Αέπ Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Πύρρειος νίκη για την ομάδα μας που πέρασε νικηφόρα από την Πάφο αλλά είδε τους Καρυπίδη και Ατόρνο να αποχωρούν τραυματίες. Η ομάδα μας δεν ήταν καλή και έπαιξε με τη φωτιά όταν στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν μπορούσε να κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Η αποχώρηση του Καρυπίδη στο 60 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κακή εικόνα της ομάδας αφού στο διάστημα μέχρι το τέλος η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. Στις καθυστερήσεις ο Μπενασούρ πέτυχε το δεύτερο γκολ και έτσι η ομάδα βρίσκεται πλέον στο -1 που ήταν και ο στόχος πριν τον αγώνα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκρινε ότι ο Ατόρνο ήταν έτοιμος για το αρχικό σχήμα έτσι η εντεκάδα ξεκίνησε από τον Παραγουανό να επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης σε μια διάταξη 4-2-3-1. Στα δύο άκρα πήραν θέση οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης ενώ ο Πίντο είχε ρόλο οργανωτή στον άξονα αφού ο Μπενασούρ έμεινε στον πάγκο. Κατά τα άλλα οι επιλογές του προπονητή ήταν οι αναμενόμενες με τους Μοράις και Τζιόλη στα χαφ και τον Ζουέλα να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Μπόρδα.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο εύκολα όσο νόμιζαν κάποιοι αφού η αμυντικογενής τακτική της Πάφου κατάφερε να κρατήσει την ομάδα μας μακριά από την εστία των γηπεδούχων. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα  χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει προυποθέσεις για γκολ.

Ο Πίντο δυσκολευόταν να γίνει δημιουργικός από το άξονα ενώ οι προσπάθειες από τα άκρα δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η γνωστή αλλαγή πλευρών για τους Μαντούκα και Μπίδη δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά με την πάροδο του χρόνου καταφέραμε να τους κλείσουμε στο μισό.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 34 όταν μετά από κόρνερ ο Ζουέλα καλά τοποθετημένος στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά η οποία κατέληξε έξω. Η επόμενη φάση έφερε και το γκολ όταν στο 37 ο Ατόρνο ανατράπηκε αντικανονικά και ο Τράττος έδωσε το πέναλτι. Ο Μαντούκα ήταν εύστοχος έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε το σημαντικό προβάδισμα στο σκορ.

Αυτό διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα αφού μέχρι τότε δεν άλλαξε κάτι.

Τα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου είχαν την ίδια εικόνα με το πρώτο με την Πάφο να κρατά την μπάλα και να προσπαθεί να επιτεθεί. Το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν στο 60 ο Καρυπίδης τραυματίστηκε και αποχώρησε με τον Αντωνιάδη να περνά στη θέση του. Αναπόφευκτα η ψυχολογία άλλαξε και σταδιακά η Πάφος άρχισε να πιέζει. Η είσοδος του Σερτζίαο έφερε και τις ευκαιρίες για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα μας έχασε την αυτοσυγκέντρωση της δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά αλλά βρήκε 1-2 ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα. Η κραυγαλέα ήρθε στο 76 με τον Ατόρνο όταν ο τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια. Το άγχος έγινε ακόμα πιο μεγάλο όταν στο 81 ο Παραγουανός αποχώρησε με μυικό τραυματισμό.

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας ήταν ακατάλληλος για καρδιακούς με την Πάφο να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί. Ευτυχώς στις καθυστερήσεις ο Μπενασούρ πέτυχε το δεύτερο γκολ.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μάριο Σέρτζιο, Ζουέλα, Καρυπίδης (59′ Αντωνιάδης), Αλεξάνδρου, Τζιόλης, Μοράις, Πίντο (77′ Αλωνεύτης), Μαντούκα, Χαραλαμπίδης, Ατόρνο (81′ Μπενασούρ).

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!