έφυγε ο Ξιναρής, παραμένει το πρόβλημα

H παραίτηση του Γιώργου Ξιναρή δεν αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η LTV. Η δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο τηλεοπτικός πάροχος του ΑΠΟΕΛ έφεραν τους τριγμούς και σε επίπεδο ανώτατης διεύθυνσης έτσι ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η αποχώρηση Ξιναρή έχει τη δική της σημασία αφού ήταν αυτός που έχτισε ισχυρούς δεσμούς με διάφορα σωματεία και ιδιαίτερα με τον ΑΠΟΕΛ. Η αποχώρηση του Ξιναρή από την LTV δεν αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά τη σχέση του συνδρομητικού καναλιού με την ομάδα μας αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, με τις  οφειλές της LTV είναι το πιο άμεσο σημείο τριβής μεταξύ των δυο πλευρών.

Και αυτό γιατί μπορεί προ ημερών να είχε καταβληθεί το ποσό των 670 χιλιάδων ευρώ προς την εταιρεία ΑΠΟΕΛ αλλά η διοίκηση Πετρίδη αξιώνει την άμεση καταβολή και του υπόλοιπου ποσού. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά οι συνολικές υποχρεώσεις του συνδρομητικού καναλιού ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η τακτική της διοίκησης Πετρίδη για καταγγελία των διαφόρων  συμβάσεων  είναι το διαπραγματευτικό όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η νέα διεύθυνση του συνδρομητικού καναλιού.

Ράγισε το γυαλί

Το μεγαλύτερο και βαθύτερο πρόβλημα στη σχέση ΑΠΟΕΛ – LTV δεν είναι η οφειλή που μπορεί κάλλιστα να αποπληρωθεί αλλά η έντονη άποψη της διοίκησης Πετρίδη ότι η ομάδα μας αδικείται από το αντίτιμο που λαμβάνει για τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η άποψη αυτή γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και έντονη ανάμεσα σε μεγάλη μερίδα του κόσμου που βλέπει ομάδες με μικρότερο εκτόπισμα να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από Primetel και Cyta.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την περίοδο 2013-2016 η σχετική συμφωνία προβλέπει ετήσια έσοδα που ανέρχονται στις 850 χιλιάδες ευρώ ενώ αντίστοιχες συμφωνίες άλλων ομάδων ξεπερνούν το 1.3 εκατομμύριο ευρώ.

Παρόλο που η ευθύνη για την μη συμφέρουσα συμφωνία βαραίνει την πλευρά του ΑΠΟΕΛ θεωρείται δεδομένο ότι η LTV χρησιμοποίησε την επιρροή της για να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2013-16.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!