Έχουμε λύσεις, δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Μπορεί να ξεμείναμε από αμυντικούς αλλά ο Δώνης έστειλε σήμερα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πιστεύει στους παίκτες και πως υπάρχουν οι λύσεις ενόψει του αγώνα με τον Απόλλων. Ο προπονητής μας ανέδειξε για ακόμα μια φορά τη σημασία που έχει η βελτίωση αφού μόνο μέσω αυτής θα έρθουν τα αποτελέσματα που θα δώσουν και τη δυναμική που μας λείπει. Τόνισε ότι οι πιθανές απουσίες δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία και πως η ομάδα πάει στη Λεμεσό για τη νίκη. Δεν δίστασε επίσης να πει ότι για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα θα χρειαστούν μεταγραφές και πως ελπίζει αυτό να γίνει εφικτό τον Ιανουάριο Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Δώνη:

Για τη σημασία του αγώνα με τον Απόλλωνα: Nομίζω είναι σημαντικό το παιχνίδι από την άποψη ότι πάντα κοιτάς το βαθμολογικό πίνακα. Άρα, λοιπόν, σίγουρα μπορεί να είναι συνηθισμένο να λέμε οι προπονητές ότι έχουν σημασία οι βαθμοί, αλλά επίσης έχει μεγάλη σημασία και η βαθμολογική διαφορά. Νομίζω, όμως, ότι εγώ αυτό το διάστημα δεν είμαι τόσο προσηλωμένος σε αυτό το κομμάτι. Η προτεραιότητά μου, θα έλεγα, ότι είναι η βελτίωση της ομάδας και θεωρώ ότι αν η ομάδα βελτιώνεται σε κάποια στοιχεία από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και δεν έχουμε μετά να φοβηθούμε κάτι για το μέλλον. Άρα, σίγουρα μετράει το αποτέλεσμα, σίγουρα μετράει ότι το παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι, παίζουμε με τον πρωτοπόρο, αλλά θεωρώ ότι εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με το παιχνίδι που θέλουμε να παρουσιάσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να αναλύσουμε τον αντίπαλό μας, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, και να εμφανιστούμε πολύ καλοί και περισσότερο βελτιωμένοι.

Για τους τραυματίες: Είναι μεγάλο το πρόβλημα που έχουμε με τους κεντρικούς αμυντικούς. Θα δούμε μέχρι την τελευταία στιγμή αν κάποιος θα είναι διαθέσιμος από τους Αμορίν ή Μπόρδα, γιατί ο Ολιβέιρα είναι τιμωρημένος και ο Αντωνιάδης είναι εκτός. Είτε τους έχουμε είτε δεν τους έχουμε, εμείς είμαστε έτοιμοι και για τις δύο περιπτώσεις με κάποιο συγκεκριμένο πλάνο σε περίπτωση που λείπουν οι κεντρικοί μας αμυντικοί και αυτό που έχω πει και στους παίκτες είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όποιος κι αν λείπει, εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και να σκεφτούμε ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.Για το ρόστερ και το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί: Εγώ μπαίνω στη διαδικασία ότι με το υλικό που έχουμε να… κτίσω την ομάδα και με τον τρόπο παιχνιδιού που θέλω εγώ. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλες οι ομάδες στον κόσμο έχουν θετικά στοιχεία κι επίσης έχουν και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν. Σε όλα τα πράγματα, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα μπορώ θα κάνω μία αξιολόγηση, γιατί είναι λίγα τα παιχνίδια και είναι λίγες οι ημέρες που βρίσκομαι εδώ, και μετά από αυτή την αξιολόγηση θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Αν για να γίνουμε καλύτεροι, χρειάζονται κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως όλες οι ομάδες χρειάζονται ποδοσφαιριστές, έτσι κι εμείς, θα κοιτάξουμε να πράξουμε ανάλογα τον Ιανουάριο.

Για το ποια στοιχεία χρείαζονται βελτίωση στο ΑΠΟΕΛ: Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάνω σύγκριση τι χρειάζεται η ομάδα μας και τι πρέπει να βελτιώσει. Εγώ σκέφτομαι ότι σαν προπονητής η δικιά μου φιλοσοφία είναι αυτή και αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που θέλω να επιβάλω στην ομάδα. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σωστά. Η απόδοση είναι ένα άλλο κομμάτι. Εμείς, όμως, πρέπει ως ομάδα είτε η απόδοση της ομάδας είναι καλή είτε μέτρια είτε κακή, στο τακτικό κομμάτι να γίνουμε τέλειοι.Για το θέμα αναρχίας και φυσικής κατάστασης:Όταν έρχεται η κούραση τότε δεν λειτουργά το μυαλό και τα πόδια. Ακόμα και όταν είμαστε πειθαρχημένοι δεν πρέπει να χάνουμε την τακτική μας. Δίναμε πράγματα στον αντίπαλο που δεν έπρεπε. Όταν επέρχεται η κούραση τότε μπορούν να συμβούν τα πάντα. Επειδή θέλω να είμαι σωστός με τον προηγούμενο προπονητή, λέω το εξής. Οι περισσότεροι που ήρθαν δείχνουν ότι οι εξετάσεις τους ήταν κακές. Το έργο του ήταν δύσκολο. Άρα ο προηγούμενος έκανε αρκετή δουλειά σε αυτό. Σε σχέση με ότι έχω συνηθίσει λέω ότι είναι χαμηλά. Χρειάζεται χρόνος να βελτιωθεί η κατάσταση¨.

Για το βαρυφορτομένο πρόγραμμα και αν επηρεάζει την προσπάθεια που κάνει για να περάσει τη δική του φιλοσοφία: Eίναι πολύ δύσκολο, γιατί ουσιαστικά δεν μπορούμε να… χτίσουμε σε κάποια κομμάτια και τακτικά, αλλά και σε κάποια κομμάτια φυσικής κατάστασης. Θα πρέπει το διάστημα αυτό, πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, ουσιαστικά με ξεκούραση, γιατί όταν οι ποδοσφαιριστές μας έχουν παίξει 90λεπτο είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθουν μετά από 3-4 μέρες. Απλώς κοιτάμε μέσω ανάλυσης, μέσω κάποιων πραγμάτων στο τακτικό κομμάτι στην προπόνηση και η αλήθεια είναι ότι οι ποδοσφαιριστές κάνουν μεγάλη προσπάθεια, έστω κι με έναν τρόπο που θεωρώ ότι δεν είναι και ο πιο κατάλληλος αυτή τη στιγμή, αλλά κοιτάνε να προσαρμοστούν και να τα βγάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι η διακοπή θα μας ωφελήσει μετά το παιχνίδι με την ομάδα της Αλκής, όπου θα έχουμε και τα παιχνίδια αυτά, νομίζω ότι θα είναι έξι στον αριθμό, θα αξιολογηθούν όλα τα παιχνίδια και στο διάστημα εκείνο θα γίνουν και κάποιες εργομετρικές εξετάσεις και για τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι στη βασική ενδεκάδα και για τους υπόλοιπους ώστε να αξιολογήσουμε. Όταν κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές έχουν αυτά τα ατομικά χαρακτηριστικά, που μπορούμε να το κάνουμε ακόμα και στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Για παράδειγμα προσπαθώ με τον Νεκτάριο, που επίσης τον είχα ποδοσφαιριστή, και στη θέση του αριστερού μπακ και στη θέση του αμυντικού χαφ, σαν δεύτερο αμυντικό χαφ, που είναι αριστεροπόδαρος

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!