Αγωνία και για την 11αδα

Η χτεσινή δήλωση του Γιοβάνοβιτς ότι θα αποφασίσει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για το αν θα χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον Αλμέιδα, έβαλε τους πάντες σε σκέψεις. Ο Βραζιλιάνος προπονείται κανονικά από την περασμένη εβδομάδα και παρά την αποχή του που χρονολογείται από την 1η Νοεμβρίου, δείχνει έτοιμος τόσο ψυχολογικά όσο και από ιατρικής πλευράς. Ο φόβος της υποτροπής είναι σίγουρα κάτι που τρομάζει τους πάντες ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή αλλά αν υπάρχει μια τέτοια περίπτωση κανονικά δεν θα έπρεπε να βρισκόταν καν στην αποστολή ή να κριθεί η συμμετοχή του στην 11αδα στο παρά πέντε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής μας το σκέφτεται και προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Αν μείνει στον πάγκο η λογική λέει ότι αυτός που θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής θα είναι ο Τρισκόφσκι, αφού ο Σολάρι δεν έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει εύκολα σε αγώνες όπου είναι δύσκολο να βγάζουμε πολλούς παίκτες στην επίθεση. Σίγουροι για τις δυο θέσεις στα άκρα της μεσαίας γραμμής θεωρούνται οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης, οι οποίοι θα πρέπει να κρατήσουν μπάλα έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε δημιουργικοί και ιδανικά απειλητικοί.

Αν θεωρήσουμε δεδομένη τη διάταξη 4-5-1 οι Πίντο και Μοραίς θα είναι στον κέντρο με έναν εκ των Γιάχιτς ή Μαρσίνιο να διεκδικεί στην άλλη θέση. Όπως είδαμε και στο Ντόνεσκ με τον Γιάχιτς στο αρχικό σχήμα η ομάδα στερείται της δημιουργικότητας του Μαρσίνιο αλλά ο Βραζιλιάνος που επανήλθε στο αρχικό σχήμα με τον Ερμή δεν έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Στην αμυντική γραμμή υπάρχει το δεύτερο μεγάλο ερωτηματικό που βασανίζει τον προπονητή μας και  αφορά τον Πουρσαϊτίδη. Και σε αυτή την περίπτωση ο φόβος αφορά την πιθανότητα υποτροπής και το τι κάνει δύσκολη την απόφαση είναι ότι ο παίκτης προπονήθηκε κανονικά μετά τον αγώνα με τον Ερμή. Σε περίπτωση που μείνει και αυτός στον πάγκο ένας εκ των Ηλία ή Αλεξάνδρου θα πρέπει να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Σολωμού, Ολιβέιρα και Ζόρζε θα είναι οι άλλοι τρεις στην άμυνα ενώ δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε τον Χιώτη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!